Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QQQQQQ123

Czy to możliwe żeby wyżynały się zęby u 3 miesięczniaka?

Polecane posty

Gość QQQQQQ123

Jest marudny, mniej je, zrobił się płaczliwy a raczej krzykliwy,śpi niespokojnie,wszystko pcha do buzi, ślini się na potęgę aż leci mu ciurkiem i zrobiły mu się takie czerwone poliki a z jednej strony zwłaszcza i żadnym kremem nie mogę tego zwalczyć? Czy to ząbkowanie? Ile to potrwa?

Gość QQQQQQ123
Już sama nie wiem co mu jest, najbardziej mnie martwi że jest taki niespokojny, na dwórku mógł spać i do 3 godz a teraz co chwila się przebudza

Gość teoretycznie tak,
ale moj syn też sie masakrycznie śliniłą w 3-4 miesiacu i marudził na potęgę, a teraz ma 8,5 m-ca i ani zęba :) Co do polików - to nie od zębów, ale moze jakaś alergia?

Gość QQQQQQ123
Ale nie ma na co mieć alergii pioręw tym samym co od urodzenia, płukam też, ciuszki ma prasowane, wydaje mi się że on tą ślinę sobie rozciera pakując te ręcę do buzi a że jest jeszcze niezdarny to rozciera sobie

Gość Aśka38
możliwe, żeby 3-mies. wyżynały się zęby, ale u Ciebie mogą być jeszcze daleko. Z tym ślinieniem i pchaniem rączek to właśnie tak jest około 4mies., a najczęściej nie oznacza to zębów. Czerwony policzek raczej nie od zębów. U moich dzieci było tak jak opisujesz około 4mies. marudzenie i ślinienie, a zęby były u starszego w 9mies., u młodszego w 10mies.

Gość QQQQQQ123
Szkoda,ż tyle to trwa a był takim spokojnym dzieckiem, pewnie teraz wszystko się zmieni....

Gość hmm*hmm*
moja tez sie strasznie slinila i raczki do buzi wlkadala a zab jej wyszedl jak miala 8m-cy a jak sobie ta sline roztara to jej takie male chrosteczki wyskakiwaly ale z czasem zniknely,a moze to kolki albo jakies wzdecia?

Gość QQQQQQ123
Nie wydaje mi się żeby to byłykolki albo wzdęcia, w tygodniu mamy wizyte u położnej to z nia porozmawiam na ten temat, bo już sama nie wiem, obudzi się to zajrzę mu w dziąsełka

A MOZE SKOK ROZWOJOWY.MOJ MALY TEZ MA 3 MIESIACE I EZ SIE SLINI I WKLADA WSZYSTKO DO BUZI.TEZ JEST OSTATNIO MARUDNY I DUZO PLACZE NIE CHCE SPAC.MOJ SKONCZYL DZISIAJ 14 TYDZIEN A W TYM CZASIE WLASNIE ZACZYNA SIE NASTEPNY SKOK ROZWOJOWY KTORY MOZE POTRWAC DO 19 TYGODNIA.

Gość mamama27
mój miał to samo co ty - ślinił się tak że chodził w śliniakach przez 3,5 miesiąca - a pierwszy ząb wyszedł tydzień przed roczkiem i to na dodatek jeden tylko na dole

Gość jak mozna dziecku
wczoraj akurat mialam okazje sluchac opinii poloznej na ten temat:) dziecko ponad 2 miesieczne z takimi objawami,okolo 3 miechow ma, ona mowila,ze zeby sie nie wyzynaja bo za wczesnie ale ze tam cos juz sie dzieje one zaczynaja dawac o sobie znac i to swedzi,dzieci pchaja wszystko do buzi

Gość jak mozna dziecku
minia do kiedy myslalas ze bedziesz miala corke?:) i kiedy sie dowiedzialas ze to syn?:)

jak mozna dziecku- jakoś w 25tc miałam 3d i chłopak :) Później na zwykłym nadal obstawiali dziewczynę, ale ja brałam za pewnik chłopaka z 3d :)

Gość opaskaaa
czerwone poliki to moze byc azs.... nie ma alergii?? moze jest niespokojny bo swedzi go buzia. moje dziecko ma azs tylko na buzi poliki czerwone i swędzi jak mu za cieplo . a zeby mogą byc bo moj syn mial 4,5 miesiaca jak wyszly mu dolne jedynki. a zaczal sie slinic jak mial ok 3 miesiecy

Gość sałata lodowa
Moja córka zaczęła sie ślinić i odrobinę marudzic, kiedy miała 2.5 miesiaca. I tak jej zeszło przez kolejne 3.5 miesiaca, bo dopiero w wieku 6 miesięcy wyrzął się pierwszy ząbek. Zęby muszą miec trochę czasu, żeby wyjść ze szczęki i wstrzelic sie w dziąsło. I powedrować do góry. To tez boli. Choc nie zawsze to tak trwa - czasem jest szybko, czasem czeka się dłuuuuuuuuugo od tego "pierwszego slinienia"

Gość QQQQQQ123
Myślicie ze to może być azs?? Teraz to mnie zmartwiłyście, mam wizytę w tygodniu u położnej to się dowiem wszystkiego...Chociaż przewertowałam cały internet i to wszystko wskazuje że to ząbki. Z tym azs to jestem przestraszona

Mojej corce wyszedl zabek, jak miala 4 miesiace. Znam tez dziecko, ktore mialo pierwszego zabka w wieku 2 miesiecy. To ze wasze dzieci zabkowaly pozniej nie znaczy, ze 3 miesieczne dziecko nie moze zabkowac, bo "za wczesnie".