Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikt wazny na forum

prosze o poprawe zdan z angielskiego

Polecane posty

Gość nikt wazny na forum

drodzy eksperci z angielskiego sprawdzcie i poprawcie :) what time is meeting? - o ktorej jest spotkanie ? I was on the beach before dinner - przed obiadem bylam na plazy Supper is between eight and nine o'clock - kolacja jest miedzy 20-21 You and I during holliday - ty i ja podczas wakacji I will be here for two weeks - bede tutaj przez 2 tygodnie We will be here for seven days - bedziemy tutaj przez 7 dni I come to you in the morning - przyjde do ciebie rano From Monday to Friday I go to school - od poniedzialku do piatku chodze do szkoly We will be here until tomorrow - bedziemy tutaj do jutra

Gość nikt wazny na forum
hej, no zlitujcie sie, znacie perfect ang.to dla Was to bulka z maslem a dla mnie tortury :o

Gość nikt wazny na forum
RATUNKU! niech ktos to sprawdzi :o pleaseeeeeeeeeeeee

Ogolnie jest OK, pare poprawek: THE meeting I WILL come to you in.... I go to school from Mon....

Gość kaisenkia
What time is the meeting? I've been on the beach before dinner. The supper is..... You and me during the holiday. Jeśli to zamiar, to lepiej będzie: I'm going to stay here for 7 days. I'll come to you in the morning I go to school from Monday to Friday.

Gość nikt wazny na forum
uffff dzieki wielkie za sprawdzenie :) Co do zdania I will come to you in the morning = po prostu nie bardzo jeszcze rozumiem kiedy wstawiac WILL kiedy WILL BE kiedy bez tego :( bardzo dziekuje, dla mnie to naprawde na tym etapie na ktorym jestem ciezka sprawa :) 🖐️ mam proste pytanie - tez chetnie skorzystam :)

Gość huhui
I've been on the beach before dinner. Po co zmieniasz na zly czas i wprowadzasz w blad? you and I - "me" jest bledem bardzo czesto popelnianym przez nativow

Gość nikt wazny na forum
I went czy I was ? jak w koncu bedzie poprawnie ? :( zdecydujcie sie angielskojezyczni pomocnicy z forum :D diabel tkwi w szczegolach.

Gość helenka z okienka
babeczki ale tajemniczy z ciebie przypadek. taki intrygujacy.

Gość nikt wazny na forum
I will meet you in the morning, a nie: i will come to you in the morning... Dlaczego? ja chce powiedziec przyjde do ciebie rano a nie spotkam sie z toba rano - co w tym zdaniu jest niepoprawnego? wytlumacz :o

Gość nikt wazny na forum
Nie mówi się byłem na plaży po ang. tylko poszedłem na plażę. aaaaaaaaaaaaaaa teraz rozumiem :):):) super to wytlumaczyles .... mozesz tu wpadac codziennie ? :P potrzebuje pomocy kogos tak fachowego :D

Można powiedzieć, że come to you oznacza bardzo mocny akcent. Jakby cię mafia ścigała to ci w ten sposób oznajmią, że możesz się spodziewać wizyty rano. A meet jest po prostu normalne. Fajne jest też: I will see you in the morning.

Gość nikt wazny na forum
no z ta mafia zrozumialam o dosadnosc w zdaniu :) swietnie tlumaczysz, tyle,ze ja dzis kilka godzin spedzilam nad english i na oczy nie widze....jutro pewnie znow bede potrzebowala pomocy,wiec zajrzyj na kafe jutro, prosze prosze prosze :)

Gość nikt wazny na forum
nivi vs. babeczki - CO jest poprawne a co nie ? ustalmy to ok? :) bo zrobi sie male zamieszanie a ja sie dopiero ucze, wiec nie robcie mi wody sodowej,bo staram sie wszystko poukladac ....