Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak ja na imie mam

jak Nauczyć noworodka smoczka?

Polecane posty

Gość jak ja na imie mam

mala ma miesiąc i od początku nie chce smoczka.nie piszcie mi ze ,,to dobrze" tylko napiszcie jak ją zachęcic

Gość dżinekolożka
ale po co?

Gość No właśnie,pytanie
po co??Jak dziecko nie chce to na siłę nie zmusisz.

Gość wkrótce mama 111
A ja się wcale nie dziwię, mój też nie chciał - zamiast tego chciał na mnie wisieć non stop, ja byłam jego smoczkiem. Spędzałam w łóżku po 20 godzin dziennie, koszmar. Autorko, jeśli masz ten sam problem, spróbuj dziecku dawać smoczek gdy zasypia. Kiedy tak balansuje na granicy snu to najłatwiej go zaakceptuje.

Gość czekoladkaa milkaa
ja się cieszę że moje dziecko się nie nauczyło smoczka, bo nie musiałam oduczać :) czasem dzieci nie chcą smoków i już na siłę nie wetkniesz. ale jak ci zależy to wypróbuj różne kształty smoczków, może któryś spasuje

Gość jak ja na imie mam
jedna osoba mnie zrozumiala. a ;prosilam... ciągle wisze z cycem Tyle mam daje smoczek zeby dziecko sie uspokoilo . a moje go nie chce, wypluwa

Gość Migotka26
Moj synek na poczatku tez nie chcial smoka,a wisial non stop przy cycku. Potem okazalo sie,ze nie pasowal mu ksztalt smoczka.Moze sprobuj ze smoczkami o roznych ksztaltach.Moj zaakceptowal tylko te z Nuka.

Gość Migotka26
Moj synek na poczatku tez nie chcial smoka,a wisial non stop przy cycku. Potem okazalo sie,ze nie pasowal mu ksztalt smoczka.Moze sprobuj ze smoczkami o roznych ksztaltach.Moj zaakceptowal tylko te z Nuka.

Gość spróbuj innej firmy
mój syn tylko ciągał te płaskie z aventa, innymi pluł.

Próbuj różne rodzaje smoczków. Moja nie chciała ssać smoczka za to w wieku 3-4 mc zasmakowała w palcu. Teraz ma 2 lata i już krzywi się zgryz. Pilnowanie nic nie daje, bo jak się nie patrzy to od razu palec w buzi. Starsza miała smoczek i w wieku 10 mc już mieliśmy go z głowy a młodszej przecież kciuka nie zabiore. Teraz czeka nas wizyta u ortodonty :(

Gość wkrótce mama 111
o tym też zapomniałam powiedzieć - wypróbowałam chyba 7 smoczków zanim udało się z Nukiem. Najbardziej anatomiczny kształt chyba mają. Acha, i dziecko pluło wszystkimi silikonami, a ostatecznie zaakceptowało lateksowy (bardziej miękki). My mamy Nuk Genius (poszukaj na all), polecam. Do tej pory smoczek służy nam głównie do zasypiania, w trakcie snu już wypluwa. Ale przynajmniej nie wisi tak na cycku, duża ulga.