Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TlustoGlowa

Tłusta skora głowy, tluste strąki zamiast włosow.

Polecane posty

maybelineNY fuu ohyda,kazecie jej nie myc wlosow tylko nosic tluste straki? porabalo was? wmasuj w glowe sok z cytryny przecież ona i tak ma strąki, a skoro mycie nic nie daje to może należy sprawdzić co będzie jak pare dni nie bedzie myla? i tak jak ktoś mówi - za duzo testosteronu - za mało hormonów młodosci ale leczenie u specjalisty od włosów jest dość kosztowne

W Twoim przypadku należy zastosować pielęgnację jak przy cerze wrażliwej. Ktoś dobrze podpowiedział Ci w tej kwestii. Odpadają wszelkiego rodzaju żele do mycia twarzy (za bardzo podrażnią Twoją skórę). Do demakijażu twarzy płyn micelarny. Peelingi tylko enzymatyczne ok.raz na 10 dni. Ziarniste odpadają. Do mycia twarzy jeżeli nie możesz obyć się bez wody stosuj wodę termalną, np. firmy Avene lub Iwostin z Iwonicza Zdrój. Kwast w Twoim przypadku jak najbardziej, ale wyłącznie medyczne, które można wykonywać przy aktywnych zmianach skórnych. Nie wykonuj oczyszczania manualnego! Nawilżaj skórę. Unikaj słońca. Przy kuracji doustnej lub kwasach krem z filtrem na dzień 50+ Wskazany byłby zabieg jonoforezy

Gość TlustoGlowa
pijany kj... a jaki to jest hormon mlodosci?

Gość TlustoGlowa
dziekuje za rady, napewno skorzystam.

Gość TlustoGlowa
on odpowiada za mlody wyglad?

Gość MARECZEKGOSC
TEZ MIALEM CIAGLE TLUSTE I ZACZALEM MYC SZARYM MYDLEM W PLYNIE WLOSY.

Gość njkekencejckn ekcn ek
Moze to bedzie smieszne ale ja sypie puder dla dzieci na skore glowy, np w ciagu dnia wychodze do laazienki i sypne, potem wyczesze. Jestem blondynka wiec nie widac tego

Gość pierwszy snieg
sa jakies tam toniki do skory glowy

Gość ze cie chce bzyknac
a zbadaj sie czy nie masz policystycznych jajnikow, bo ja mam.. i moe myc glowe 2 razy dziennie, do tego kilka lat jako nastolatka walka z tradzikiem.. dzis cysty na jajnikach i zrosty.. lekarze powaznie do tego nie podchodza..

Gość nie taka zlaaa
a czym polega badanie zespołu policystycznych jajnikow? używałam kiedyś tylko płynu miceralnego, ale strasznie się po tym błyszczy cera. A jak to jest z tymi suchymi szamponami, nie niszczą włosów? Można go często stosować?

Gość TlustoGlowa
Ja tez prosze o wyjasnienie tego badania jajnikow. na czym to polega?

Gość ze cie chce bzyknac
to badanie hormonalne

Widocznie używałaś nieodpowiedniego płynu micelarnego. Bioderma ma w swojej ofercie płyn micelarny Sebium H2O do tłustej skóry. Tak jak już pisałam, wszystko ma związek z naszymi hormonami, organizmem. Czasami trzeba trochę się nachodzić,żeby znaleźć dobrego lekarza.

Gość Kasii
Coś na tłustą cerę, błagam!!

Gość DKDKDKSDS
WSPOMNIANY JUZ TU BREVOXYL + KREM EVA NATURA NAWILZAJACY Z MELISA

Gość Kasii
Jaki jest tego koszt ?

Gość gość
Zbyt czeste mycie wlosow przetłuszczających powoduje ze jeszcze szybciej się przetluszczaja. kiedyś miałam tak, ze myłam rano glowe a kolo południa wygladalam jakbym nie myla wlosow tydzień. W końcu podczas choroby (zlapalam grype) nie myłam wlosow 5 dni i wyobraz sobie ze przestaly mi się tak przetluszczac. Ciezko powiedzieć czy Tobie cos to pomoze bo masz problemy hormonalne