Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitaaaaaxxc

Nigdy nie decydujcie się na mieszkanie z TEŚCIAMI !!! Horror !!

Polecane posty

Gość Anitaaaaaxxc

Ja mieszkałam z teściową zaledwie parę miesięcy (przez ten czas remontowaliśmy mieszkanie dla nas) i był to najgorszy czas w moim życiu, po prostu piekło. Na początku oczywiście moje stosunki z teściowa były super, byłam pełna optymizmu iedy sie wprowadzałam, bo na prawde wydawalo mi sie ze super sie dogadujemy. Jak bardzo się myliłam.... A z ręka na sercu moge powiedziec ze sie staralam by bylo ok. Jak się pozniej dowiedzialam przez teściowa bylam objeżdżana przed rodzina tj przed jej siostra glownie i jej corkami. Po jakimś czasie zaczęło jej wszystko przeszkadzac, że zamykamy drzwi do pokoju w ciagu dnia, że ksiązki mamy nie tak ulozone na polkach, ze za dlugo śpimy w soboty.... ahh dlugo by wymieniac jej pretensje, ale ok ktos moze powiedziec ze to jej dom i ona ma do takiej krytyki prawo. Najgorsze dla mnie bylo to, jak sobie z teściem szeptali na moj temat a kiedy wchodzilam zamykali sie. Nieraz byłam nazwana suką i krową, praktycznie bez powodu. Nigdy nie czułam sie tak źle jak tam wtedy. Na szczęście mąż wzial sprawy w swoje rece, powiedzial mamie co myślimy na ten temat i wyprowadzilismy sie chociaz mieszkanie nie bylo jeszcze skończone, ale lepsze to niz teściowie.... Podziwiam ludzi ktorzy latami mieszkaja u teściow, ja chyba bym sobie żyly podcięła. Nigdy nie popelaniajcie tego bledu co ja i nie mieszkajcie z teściami

Gość Anitaaaaaxxc
Teraz teściowa dla mnie nie istnieje, nie chce miec kontaktu z tak fałszywa i chamską osoba... Jestem w ciązy i zastanawiam sie jak to będzie, jak dziecko przyjdzie na świat...

Gość wczoraj to jakiś gość
pisał, że nie może namówić swojej narzeczonej do wspólnego zamieszkania z jego rodzicami

Gość Anitaaaaaxxc
ja drugi raz bym sie nie zdecydowala nawet na 1 dzien mieszkania z teściami.

Gość dokladnie.ludzie zupelnie nie
to jej dom i ona ma do takiej krytyki prawo.tak!ma prawo bo to JEJ dom!

Gość lena/#/
mieszkanie z teściami/rodzicami po ślubie powinno być prawnie zakazane!

Teście zawsze są pojebani i traktują młodą parę jak dzieci którym można rozkazywać i wpierdalać się w życie. Wszystko wiecznie źle. To są typowe zachowania starszych, znudzonych ludzi.

Gość Anitaaaaaxxc
no i super ze ma prawo, dzięki temu widzi syna raz na ruski rok i teraz dopiero jej sie oczka otwarły :) Na szczęscie mąz jest za mna :) A poza tym do obrażania ludzi i oczerniania przed innymi prawa nie ma nikt, ale coz...

Gość jedzaMalaaa
A ja się nie zgodzę ;) My mieszkamy z moimi rodzicami i mąż super dogaduje sie z moimi rodzicami, chyba nawet lepiej niz ja :) Co do tesciowej to od poczatku wyjasnilysmy sobie co i jak, jak któras z nas by miala cos do drugiej to siadamy i gadamy i tyle. przez 6lat nie bylo ani razu zadnej sprzeczki,wrecz dogadujemy sie jak kolezanki :) Tak wiec jak widać mozna

Gość kkkllllmmmmooooooooooooo
a wyzywac tez ma prawo ,no bo w końcu to jej dom?

Gość osóbka:)
widac ze Ty masz nastawienie ze to ona robiła cały czas przeciwko tobie a nie pomyslałas ze moze Ty cos zrobiłąs nie tak ...i nie wiem czy wiesz co to rozmowa .... Ja znam osoby ktore mieszkaja z tesciami wiadomo kasdy ma swoje poglady przyzwyczajenia ..ale jest cos takiego jak tolerancja szacunek i pokora ... pewnym osoba tego brakuje i potem wychodza takie sytuacje ... A pisanie nienawidze nie mam z nia kontaktu ...jak słysze takich ludzi z taka gadka sory .. szkoda takicxh ludzi zyja w nienawisci jak by ci ona zabiła dziecko dołownie takim jadem do niej ...nie bronie jej bo jej nie znam ale zycie z taka nienawiscia nie lubie takich ludzi ... szkoda zycia poprostu ! rozmowa rozmowa to podstawa!! w kontakcie nie wazne czy to tesciowa czy maz czy zona ...

Gość Anitaaaaaxxc
Ja tam widzę ogromną różnicę kiedy mieszkamy zupełnie sami, mamy swoje mieszkanie i święty spokoj. :) Ale jak kto woli. Ja chce tylko ostrzec, że najczęściej to sie dobrze nie kończy.... Przypadki takiej sielanki między teściami a młodymi są rzadkie. Ja też myślałam, że da się fajnie funkcjonować razem, ale jednak nie... Zależy tez pewnie od ludzi, moja teściowa okazala sie taka a nie inna. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia bo sie staralam kiedy razem mieszkalysmy.

Gość Anitaaaaaxxc
Tak wiem co to rozmowa, ale jak ktoś po tej rozmowie odwraca sie i juz w drugim pokoju nazywa krową to czy na pewno ze mną jest tutaj coś nie tak ?:) Zreszta dla mnie to juz nieważne, wole miec wlasne mieszkanie i spokoj. A teściowa to dla mnie obca osoba.

Gość jedzaMalaaa
Mi tez sie wydaje, ze wina lezy po obu stronach. Z tego co widze po znajomych to po prostu żony sa zazdrosne o swoich mężów i ih kontaktów z matką, nie zapomnijmy ze to jednak matka i nie mozna ich rozłączyć... Ja duzo pomagam tesciowej, i wiem ze naduzywa mojej dobroci ale mi to nie przeszkadza ,jezeli prosi o cos mojego meża równiez nie mam nic przeciwko. Moze dlatego dobrze się dogadujemy ,ze ja nie próbuje meza buntować przeciw swojej matce!

Owszem, jej dom i niech sobie go w dupę wsadzi. A dorosłych ludzi nie będzie kontrolować i mówić im kiedy mogą w łóżku poleżeć. Może jeszcze pozwolenie na seks będzie dawać bo to jej dom? Żenada.

Gość Anitaaaaaxxc
Ja swojego nie buntowalam nigdy, sam zobaczyl co sie dzieje i bylam w szoku ze wlasna matka tak sie potrafi zachowywac. To on nas spakowal i sie wyprowadzilismy. A jadem do nikogo nie zieję , mam swoje powody zeby jej nie lubić. Nie kontaktuje sie z nia, bo nikt mnie nie ma prawa nazywac suka krowa i Bog wie, czym jeszcze i oczerniac na prawo i lewo. Z takimi osobami nie chce miec kontaktu, czy to teściowa czy koleżanka. I tak jestem zdania, że młode małżeństwo powinno budować swoje własne gniazdko.

Gość panna marianna
Ja ogolnie powiem Wam, ze dogaduje sie z teściową, ale nie mieszkamy pod 1 dachem. Jestem pewna, ze gdybym musiała z nią zamieszkać nasze relacje byłyby zupełnie inne. Widzimy sie raz na jakiś czas i wystarczy. Gdybyśmy miały się na codzień na pewno nie byłoby kolorowo, bo ona byłaby w swoim domu i pewnie wiele rzeczy by jej przeszkadzało.Ogólnie źle się czuję będąc u kogoś , nawet jak mam zostać na kilka dni, a gdzie tu całe życie lub kilka lat spędzać w obcym domu :P Lepiej iśc na swoje i niech nikt nosa nie wtyka. Moi rodzice zawsze byli tego zdania, ze młodzi powinni iść na swoje , bo nawet z najlepszymi teściami lepiej nie mieszkać.... na początku jest Ok, ale pozniej różnie bywa :)

Gość panna marianna
Tak poza tym mój na początku też chciał mieszkać u swoich rodziców , ale wtedy ja spytałam czy byłby tak chętny zamieszkać u moich :P ( i jedni i drudzy mieli ku temu warunki by nas przyjąć ) Wtedy dopiero do niego dotarło, że to wcale nie jest dobry pomysł :)

Gość lena/#/
Ja też dogaduję się z teściową, ale to dlatego, że nie mieszkamy razem! Moja teściowa baaardzo chciała byśmy z nimi zamieszkali, ale ja się nie zgodziłam. U siebie, to u siebie!

Gość lena/#/
Jak planowaliśmu ślub, to moja teściowa już układała plany na nasze wspólne życie z nimi pod jednym dachem, bo chciała, by syn był blisko niej. I była baaardzo rozczarowana, ja wreszcie do niej dotarło, że nic z tego. Do tej pory ma żal, że nie mieszkamy z nimi.

Gość Anitaaaaaxxc
Na szczęście u nas bylo to tylko rozwiązanie tymczasowe i bardzo dobrze. A wyprowadzilismy sie wczesniej niz zamierzalismy i to z inicjatywy męża. Mąż ją odwiedza regularnie i broń Boże mu tego nie zabraniam, ja jestem w 22 tyg ciąży a teściowa od poczatku nie zainteresowala sie ani jak sie czuje ani jaka bedzie plec dziecka, ani nic... I wierzcie mi, ze dla mnie to rowniez jest przykre

Gość Dla mnie trzeba mieć
z glowa zeby chciec isc do teściow albo rodzicow. Nie odcieta pepowina czy co ?? Nie ma to jak mieszkanie samemu z męzusiem, ale nieudacznicy co sami mieszkania nie potrafia utrzymac beda bronic swego :) Jak slysze ze ktos mieszka z teściami to mam przed oczami pare nastolatkow co wpadla i nie ma gdzie mieszkac. Żal jednym slowem.... Małżeństwo to nowa rodzina i mieszkanie samemu to jedyne wyjscie jak dla mnie. Właśnie o to chodzi w malzenstwie by budowac swoj wlasny dom i swoja wlasna rodzine a nie siedziec mamusi pod nosem.

Gość panna marianna
Anitaaa dziwna ta Twoja teściowa, inne cieszą się niemiłosiernie na wieść o wnuku ... :O ale nie przejmuj sie takimi rzeczami, zawsze bedzie mieć tą drugą babcie. Lepiej jedna, a kochana niz wredna jedza.. Kiedyś pożałuje, że nie interesowała się wnuczką i ominęło ja tyle pięknych chwil... To ona moze czuć sie podle , a nie Ty skoro tak sie zachowała.

Gość babeczki wieczorem był temat
jakiegoś chłopaka, który pisał, że chce sprzedać mieszkanie swojej narzeczonej i tym sposobem spłaci brata, a on i narzeczona zamieszkają u jego rodziców i będzie miał kto zajmować się dziećmi :D

Gość Anitaaaaaxxc
poza tym teście to proste kmiotki ze wsi - wiecie ze oni kapia się tylko raz na tydzien i w jednej wodzie po kolei? :(

Gość lena/#/
Mój teść za to wymyślił przed naszym ślubem, że ja sprzedam swoją kawalerkę i za to wyremontujemy "dla siebie" górę w ich domu na wsi. Oni nam "dadzą" całą góre, ja sprzeddam swoje mieszkanie, wyremontuje ich dom i jeszcze będę wdzięczna za dach nad głową!