Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinaaaaaaaaa

ciaza, niesmak w ustach. jak sobie z tym radzic?

Polecane posty

Gość karolinaaaaaaaaa

witajcie drogie panie! jestem aktualnie w 14tc i meczy mnie niesmak w ustach... pojawia sie zaraz po jedzeniu i potrafi doprowadzic niemalze do wymiotów...macie na to jakies sposoby? kiedy to minie?

Gość karolinaaaaaaaaa
nikt nie ma takich dolegliwosci????? dziwne....

Gość zupka chinska raz
guma lub mentosy , przepłucz plynem do higieny jamy ustnej

Gość karolinaaaaaaaaa
kiedy to mija???????

Gość ciastko.kremowka
Oczywiscie, ze wiele z nas to ma i zadna guma ani plyny do plukania ust nie pomoga - przynajmniej na dłuższa mete. Ja uwazam to za zgage - poniewaz z kolejnym miesiacem ciazy poprostu sie to nasililo. Jak sobie z tym radzilam? Na poczatku piłam troszke mleka lub jogurt naturalny. Problem ten nasila sie u mnie po posiłku a takze wieczorem/w nocy, kiedy klade sie juz do lozka. W nocy radze polozyc glowe wyzej (moze dodatkowa poduszka?) Pomaga równiez jedzenie migdalow. Nie mowie tu o opychaniu sie nimi bo wiadomo, ze są kaloryczne. Wystarczy kilka miec pod reka i zjesc. Dodatkowo problem ten moze pojawic sie jesli jesz za szybko. Chodzi tu o zwykle posilki. Pamietaj takze, ze mleko (ktore mi naprawde pomagalo ale musialam odstawic) podnosi poziom glukozy dlatego odradzam je kobietom majacym cukrzyce ciazowa.

Gość karolinaaaaaaaaa
wlasnie zajadam migdaly ale to tez na krotko pomaga....

Gość ciastko.kremowka
Ale pomaga. Ja wczesniej cokolwiek zjadlam to czulam sie podle. Moze sprobuj zjesc jogurt naturalny?

Gość karolinaaaaaaaaa
sprobuje... wkurzajace juz te wszystkie dolegliwosci.... a to wzdecia a to zaparcia to znow sraczka.....ach......