Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robertooo22ooo

NADPROGRAMOWE RODZEŃSTWO!!! Co robić?? właśnie się dowiedziałem!

Polecane posty

Gość Robertooo22ooo

Wczoraj dowiedziałem się od matki, że mam jeszcze dwójkę rodzeństwa! Nieco starszego ode mnie, ze strony ojca. Nie utrzymuję kontaktu z ojcem, bo dla mnie to nie jest ojciec, człowiek, który nas samych zostawił... Ale dobra, do tej pory nie wiedziałem, że mam siostry. Nie wiem, czy chcę się z nimi skontaktować, chyba nie mam takiej potrzeby, w końcu to zupełnie obce dziewczyny. Nie mam pojęcia, czy one o mnie wiedzą. Co myślicie? Warto je odnaleźć? Ja mam mętlik we łbie.

Gość rewerwerwe
Ja bym je olał. Pewnie nie potrafiłbym rozmawiać z siostrami przyrodnimi które mieszkały z ojcem który mnie olał.

Gość fasada
wszystko zalezy od tego czy chcesz czy nie jesli nie masz zapalu do tego-rozumiem, pozostanie ci jedynie swiadomosc ze sa i ze je masz ale ja chyba chcialabym je poznac... po prostu :) mozecie miec z soba cos wspolnego i to moze byc fajne :)

Gość fasada
poza tym jestescie rodzenstwem, ja chyba chcialabym je poznac

Gość ja bym odszukal
i se ruchnął :P wszystko zostanie w rodzinie hehe :)

Gość Wczoraj dowiedziałem się od ma
@ rewerwerwe je chyba też ojciec zostawił :O @ fasada a jeżeli one od dawna wiedziały i to olały, a ja je odnajdę i będę chciał się spotkać... kurde, no nie wiem piszcie co sądzicie, bo ja już nie myślę, nigdy bym nie wpadł, że coś takiego mogli mi rodzice zatajać przez 22 lata życia...

Gość Robertooo22ooo
@LittleMee starsze kilka lat, ale nie była chyba kochanką, bo z tego, co słyszałem, to on się rozszedł z tamtą wtedy. Poza tym z moją matką też brał ślub. Bo to, że miał żonę przed moją matką, to wiedziałem, ale nie wiedziałem, że mieli dzieci.

Gość fasada
zatajali, bo sie zwyczajnie wstydzili przed swojimi dziecmi swojich czynow a co, jesli one nic o tobie nie wiedzialy? skoro sa od ojca to bardzo prawdopodobne ze nic im nie powiedzial, mezczyzni nie sa zbyt wylewni, a juz wogole nie sa jesli maja cos takiego do oznajmienia, i to swojim corkom.... a jak wiedza, no to co! jesli okaza sie burakami ich sprawa! nic nie tracisz, mysle ze wiecej stracisz jesli sie nie odezwiesz

Gość Robertooo22ooo
@ja bym odszukał to nie jest takie zabawne, bo bardzo realne jest, że mogliśmy się kiedyś w życiu spotkać, a w sumie nie ma między nami takiej przepaści wiekowej :O Jesteśmy z miast oddalonych od siebie jakieś 60 km

Gość fasada
ja nie wiem jakie one sa, Ty tez nie i sie nie dowiesz poki nie zrobisz pierwszego kroku jesli znajomosc nie bedzie warta bedziesz wiedzial, zauwazysz to, ale moze byc inaczej

Gość safaa
Masakra, mój ojciec ma nową żonę i córkę, która nie wie, że ja i moja siostra istniejemy. Trochę nie wiem co robić. Zastanawiam się co będzie, jak ich spotkam w sklepie lub jak mój ojciec umrze. Cały czas mam z ojcem kontakt..

Gość Robertooo22ooo
@fasada no właśnie, co takiego się stanie, co stracę, jeśli się nie odezwę? @Little Mee tak dokładnie sobie pomyślałem... skoro są starsze to mam wątpliwości, gdyby były młodsze, szczególnie znacznie młodsze, to czułbym się zobowiązany, żeby je znaleźć

Gość safaa
patrzyłem nawet na facebooku i w sieci, ale jej nie znalazłem..

No to powiem Ci co ja zrobiłam. Napisałam na nk czy wie, kim jestem. Odpisała, że nie. Po paru dniach napisała, że już wie, bo zapytała ojca. Ale kontakt nasz jest żaden, praktycznie tylko "cześć" na ulicy, bo o czym miałybyśmy rozmawiać.

Gość Robertooo22ooo
@safaa ale wiesz, jak wygląda? wiesz coś o niej? ja właśnie musiałbym chyba odnowić kontakt z ojcem, hahaha, ale co, w pierwszym telefonie od kilku lat zapytam, czy to prawda, że mam rodzeństwo i że chcę namiary??? :D to tak żałosne, że aż śmieszne no i kwestia tego,że może mnie takie spotkanie głęboko rozczarować, albo nawet nie będą chciały się ze mną zobaczyć. Ale z drugiej strony co, jeżeli one będą rozczarowane mną? ehh nic już nie wiem

Gość safaa
LittleMe - a w jakim jesteście wieku? Ja właśnie boje się, że trochę wywrócę komuś życie..

Gość fasada
co sie stanie? podejdz do tego na luzie :) to nie rozmowa kwalifikacyjna nic sie nie stanie, poznasz je po prostu, moze bedzie chcieli utrzymywac z soba kontakt i sie poznac? ja osobiscie bym chciala!!! a juz wogole mlodszy ode mnie brat ktory wyszedl z czyms takim zrobilby na mnie dobre wrazenie ale jesli im powiesz o sobie a one na to ''no i co?'' to po prostu nie ciagnij rozmowy ;) bedziesz wiedzial jak wygladaja na zywo i powiesz im czesc jak je spotkasz :)

Gość safaa
z ojcem mam częsty kontakt a nie wiem jak wygląda jego córka.. Ona ma 18lat, ja 31 w grudniu..

Gość Robertooo22ooo
@LittleMe a spotkałyście się wtedy? czy to potwierdzenie przez neta, że już wie kim jesteś, to czy na tym się skończyło? nie miałaś wątpliwości przed napisaniem do niej?

Jest 3 lata młodsza ode mnie. Chyba poprzewracałam jej trochę życie, jej młodsza siostra ciągle o mnie nie wie, a ja jej już nie będę uświadamiała, skoro ani ona ani ojciec tego nie zrobili jeszcze

Gość Robertooo22ooo
W sumie jest jeszcze taka sprawa, że on się rozstał z pierwszą żoną chyba bo go zdradzała, ale nie wiem. Więc może to nie są moje siostry, ale skoro są dwie, to reaczej mam przynajmniej jedną siostrę. A jego przecież nie zapytam, czy jest pewny, że to jego dzieci :D :O

Pisałyśmy tylko trochę przez neta, potem zobaczyłam ją w sklepie, podeszłam, przedstawiłam się. Ona nie wygląda na szczególnie zainteresowaną ciągnięciem tej znajomości, więc się nie narzucam.

Gość Robertooo22ooo
@LittleMee Nie żałujesz, że jej napisałaś? Powiedz coś więcej, proszę.

Gość safaa
wygląda na to, że chyba lepiej zostawić takie rzeczy i nie drążyć tematu. Wkurza mnie jednak to zakłamanie. Córka mojego ojca jest przekonana, że tworzą normalnąrodzinę, a jest inaczej. Do tego wiem, że mój ojciec ma jeszcze inną kochankę i zastanawiam się, czy nie ma innych dzieci..

Gość fasada
nie sugeruj sie tym co inni pisza i jakie maja doswiadczenia, poki sam sie nie przekonasz nie bedziesz wiedzial!!!!!

Przez chwilę pomyślałam nawet, że zrobiłam głupotę, bo po co pakować się komuś do życia z butami. Ale z drugiej strony warto uświadomić kogoś, że tatuś nie był taki wspaniały ;)

Gość fasada
jedno co jest wazne zastanow sie jak chcialbys zeby wasza rozmowa przebiegla ta pierwsza to jest wazne czy powiesz czesc to ja twoj brat czy moze zaczniesz jakos fajnie i zrobisz wrazenie pierwsze wrazenie jest wazne!!!!!!!