Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

celestia1

pływanie czy aquaareobik ???

Polecane posty

doradźcie co szybciej wyszczupla (głównie nogi, uda, łydki, tyłek)? 2 razy w tyg pływanie czy areobik w wodzie?

Gość dobre pytanie 456
dobre pytanie :)

Gość mam pytanie pytanie
też jestem ciekawa, ale może raz to, raz to...

Gość to proste jak drut
a nie można tego połączyć? 45 min aerobiku, a później jeszcze pływanie. Ja tak robię.

a ile razy w tyg tak robisz? u mnie niestety to ograniczenie czasowe i finansowe by chodzić na to i na to. na samo pływanie łatwiej bo ide kiedy ja chcę i mam czas i pływam, a aerobik to z grupą, gdzie trzeba się dostosować do spotkań grupy. dlatego musze wybrac to albo to. Jeśli pływanie i aeorobik dają podobne efekty to wolę pływanie, ale nie wiem w sumie co da lepszy efekt... w pływaniu też macha się nogami, więc też powinny wyszczupleć...???

Gość to proste jak drut
2 razy w tygodniu po 1,5 godz. Aerobik z instruktorem

No właśnie aerobik z instruktorem jest 2 razy w tyg i trzeba miec czas by iść, a ja tego czasu w stałe dni nie mam, pracuję róznie wg grafiku, poza tym muszę mieć z kim zostawić dziecko by sie wybrac na basen. Dlatego pytam o efekty by wybrac to albo to i jesli efekty są podobne to pływanie byłoby bardziej możliwe w mojej sytuacji. A efekty u Ciebie po jakim czasie widać (że schudłaś)?Instruktor wchodzi do wody, czy tłumaczy cwiczenia stojąc nad niecka basenową?

Gość jabaabadu
aqua aerobic lepiej wyszczupla, ale jeśli to koliduje z Twoim trubem życia - pływaj. I mniej jedz. Wyszczuplejesz.

Gość jagababajaga
po 3 mc na pewno bedzie widac, ale moze wczesniej, zalezy jaka masz budowe no i ile jesz

Gość babeczka daneczka
a 45 min raz w tyg pływania coś da, czy trzeba minimum 2 razy w tyg po 45 minut?

Gość babeczka daneczka
a wypada samej sobie pocwiczyc przy brzegu basenu jakies wymachy nog itp by tez taki niby aerobik i odpoczynek od plywania? nie bedzie to zle wygladalo? ile w ogole kosztuje wstep na basen, orientuje sie ktos?

Ja bym się zdecydowała na aerobik, bo jest ciekawszy. Na basenie plywasz tam i z powrotem, a ćwiczenia sa dośc urozmaicone. Niekoniecznie osoby grubsze i starsze opóźniają ćwiczenia, bo prowadząca nie zwraca na nie uwagi - przynajmniej u mnie tak było a chodziłam w 2 miejsca. Problemem jest śliskie dno w basenie, na początku trudno się przyzwyczaić. No i zgranie rąk, które są na powietrzu i nóg, które są w wodzie. Wymachiwanie w innym tempie rękami i w innym nogami wcale nie jest takie proste. ;)

Gość gość
Zawsze mozna też skorzystac z naszych propozycji i zacząc spedzac ten zimny czas saktywnie ;) zapraszamy na aqua aerobik