Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasprawa

Czy pierwsze miesiączki po porodzie miałyście regularne?

Polecane posty

Gość takasprawa

Dziewczyny, mam 2 pytania: 1) Czy jeśli pierwszy okres po porodzie pojawił się po 12 tygodniach to kolejny będzie po 4 czy ta przerwa może być dużo dłuższa? 2) Czy jeśli przed porodem miałam takie wahania 28-35 dni to po porodzie odstępy czasu powinny być bardziej równe? Ten tydzień czasem naprawdę robi mi różnicę bo mam dosyć wredne bóle i np przy wyjazdach służbowych jest masakra, a tak przynajmniej bym sobie mogła planować. Ciekawa jestem jak było u was. Podzielcie się kobietki!

ja dostałam pirewsza miesiaczke 6 tyg po porodzie. najpirew miałam co rowne 28 dni jak w zegarku teraz juz co 25 nawet ale to chyba wina stresu... :(

różnie to bywa większości kobiet poród pogama w uregulowaniu okresu ale nie zawsze ja po pierwszym porodzie miałam jak w zegarku co 30 dni okres przez jakieś 3 lata a potem zaczęliśmy się starać o drugie dzieciątko i się wszystko posypało i miałam gorzej niż niereguralnie po drugim porodzie zdecydowałam się na zastrzyk depo provera więc tera mam pierwszy okres od roku :) i tez się zastanawiam czy reguralnie będzie (z zastrzyków zrezygnowałam bo strasznie na nich tyłam)

Gość po pierwszej ciąży
pierwszą @ dostałam 6 miesięcy po urodzeniu dziecka (karmiłam piersią) i druga @ przyszła dopiero po 43 dniach wszystkie kolejne były już regularne co 28 dni po drugiej ciąży pierwszą @ dostałam 5,5 tygodnia po porodzie (nie karmiłam piersią) i wszystkie @ były regularne co 28 dni

ja dostałam pierwszą miesiączkę po 8 miesiącach od porodu. kolejne były co 35-40 dni. zdarzył sie jeden cykl 47 dniowy. po około roku (od tego pierwszego okresu) cykle unormowały się zupełnie i trwały równo 30-31 dni.

Gość takasprawa
Czyli właściwie powinno być regularnie ale mogę też być wyjątkiem od reguły :) , chyba takie już moje szczęście... A jeszcze jedno pytanie z ciekawości: czy niekarmienie piersią zawsze równa się szybkiemu powrotowi okresu? (Mam na myśli miesiąc, dwa)