Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maammaa MAtuśka

jakie zabawki dla dwulatka

Polecane posty

Gość maammaa MAtuśka

czym sie bawią wasze dwulatki ,może znacie jakies zabawki ,które zainteresują dwulatka . Mój synek chciałbym zebym mu czytała 24 na dobe ,a przecież czasem muszę ugotować czy posprzątac

Mój synek 2,8 uwielbia wszystko co związane jest z farma, traktory, rozsiewacze, przyczepy do tego ma jeszcze kombajn i ładowarkę. Oczywiście obowiązkowo zwierzeta i dwa garaże z klocków.To wszystko stacjonuje w salonie zaraz obok kuchni. Ponadto bawi sie ciastoliną - przy stole w kuchni podczas gdy ja gotuję.

Gość njiuhjvgfdt
puzzle mój synek w tym wieku uwielbiał puzzle, duże i małe i drewniane klocki

Puzzle drewniane i takie zwykłe ale trochę większe, gotowanie zupy z kasztanów (ma kuchnie i dużoooo garnków) klocki rysowanie , ja odrysowuje rękę a córka dorysuje paznokcie, kreski itp naśladowanie zwierząt bardzo lubi oglądać atlas zwierząt :)

Gość mamutia
U nas są TRAKTORY (duże, małe taki rowerek traktor z przyczepą) .Ponadto zynek kolekcjonuje samochody ( takie większe niż resoraki , metalowe, różnych marek- dostępne m.in. w TESCO) ma ich naprawdę dużo. Poza tym lubi drewniane puzzle, balony które przywiązuje do traktorów a ostatnio bawi się w gotowanie (razem z młodszą siostrą)

Gość mirabeelka
U nas na topie są: - drewniane układanki, puzle - duży samochód, na który wsiada i jeździ po całym domu -klocki -książeczki

Gość mirabeelka
mały dostał ostatnio rodzinę króliczków; mamę, takę i synka i wsadza te krórliczki do samochodów i wozi je po mieszkaniu ;)

Gość wigora
u nas ta topie są: - Klocki Lego Duplo Farma (spory wydatek, ale chyba najbardziej trafiony ze wszystkich zabawek, potem wystarczy np. dokupić wiaderko z klockami Lego- ale nie tematycznymi i są jeszcze większe możliwości zabawy). Dodam, że przy tych klockach może się włączyć do zabawy cała rodzina, my z chęcią budujemy :) - puzzle piankowe - wszelakie auta, choć najbardziej lubi resoraki - fontanna piłek - taka z allegro za 28zł - piłki i piłeczki różniste

Gość cherokee_ona
u nas corcia uwielbia zabawy z lalkami . Wozic je w wozku, karmic, dawac pic, czesac i kapac. Lubi pilki i czesto sie nimi bawi ( musza byc kolorowe koniecznie). Oprocz tego lubi tez samochody haha :D Ciagle nimi jezdzi po podlodze;) No i tak jak dziewczyny napisaly uwielbia tez klocki :)

mój syn ma prawie 2 lata a nic go nie interesuje ani bujaki ani klocki ani misie. o czytaniu nie ma mowy o rysowaniu takze. jedyne co lubi to wywalac wszystko z szafek i robic bałagan w łazience

Gość cherokee_ona
a i zapomnialabym ze najlepsza zabawka dla niej jest moj telefon :))))))))))))))))))))))))

Gość cherokee_ona
nic sie nie martw ma czas:) Moja starsza corka rowniez pozniej zaczela sie interesowac zabawa z kims lub czyms nowym :) Jedyne co to klocki byly fajne. Z reszta lepiej bylo nie podchodzic i balaganic tez uwielbiala;) Na przykladzie swoich dzieci stwierdzam, ze kazde rozwija sie inaczej .

Moj synek ma 2lata i 3 miesiace a najlepsze teraz sa -puzzle normalne tylko wieksze - klocki -tor z pociągiem - samochody traktory. - ciastolina.

Gość agataa09
Puzzle to bardzo fajna i pouczająca zabawa dla takiego dziecka. Jeżeli lubi, żebyś mu czytała to według mnie puzzle mogą być fajną odskocznią, a przy tym będą go uczyły cierpliwości i logicznego myślenia. Zobacz coś takiego: http://www.kuppuzzle.pl/index.php?route=product/product&path=35&product_id=588 104 elementy to w sam raz dla takiego chłopca.