Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Pina, jestem taka podekscytowana... trudno mi opisać, ale wszystko musi być poukładane tzn. np moja córka ma biwak jutro do soboty genaralnie z rodzicami więc idzie z tatusie. No a jak by mnie chwyciło z piatku na sobotę? To mój mówi: się zorganizuje... A ja nie mamy zastępców (chrzestny), który pójdzie w razie W. Takie tam, już wyplanowałam, że jak mnie zostawią w pon to Milena nie ma chodzić do szkoły, mamie przykazałam moją pościel zmienić, tata ma psa wykąpać. No i to częste chodzenie do toalety nie siusiami :-P. Taka jestem podekscytowana nie umiem inaczej tego opisać. A ja dziś spałam raz wstałam do toalety ale brzuch pobolewał. Rano wstałam to brzuch miękki, mały się nie rusza no i powoli schizy. Ale mała sprzeczka z mamą obudziła dzidziusia :-D. Tyle, że te jego ruchy takie jak u leniwca :-P Madziaz nie pamiętam jaki rozmiar, aschowaną pościel mam w tapczanie. Wybacz ale sama go nie podnisę, bojest ciężki, żeby sprawdzić wymiar. Też bym z jednej strony chciała już ustawić łóżeczko, ale nie chcę zapeszać. Wiem sterotypwe myślenie :-P Dziś też mam wizytę, ale po raz pierwszy zero stresu przed nią. Dziwny stoicki spokój przed wizytą. Bo ogólnie jestem taka podekscytowana, jak przed pierwszą randką albo przed ślubem :-D Pina okna to ja wstawiałam, więc nie wiem czy coś Ci to da.

Stella, ja w nocy mało śpię to czuję jak się stawia. No i ogólnie u mnie jak się stawia macica to czuję straszny ucisk na pęcherz, więc co pół godz jestem w wc. Przydało by się iść do fryzjera, chociaż końcówki podciąć. No właśnie u mnie jak ostatnim razem były przytulanki to rozruszało mi to macicę i doszły bóle pleców, tak spanikowałam, że powiedziałam, iż mój mnie nie dotknie. A gin w szpitalu powiedział, że jak tak 2-3 razy z rzędu byśmy się postarali to możliwe, że coś by ruszyło. No ale jak wiadomo, że u każdego inaczej. A te dolegliwości do przyjemnych nie należały :/

Hej! :P pospałam troche.. ale z ta pogoda masaaakra. w nocy sie ze mnie lało, niby burza itd a dalej goraco ;/ spie w majtach i sportowym staniku ostatnio i tak laze do poludnia po domu. Ja z moim nawet nie probuje przyspieszac, przynajmniej narazie. on zreszta nie chce a ja tez tego nie widze. jeszcze 2 tygodnie do terminu wiec jeszcze Mała ma czas, chociaz moglaby sie pospieszyc. Pinaa_789>> ja do niedawna fajnego fryzjera mialam na wlasnej ulicy.. tez powinnam isc juz zrobic cos z wlosami. i tak odkladalam odkladalam i sie przeniesli ostatnio ;/ O_o , zreszta nie chce mi sie. zrobie sie na bostwo po porodzie chyba :)

Stella fajnie masz wizyta co 3 tyg. Ja teraz idę kurdę 3 raz co tydzień bo zawsze jej coś nie pasowało i za każdym razem robiła usg żeby zobaczyć czy mała rośnie i za każdym razem 120 zł ;/ eh ale bynajmniej widziałam moją kruszynkę:) A ja mam kołderkę 90x120 ale narazie jej nie będę używać tylko kocyka albo pieluszkę. Ewentualnie rożka. Ale kupiłam, bo była w zestawie z łóżeczkiem. No ciekawe co z tymi przytulankami jest, bo faktycznie jak za każdym razem by mnie bolało i był by to fałszywy alarm to chyba też bym zrezygnowała, ale ja muszę czekać grzecznie do środy:)

Pina no to będziemy próbować dziś 2-3 razy z rzędu :P i ja też wymieniałam okna, miesiąc temu :)

Aneta, zmiana nastroju, u Ciebie akurat jest taki mega pozytywny. No zobaczymy co ta Twoja gin powie. A co do okna, bo mieli dzisiaj u mnie jedno okno wymieniać i nic nie dzwonią. Deszcz leje i teraz nie wiem czy przyjadą czy nie. A nie wiesz, jak to szasowo wygląda?

Ja tam nie mam siłyna jakieś przytulanki. Zostawiam to na po porodzie, jak się dopadnę to... :-P Brzydko u mnie pada i zimno :-( Siedzę i chcę dziś skończyć ten obraz hftować no i się nudzę wię co chwilę piszę.

No właśnie dziśzimno i pada a ja założę tylko jedne japanki i w czym do lekarza tu jechać? W japonkach zimno a tanisówki do spodni eleganckich nie ppasują :-(. No chyba, że założę skarpetki i krokodylki :-D ale i tak nogi mi zmokną, kurczaki wolę ciepło przynajmniej mam buty

a u mnie pochmurno ale parno.. gdzie ten deszcz ja sie pytam?????????? oj nie mam dzisiaj humoru.. Ola nie wyspana Ola zła i lepiej zeby nikt ze mna dzis nie zadzieral hehe :P Mała daje włąsnie popis akrobacji i testuje na ile moj brzuch jest elastyczny, bo caly chodzi jak beben pralki :P coz to bedzie za dziewczynka, zaczynam sie bac ze jej tak zostanie :P

Pina co do wymiany okien to nam się tak pechowo trafiło na jakąś dziadowską firmę gdzie pracują partacze i zamawiają okna też w jakiejś ciulowej firmie bo już mieliśmy 2 lub 3 razy wymieniane bo normalnie je wykręca i się otworzyć nie da. A wymiana jednego okna to za długo nie trwa tylko straszny syf zostawiają po sobie i jak im raz zwróciłam uwagę żeby po sobie sprzątneli bo w sumie tak powinno być to tylko sie popatrzyli jeden na drugiego z głupim uśmieszkiem i poszli. Anetta mi też nic nie leci z piersi ale jeszcze mamy czas na to :)

Pina u mnie 2 tyg i wymieniają. Nie umówili sie na konkretna date?

Dziewczyny a zastanawiałyście się nad majtkami uciskającymi? Tzn, te po porodzie sztywne majtki czy pasy żeby brzuch wcignęło? Ja się zastanawiam, bo po Milenie ładnie mi wciągnęło. Ćwiczenia nie wiem czy wystarczą?

No właśnie nie mogę do mojego się dodzwonić, a on ma do nich nr. A ciul z tym :) U mnie dzisiaj cały czas leje, taka senna pogoda. Aneta, na którą masz gina?

Aneta ja myslałam nad tym, ale kupie po porodzie, bo jak bedzie cc to raczej niewskazane nie?

Aaannneeetttaaa>> hehe :D niezle ja tez chce deszcz. u nas maja byc dzisiaj ulewy, jak narazie kolo 5 cos tam popadalo tak tyci tyci a teraz nic.. aa ja zdycham. nie sadzilam ze te upaly beda az tak dokuczliwe ;/ nawet moj pies udaje zdechlego calymi dniami, sapie, dyszy, otwiera jedno oko-łypnie co sie dzieje i dalej lezy i sapie :P prawie jak ja :D hehe a ja sobie podczytuje jakie to sa sposoby na przyspieszenie porodu i znalazlam narazie takie: -sex (ofc) :D ze wzgl na prostaglandyny zawarte w spermie, -napar5 z lisci malin-ale to dluzej trwa bo ziola trzeba pic dluzej zeby zaczely dzialac, -chodzenie po schodach, najlepiej co drugi schodek bo macica sie wtedy rozciaga :P -masaz sutkow, -cieple kapiele JAk znacie jeszcze jakies to pisac-bede probowac :P u mnie sex odpada narazie, napar z lisci malin tez-bo nie chce mi sie szukac na miescie, kapiel tez bo nie mam wanny :P zostaje chodzenie po schodach-a to robie notorycznie kilkaset razy dziennie.. i masaz sutkow-a mam obolale-oj nie bedzie przyjemnie :P

No właśnie mi nie leci ale jak się myję wieczorem to właśnie w sutkach mam tyci tyci takie coś zaschnięte. Wygląda jak śpioszek taka zaschnięta ropka? Ale może to ta siara, jakiegokoloru ona jest? Mileny nie udało mi się karmić, bo nie było tego pokarmu, więc trochę jestem zielona :-D

Aaannneeetttaaa>> ja napewno sie zaopatrze w takie, pelno tego teraz na rynku. ale uwazajcie bo badziewia tez jest pelno. na pweno nie wolno zaraz po porodzie zakladac tych fig wysokich dopoki macica nie wroci do normy. czyli co najmniej miesiac po porodzie trzeba sobie darowac bo mozna sie nabawic czegos potem... i nie kupujcie w ciemno, bo jedne wygladaja fajnie drugie tez a efekty sa rozne. pracowalam w sklepie z bielizna to tonami to sprzedawalam. i te taniutkie byly do dup.y.

Anetta ja też mam takie malutkie twarde grudki koloru mlecznego i tak mi sie wydaje że to ta siara, widzisz czyli jednak cos tam mamy :p a męczyć sie nie musimy z cieknącym mlekiem :). Ja licze na to ze po porodzie sie pojawi, zobaczysz :).

Marka, no właśnie dzisiaj mieli być o 10. I cisza. A my czekaliśmy na wymianę 4tyg! Neli, no jakby mi fuchę odstawili to bym ich chyba pozabijała. A Ci co u Ciebie byli, to chamy i tyle! Ja mam zamiar zakupić majtki uciskające, chociaż trochę je ponoszę, ponoć dzięki nim aż tak macica jak się kurczy to nie boli. Marka przy cc chyba nie wolno tych majtek dopóki blizna się nie zagoi. Ola, a ja gdzieś czytałam o oleju z wiesiołka, że on to mega szybko wywołuje.. Ale zaraz pogrzebię w moich zakładkach :P

Ja gin mam na 16.00, potem jeszcze małe zakupy, chcę kupić na 62 bluzę, albo polarek. Jak będzie taka pogoda jak dziś za oknem tylko 15 stopni, to musze w coś cieplejszego ubrać. No i chyba się skuszę na rożek, bo jak moja Milena będzie chciała potrzymać to pewniejsze to będzie,tym bardziej że jej koleżanki się już pytają też czy będą mogły wziąść na ręce. Nawet wolę wydać zbędne nawet 50zł, niż złamany kręgosłup. A i stwierdziłam, że nie mam dla synusia lampki, jak w nocy się obudzi to nie będę świeciła żyrandola, tylko jakąś lampkę, coś musze kupić. Może wyciągnę M do castoramy może coś fajnego mają

O ja jeszcz eo olejku rycynowym :P Dziewczyny te "spioszki" w sutkach to zaschnieta siara, wiem bo codziennie takie mam :D

Aneta, siara jest taka żółtawa. A ja majtki chcę kupić w aptece takie uciskające z siatki, bo one ponoć właśnie pomocne przy kurczeniu się macicy są.

Ola no to ja dopiszę do tej listy jeszcze te, które znam ja :) sposoby na przyspieszenie porodu: -sex (ofc) ze wzgl na prostaglandyny zawarte w spermie, -napar5 z lisci malin-ale to dluzej trwa bo ziola trzeba pic dluzej zeby zaczely dzialac, -chodzenie po schodach, najlepiej co drugi schodek bo macica sie wtedy rozciaga -masaz sutkow, -cieple kapiele - olejek z wiesiołka, - ciepły prysznic i podszczypywanie brzucha od razu po nim- polecone przez położną na jakimś forum, - częste i gęste głaskanie brzucha, - olejek rycynowy- ale trzeba uważać, bo może porządnie przeczyścić i nic więcej :P

przypomniał mi się jeszcze jeden sposób więc dopiszę :P sposoby na przyspieszenie porodu: -sex (ofc) ze wzgl na prostaglandyny zawarte w spermie, -napar5 z lisci malin-ale to dluzej trwa bo ziola trzeba pic dluzej zeby zaczely dzialac, -chodzenie po schodach, najlepiej co drugi schodek bo macica sie wtedy rozciaga -masaz sutkow, -cieple kapiele - olejek z wiesiołka, - ciepły prysznic i podszczypywanie brzucha od razu po nim- polecone przez położną na jakimś forum, - częste i gęste głaskanie brzucha, - olejek rycynowy- ale trzeba uważać, bo może porządnie przeczyścić i nic więcej - pranie ręczne w wannie - to jakiś babciny sposób, z jakiegoś forum :P

Aneta, też chciałam tak po południu mieć wizytę ale moja dzisiaj później przyjmuje i zanim wejdę to pewnie 20 będzie. Prześpię się w poczekalni :P Ja kupiłam taką małą lampeczkę, żeby coś tam świeciła ale nie za mocno :) A ja panikara jestem, nawet tego naparu z liści malin się boję :P A Ty Marka piłaś już ten napar?

Aneta ja mam od wczoraj ten sam problem z tym że mi nic nie leci na staniku nic nie mam, tylko na brodawce takie białe zaschnięte, a siara powinna być zółta chyba nie? I jak przyciskam to też nic, więc nie wiem czy to to czy nie. Niby to że siara leci czy nie leci w ciąży nie ma wpływu na karmienie. A co do majtek ja zamierzam kupić, ale jak będzie takie 30 stopni jak wczoraj to chyba wymiękne :) A po cc niby nie wolno tego nosić dopóki rana się nie zagoi.