Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maggi winiary

Co moze się stać dziecku jak zje za dużo przyprawy Maggi?

Polecane posty

Gość maggi winiary

Tak około pół butelki?

Gość Nigdy o czymś takim nie
myślałam,ale myślę że nic.Może parę razy zwróci i biegunki może dostać,ale to tyle.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tobie zaszkodzi co najwyzej ale nie dziecku

Gość maggi winiary
To dobrze. Dałam zupę dziecku a ono sobie wlało pól butelki przyprawy do zupy. To już nie pierwszy raz. Mówiłam i nic nie dociera wiec dziś dla odmiany kazałam mu tą zupę zjeść. Siedzi i je i widzę ze chyba zaraz się porzyga. Moze się nauczy.Do tej pory zawsze wylewałam zupę i upominałam, ale efekt żaden. Jak tylko wyjdę z kuchni od razu do lodówki i wlewa sobie maggi do zupy.

to kładź ją tak żeby dziecko nie sięgało.U mnie stoi w szafce.

To mój 4-latek lubi jeść cebule i żeby z czymś z pomidorem czy coś gdzie tam tak w ręke i jak jabłko bbblle . Ale naszczęście raz na jakiś czas ma takie akcje z cebulą .

Mój też cebule wcina-trochę posoloną.To ma po mnie bo ja lubię:)hehe.

Gość maggi winiary
Wszędzie sięgnie. Ma 4 lata i opanował chodzenie po krzesłach. Stawiam u góry w lodowce a i tak wyciąga. Wcześniej bylo w szafce i tak znalazł. Musiałabym siedzieć i czekać aż zje zupe a je ją około 40 minut bo zawsze ma ciekawsze zajęcia. A jak tylko wyjdę na chwilę to od razu grzebanie i szukanie maggi. Zjadł pol porcji z wielkim obrzydzeniem. Resztę mu darowałam. Twierdzi ze maggi jest wstrętne i już nigdy jej nie tknie. Moze go to faktycznie coś nauczy.

Gość cebula akurat jest zdrowa
niech je :)

Gość maggi winiary
Mój cebuli nie lubi. Z dziwnych rzeczy to zjada papier albo chusteczki higieniczne. Musze przed nim chować. No i to maggi to nasze utrapienie. Mąż bez magi nie zje zupy ale on nią tylko doprawia a dziecko wlewa bez umiaru.

nic mu sie nie stanie . Ale może wymiotować . Mój synuś lubi tą taką granulowaną owocową herbate rozpuszczalną i potrafi wsypać pół szklanki i zjeść to łyżeczka a żeby mu coś po tym było ale nic mu właśnie nie jest . widze że nie tylko mój synio cebulke wcina . Mój cebule tak surowa je ewentualnie czasem kechupem sobie poleje .