Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o pomoc

Bardzo prosze o pomoc

Polecane posty

Mam problem. Otóż kilka dni temu kupilam nowego laptopa. Rozladowala mi sie bateria w nim więc podlączylam go zostawiając na stole i poszlam odkurzać. Mam w domu szczeniaka, nie myslalam że moze sie cos takiego stac, ale pies sciągnal laptopa na podloge... ;/ Zauważylam ze wejscie do ladowania jest wcisniete. Wyjęlam wtyczkę od ladowania, wlożylam z powrotem by sprawdzic czy laduje, ale jest chyba za daleko wcisnięte i ten bolec nie dosięga. Powiedzcie mi czy na takie uszkodzenie obowiązuje gwarancja?? Jeśli nie to ile moze kosztować taka naprawa?

Pomoże ktoś? Proszę

No wlaśnie mi też się wydaje, ze gwarancja tego nie obejmie. ;/ Kurcze taka wkurzona jestem ze szok, ale to z mojej winy. Moglam nie zostawiac psa samego.

Tzn gniazdo jest ok, chyba. Wystarczyloby rozkrecic kompa i to gniazdo ladowania wlożyc na jego miejsce.

Gość WilkSyty
Włożyć, jak włożyć, jeżeli gniazdo jest lutowane do płyty głównej, to mogło się wyłamać. Więc wtedy trzeba wymienić gniazdo na nowe. Nie wiadomo też, czy nie zostały uszkodzone inne elementy.

No raczej nie zostaly bo komp dziala normalnie. Zdązył sie troszke naladowac. Więc mniej wiecej jaki może byc koszt takiej naprawy?

Gość WilkSyty
wszystko zależy od serwisu. Niektórzy oceniają wartość naprawy na podstawie wartości sprzętu - im droższy sprzęt, tym drożej liczą za naprawę. Popytaj w serwisach i wybierz najtańszy. Miej jednak na uwadze, że masz sprzęt na gwarancji, więc jeśli nie chcesz jej utracić, powinnaś oddać do autoryzowanego, czyli droższego serwisu.