Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca czyni wolnym

piatek. ostatni dzien odpoczynku przed weekendem :)

Polecane posty

Też steskniłam się , a chciałabym tutaj spedzic wiecej czasu,wczesniej nie moglam bo studia , teraz po studiach , chce od polskiej strony poznac wasz kraj , w domu we wloszch to co innego , tutaj od nowa uczę się polskich obyczajów , kultury...;)

Pracuje na stacji benzynowej. Co prawda kocham tą prace tych ludzi.. ale niestety świątek piątek czy niedziela trzeba byc w pracy. Przysługuje mi jeden weekend wolny, ale mamy liste dni wolnych i wpisujemy kiedy chcemy miec wolne takze nie ma źle. Np teraz mam dzis noc, niedziela,poniedzialek dniowa, wtorek nocka i 3 dni wolnego.

Gość pseudonim :D
aa ja w weekend do szkoły ;/

Gość praca czyni wolnym
Razza U nas w polsce to nie ma za brdzo kultury :) to oczywiscie zart. Srednio smieszny co? Do Pani cudownej A jak z cenami paliw? Przewidujesz kolejne podwyzki? No i wspolczuje nocek Razza A jakie masz ime polskie czy wloskie? Pochawl sie

Gość praca czyni wolnym
A jaki jest odpowiednik w polskim jezyku? Maria?

Dajcie spokoj z paliwem.. ja z nocki schodze 5-19 benzyna 5-17 diesel przychodze na anstepny dzien na dniowke benzyna 5-32 diesel 5-28 .. A o cenach nic nie wiem, nam przychodzi mail z gory i musimy zmieniac.. Ale chyba lepiej sie nie zapowiada.. pewnie od stycznia cos w dol. a nocki rzeczywiscie straszna udreka po 1 to 12h od 8 do 8 po 2 zwroty gazet po 3 sprzatania w cholere + obsluguj ludzi. Ale naprawde mam wspanialych ludzi z ktorymi cala noc sie przegda i mija szybko. Ale kolejny dzien zmarnowany. Razza- piekne imie:)

Gość praca czyni wolnym
Takie egzotyczne imie mmmmmmm. Co do paliw : jestem na etapie szukania alternatywnego paliwa dla diesla, wlasnie szperam na forum i poprostu pekam ze smiechu na czym ludzie jezdza. Jeden pisze ze leje olej transformatorowy hahaha kupuje po 1zl 40 gr od jakichs elektrykow. A ja przymierzam sie do opalu. Razza Jak siie zyje we wloszech? Mam znajomych ktorzy jezdza na zbiory i poprostu sa pod wrazeniem jak to bogato zyje sie we wloszech. To prawda? Az tak wysoki standard zycia maja? Czy to raczej brednie biednych polaczkow ktorzy nigdy nic nie widzieli. Wypowiedz sie :)

Wiesz...jest podobnie jak w Polsce...jeśli ktoś ma dobre stanowiska w pracy to zarabia dużo pieniędzy ,jeśli ktoś ma gorsze i pracuje na mniej opłaconym stanowisku wtedy zarabia mniej,ale szczerze powiedziane to chyba we Włoszech się zyje lepiej,tzn. jesli chodzi o pieniadze.W Polsce jest złoty , to jak ktos pojedzie zarobic np. na plantacje jabłek na jakis czas, zarobi ,wroci i rozmieni euro na polskie no to sie oplaca,ale gdyby w polsce weszlo euro to nie wiem czy bylo by tak ciekawie...wiesz ludzie biedni tez sie zdarzają,jak wszedzie.to nie tak , że kazdy ma wlasną dom i super samochody...jest roznie,tak jak wszędzie.;)

hmm zalezy jakie masz autko jesli nie pachnie nowoscia to opał jak najbardziej :) Kolega jezdził pół baku oleju rzepakowego i poł diesla, ale to nie oplacalne.. on to robil zeby paliwo bylo geste i lepiej auto odpalalo :D Ale na stacji takiej jak u mnie czyli przy drodze szybkiego ruchu jest + taki ze znajomi co maja diesla skupuja od tirowców nawet po 300 l. po 3,5 czasami mniej.

Gość praca czyni wolnym
Razza dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz Venus przekonalas mnie do okradania panstwa, bede lal opal : A teraz wybaczcien musze cos zrobi w koncu w pracy bo mnie wypierdola :) Bede za jakas 1h A jesli mi sie nie uda to.... zegnam sie z Wami i zycze powodzenia w zycciu Dzieki za mila rozmowe Lukasz

Razza naprawdę jesteś śliczna :) fakt jestem Bi (niektórzy tu o tym wiedzą) ale nie żebym cię podrywała heh :classic_cool: poprostu dziewczyna dziewczynie komplement :P

doczytała się pomorskie ooo ! :) ja z kujawsko-pomorskiego była mieszkałam tam 15 lat teraz wielkopolska :) a jakie miasto jesli można wiedzieć ? :)