Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhgrsxh

Rozwój roczniaka.

Polecane posty

Gość fhgrsxh

Moj synek skonczyl tydzien temu roczek.Nie chodzi jeszcze , nawet sam nie wstaje. Raz sie puscil i stal chwile, ale poza tym nie chce, woli chodzic za raczki. Mowi tylko "tata", "bobo", "drrrrrr", "nana". Jak to jest u was? Mowia juz cos wasze roczniaki, chodza? I jak sie bawia? Maja jakies ulubione zabawy?

Gość pocahontas8k
Moj mały bąbelek zaczął chodzić jak miał 13 miesięcy- także spokojnie. Natomiast teraz ma 15 m-cy i nie mówi praktycznie nic. Oprócz: baba, mama czasem tata powie, gaga. Też nie wiem czy nie powinnam się już zacząć martwić???

Gość fhgrsxh
Co do mowienia to ma chyba jeszcze czas. Moj siostrzeniec do 2 roku zycia prawie nic nie mowil, a teraz buzia mu sie nie zamyka :)

dziewczyny to podobno wszytsko zależy od dziecka. Moja kumpela miała prawie 2 latka i jeszcze nie mówił. Moja córa zaczęła chodzić jak miaął 11 miesięcy, także roczek przechodziła ale mówi tylko baba,mama. także spokojnie, bez nerw.

spokojnie u każdego dziecka jest inaczej, mój też niedawno kończył roczek, próbuje trochę sam chodzić, aale trzyma sie szafek samochodzików itp.. zdecydowanie woli raczkować... mało mówi cos w tylu: koko, dada, nana..., ale obawiam sie że to wina smoczka bo lubi dużo go ssać... wszędzie jest go pełmo, wszędzie włazi, wszystko otwiera i wywala z szafek, sam się sobą potrafi zająć jakieś 5 minut, a jak mu się coś nie podobna to krzyczy... obawiam się że rośnie mi mały tyran :/

Gość moja jak miała
roczek i tydzień to sama chodziła mówiła mama tata baba dziadzia daj nie mniam mniam już od dawna teraz ma 18 miesięcy i biega jak oszalała zna moze z jakies 15 słówek ale za to jets mądra wszystko rozumie i pokaże. dziecko do 3 roku życia ma czas na mówienie .każde dziecko rozwija sie inaczej

Gość mamam27
mój pare dni temu skończył rok - chodzi, nie raczkuje, mówi ale po swojemu - mama czy tata mu wyjdzie ale bez kumania o co chodzi - bawi sie czym popadnie i jest mega absorbujący