Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrosukienkaa

moja 8miesieczna corka nie raczkuje!

Polecane posty

Gość allegrosukienkaa

skonczyla tydzien temu 8 miesiecy, a tu gora 3 min na brzuchu polezy wiec o raczkowaniu nawet nie mysli. powinnam sie martwic?

Gość najzwyczajniej idź do
część dzieci pomija etap raczkowania i woli chodzić.

Gość chybanieglupia
tak,leć na rehabilitację, ojej, masakra..... Kobito ocknij się, mój syn zaczął raczkować dopiero jak skończył roczek i nie robiłam z tego tragedii, teraz ma 1,5 roczku i normalnie chodzi.

Gość allegrosukienkaa
dlatego tez napisalam tutaj... nie panikuje lecz chcialam zaczerpnac rady

moja zaczęła raczkować jak skończyła 9 miesięcy. Jak skończyła 13 - chodziła. Teraz biega i wchodzi po schodach

Gość ming
moja córka nie raczkowała wcale. podnosiła się w łożeczku i od razu zaczęła chodzić. na Twoim miejscu spytałabym jednak lekarza, dla świętego spokoju.

Gość pocahontas8k
mój syn zaczął raczkować jak miał ok. 9 miesięcy, a ok.13 jak zaczął chodzić. Także nie przejmuj się...

Gość laura26
ojeju przestań!!zwariowałaś!moja zaczęła raczkować jak skończyła 8,5 i nie robiłam z tego żadnego problemu.

Gość cigneto
moja zaczela raczkowac jak miala 12 miesiecy to co ja mialam powiedziec . bedzie raczkowac:)

Moja corka zaczela samodzielnie chodzic jak miala 11,5 miesiaca, a raczkowac jak miala 14miesiecy, wczesniej smisznie z podwinieta noga jezdzila po domu:) Tak wiec sie nie przejmuj bo nie musi raczkowac, bo przeciez jej do tego nie zmusisz, uwierz ja zachecalam, pokazywalam jak to sie robi i nic...

moja jutro skonczy 9 miesiecy i nie raczkuje... bylismy wczoraj u pediatry na bilansie i mowila ze to nic zlego, niektore dzieci w ogole nie raczkuja, a niektore pozniej ;) kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie :)

Gość fffffffffff27
kazde dziecko ma swoj rytm, nikt z nas nie jest taki sam, moja corka zaczela chodzic podpierając się sofy w dniu swoich 9 miesiecznych urodzin, wczoraj skonczyla 10 miesiecy i probuje stawiac pierwsze kroczki ale widze ze sie boi;) za to moj siostrzeniec zaczął raczkowac kolo 9 miesiaca i zrobil pierwszy kroczek jak mial 13 miesiecy,

Gość fffffffffff27
ah wlasnie, moja mama mowila ze ja w ogole nie raczkowalam, zaczelam chodzic dokladnie w roczek,

Gość kawoszek
To witaj w klubie, moja córa ma 8 mcy i nie raczkuje w ogóle, nawet się nie przewraca z brzucha na plecy, ale stoi pewnie na nóżkach, gdy ją podtrzymuje. No cóż niektóre dzieci tak mają, mój syn w ogóle nie raczkował a chodził po roku, więc ok

Gość mamam27
mój ma rok - chodzi ładnie - a do raczkowania mu mega daleko - i jakoś mnie to nie przejmuje

Gość sprzedam mate w dobre rece:)
Moja córka zaczęła chodzić i raczkować w wieku 14 miesięcy:)