Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uehyyvbueiycvbiuerb

Nie mam okresu, nie jestem w ciazy-czy powinnam go wywolac?

Polecane posty

Gość uehyyvbueiycvbiuerb

Ostatnia miesiaczke mialam w lipcu, od tego czasu do teraz nie mam, w ciazy nie jestem. Czy powinnam sie martwic i isc do lekarza po tabletki na wywolanie? Czy brak okresu na stale u kobiety w moim wieku (27) jest czyms zlym i czy powinnam to leczyc? Jedno dziecko mam, drugiego nie planuje. Czy jest sens faszerowac sie lekami czy dac sobie spokoj?

Gość Wróżka Italia
Wywołuję duchy i okresy. Napisz do mnie: wrozka_italia@kafekurrwa.pl

Gość lekaarz
jest sens faszerować się lekami, bo zdrowa kobieta powinna mieć miesiączkę niezależnie od tego czy chce, ma dzieci, czy też odwrotnie......zresztą musisz się przebadac, bo to nie wiadomo od czego...

Gość marrgarit
taaaaa jasne, olej sprawe, po co ci okres:/ normalna jestes? masz 27 lat, jestes mloda kobieta i POWINNAS MIEC OKRES. nie tylko od dzieci go masz! jego brak moze byc przyczyna lub skutkiem roznych chorob, wiec zamiast gadac bzdury zapisz sie do ginekologa

Gość Van Zann
nigdy nie chciałbym mieć c i p y - samo zło

Gość uehyyvbueiycvbiuerb
Chcialam zapytac, co sadzicie o tym. Niedawno zalozylam podobny temat, tyle, ze napisalam cala prawde, ze mieszkam w UK i bylam u lekarza z tym i to on powiedzial, ze skoro nie chce dziecka, to okres mi niepotrzebny, ze zanik okresu jest ok i tego nie lecza. To wiekszosc jakos mnie zjechala, ze jestem madrzejsza od lekarza, bo chce zeby mi tabletki na wywolanie zapisal :P Zaczelo sie wymadrzanie, ze mam do PL spierdalac, skoro madrzejsza jestem, ze jestem pokoleniem polaczkow uzaleznionych od lekow :(

Gość uehyyvbueiycvbiuerb
Sama wiem, do czego prowadzi brak okresu. i ze trzeba wywolywac, zwlaszcza, ze mloda kobieta jestem. Wszystko to powiedzialam tutejszemu lekarzowi, a on na to, ze oni tu okresow nie wywoluja.

Gość nie wytrzymaaa
ue, nigdy nie słyszałam podobnej bzdury! brak okresu zazwyczaj świadczy o dużych zaburzeniach hormonalnych, a to źle działa na cały organizm, co za konował...

Gość akdhda
To co się u ciebie dzieje z tą cała zepsutą krwią? Ja bym mogła nie mieć bo dla mnie pomimo potomstwa jest to cały tydzień wyjęty z życiorysu Nie podchodz bez kija,idź stąd,daj mi spokój. Mogłabym spać 24h i wszystko mnie boli a ból ma swoje epicentrum w okolicach brzucha rozchodzi się tak bardzo że siega chyba końcówek moich włosów sięgających prawie pasa i paznokci u nóg.

Gość nie wytrzymaaa
tzn. jak miesiąc, czy dwa miesiące nie masz, to można się wstrzymać, i nie panikować, ale jak dłużej, to robi się dziwne i trzeba coś z tym zrobić...

Gość mkhu
ja raz niemialam przez 9 miesiecy a innym razem przez 4 jak niemialam przez te 4 to sie cieszylam ze w ciazy jestem nawet na usg pobieglam wyobraz sobie moja mine jak tam nic niebylo;/ a okres sam przyszedl

Gość uehyyvbueiycvbiuerb
Tez jestem w szoku. Tak mi powiedzial lekarz rodzinny tu, nie chcial dac skierowania do ginekologa (z wszystkim najpierw sie chodzi do rodzinnego, ktory moze, ale nie musi dac skierowania do specjalisty)-stwierdzil, ze to nie problem tak wielki, zebym do ginekologa musiala isc-ze ginekolog powie mi to samo.

Gość uehyyvbueiycvbiuerb
Mi od 10 lat co jakis czas ginie okres i musze miec wywolywany i w PL zawsze mialam kuracje tabletkami na wywolanie, a tu maja to w dupie.

Gość akdhda
Do ginekologa nie trzeba mieć skierowania.

Gość nie wytrzymaaa
No mniej więcej wiem jak jest w UK, dziwnie...pojedz do Polski, poproś gina o zapas recept na luteine i tyle :)

Gość uehyyvbueiycvbiuerb
Tak, pojade niedlugo. Tyle, ze luteina akurat jest dla mnie za slaba. Tu musze miec skierowanie, moge isc prywatnie, ale na to mnie nie stac, skoro nastepny konowal mi powie, ze to nie szkodzi, ze okresu nie mam.