Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marias

6 tydzień ciąży i brak pęcherzyka???!!!

Polecane posty

Witam. Ja też z obliczeń lekarza jestem w 6 tygodniu ciąży i brak pęcherzyka. Jestem strasznie zdenerwowana bo oczywiście lekarz napomniał, że to może być ciąża pozamaciczna albo już obumarła. Mówił też, że może być to wcześniejsza ciąża niż obliczył tym bardziej, że miałam nieregularną miesiączkę. Zalecił mi abym zrobiła bhcg. I z tego wyniku widać, że jestem w 6 tygodniu ciąży czy to może świadczyć, że jednak to jest pozamaciczna ciąża czy pęcherzyk może się jeszcze pojawić? Błagam pomóżcie.

Gość gość
ile dokładnie wyszła beta? Nieregularne cykle czyli od ilu do ilu dni?

Gość gość
przy tak niskiej becie nic dziwnego ze nie widać nic na usg. Musisz czekać na kolejne badanie usg skoro cykle masz tak nieregularne to i ciaża może być młodsza.

Dziękuję bardzo. Twoja odpowiedź dała mi dużo otuchy... Uspokoiłam się i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Gość gość
u mnie wg ost. okresu był 8tc a wg usg 6tc. Miałam bardzo nieregularne cykle i dlatego poszłam na wizytę później i bez stresu widziałam na usg zarodek z akcją serca już. Spokojnie czekaj na kolejne usg. :)

Gość gość
dziewczyny na fb jest grupa o nazwie "od ciąży po macierzynstwo". jest to grupa składająca się tylko z kobiet. KAŻDA z nas jak tylko coś ja niepokoi może w każdej chwili zapytać na forum i nawet w nocy dostaniebodpowiedz. A najlepsze jest to ze jest bardzo dużo specjalistów, którzy doradza w każdym przypadku za Free. Polecam. Nie raz dzięki tej grupie mogłam spokojnie spać i przede wszystkim dzięki nim wiem na co zwracać uwagę

Witam ponownie. Ostatnio wspominałam, że byłam u lekarza i stwierdził 6 tydzień ciąży ale nie widać było pęcherzyka a wynik z bhcg wynosił 627 a to był 22.12, dzisiaj powtórzyłam badanie i wynik wzrósł do 1808. czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć, który to jest tydzień? Bo normy są dziwne i na dobrą sprawę nie wiem gdzie się przyczepić. Normy wyglądają na 5 tydzień od 217,0- 7 138 a na 6 tydzień od 158,0- 31 795, więc wynik się mieści i w tej normie i w tej. Wizytę mam dopiero w czwartek a naprewdę mi zależy aby czegokolwiek się dowiedzieć.

Gość gość
beta ma szerokie zakresy więc nie można wg jej wartości ustalić dokładnego wieku ciąży. Skoro wynik łapie sie do 5-6tc to taki właśnie jest wiek wg bety. Dokładny wiek określi lekarz podczas usg. Czekaj wiec na kolejną wizytę. :)

Gość gość
lekarz określa tydzień ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a wiek ten potwierdza bądź koryguj***adanie usg. Tak więc jeśli ostatnia miesiączka zaczęła Ci się powiedzmy 20 listopada to obecnie wiek ciazy to skończone 5 tydzień i 3 dzien. Ważne jest też dla lekarza co ile dni masz miesiączka i czy jest regularna -- Na tej podstawie wyznaczy termin rozwiązania. Zapraszam na FB do grupy "od ciąży po macierzynstwo" mamy tam specjalistów, którzy za darmo odpowiedzą na każde Twoje pytanie i rozwieją wszelkie wątpliwości.

Gość Młody Avi
cześć dziewczyny moja dziewczyna miała pierwszy okres 16 grudnia jej cykl trwa 28 dni (regularne) okres jej się skończył 22 grudnia od 25 do 31 grudnia miała dni płodne według obliczeń owulacja przypadła jej na 29 lub 30 grudnia podkreślam współżyliśmy w te dni (23,24,26,29,31) >bez zabezpieczenia, finał w niej< następny okres powinna dostać 13 stycznia lecz się nie pojawił dziś się już spóźnia 13 dnień, zrobiliśmy 3 testy ciążowe różnych firm wszystkie wyszły negatywne, dziś byliśmy u lekarza na USG powiedział że nic nie widać, lecz nie wyklucza ciązy, jest szansa że ona tam jest tylko zbyt mała.... kazał nam iśc na betę HCG mamy zamiar zrobić to badanie w piątek. dodam że dziewczyna moja miała poronienie 8 sierpnia 2015. czy wiecie może o co chodzi >???

Gość gość
Tylko zrobienie betahcg wyjasni sprawę. Polecam zrobienie betahcg ilościowe nie jakościowe. Wtedy będzie wszystko jasne.

Gość Młody Avi
dzięki wielkie, ale jak myślicie czy na podstawie tego co napisałem jest szansa że to ciąża ? z moją dziewczyną staramy się o dziecko od roku :/ nie stety poroniła 8 sierpnia w 7/8 tygodniu :(

Gość gość
Jezeli ma regularne cykle to 13 dni po terminie testy domowe wskażą ciaze jeśli niema nawet cienia na nich to szansę są małe.

Gość Młody Avi
no właśnie chodzi o to że test robiliśmy ostatnio jakiś tydzień temu wyszedł negatywny, lekarz jednak daje nam szansę, jakie musi być prawidłowe stężenie hormonu Beta HCG w 7 tygodniu ciązy i 0 dni

Gość gość
Hej dziewczyny ja jestem w 6 tygodniu ciazy bylam u lekarza ona stwierdzila ze to wczesna ciaza i moze byc pozamaciczna nastraszyla mnie strasznie i zaczylam plamiec i bolal mnie brzuch i pojechalam do szpitala tam mnie zastrzymali na obserwacji i powiedzieli ze z ciaza jest wszystko ok a w piatek bylam u mojej lekarki i ona mi powiedziala ze pechezyk jest a zadroka nie widac i mam isc na badania na bch i powiedziala zobaczymy o ile zwrasto normalnie nie wiem co mam myslec ona tak mnie nastraszyla ze masakra

Gość gość
Hej. Jest tu ktos jeszcze? Blagam pomozcie.. dzis jest 15.04 ostatnia miesiaczke mialam 03.03. Mam bole podbrzusza, bole piersi, zawroty glowy, 05.04 robilam test plytkowy i negatywny.. dzis bylam w szpitalu, lekarz zrobil mi usg i nic nie bylo widac, nawet pecherzyka nie bylo :( ale powiedzial, ze jeszcze ciazy nie wyklucza. W czwartek 19.04 mam isc na usg a jutro zrobic bete.. myslicie ze sa szanse na ciaze? Mial ktos z was taka sytuacje?