Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama 2012

II TRYMESTR CIĄŻY, MIAŁO BYĆ TAK PIĘKNIE A JEST MASAKRA, KTO ZE MNĄ?

Polecane posty

Gość przyszła mama 2012

hej jestem pod koniec 4 miesiąca, wszyscy mówili ze z koncem 3 wszystkie objawy miną a u mnie nadal są: mdlosci wymioty bol glowy, brzucha - ale to wiem ze bedzie do konca zgaga zmęczenie kołatanie serca sennosc a chwilami bezsennosc ciągle wizyty w wc nastroje wstręt do większosci potraw smród z lodówki kiedy wreszcie to minie?

Gość hipiseQ
W pierwszej ciazy tak mialam i nie minelo do konca a wrecz przeciwnie w 35 tyg dostalam jeszcze uczulenia ktore pojawialo sie tylko w nocy i mialam dwa tygodnie nieprzespane natomiast w tej ciazy zero objawow ;)

Gość a próbowałaś go zostawić
a kto ci powiedział ze to dolegliwosci minął?? miną tylko mdłosci, pozostałe sie nasilą

Każdy inaczej przechodzi ten stan. Znam kobiety, które praktycznie od pierwszych dni ciąży do samego końca leżały, bo miały zagrożoną ciążę :/ Tak to czasem bywa, trzeba przetrzymać :)

Gość 855555
masz dziewczynke jak nic!!!!

Gość przyszła mama 2012
A NIE BO CHŁOPCA HEHE

Gość hipiseQ
no to masz tak jak ja tez bylam w ciazy z chlopcem i tak samo przerypana ciaze ;)

Gość ja jestem w koncowce 6 mc
i tez sie zastanawiam kiedy to niby mialo byc tak fajnie... Tz. przyznam, ze jest lepiej niz w pierwszym trymestrze, ale wtedy to byla masakra - ciagle wymioty itp. Teraz "tylko" powalajace oslabienie, uczucie dusznosci, bole brzucha :/ No i doszly problemy ze spaniem (brzuch, choc stosunkowo niewielki, przeszkadza, dziecie uciska na pecherz). Co noc powtarzam mezowi, ze to pierwsze i ostatnie male :p Ale jeszcze pare miesiecy i bedzie lepiej :D

Gość przyszła mama 2012
hipiseQ hehe przybij

Kazda ciąża inna.. I trym to moze wymiotow pare, ale mdlosci, oslabienie, sennosc, bole podbrzusza, sikanie, wstawianie w nocy mnie dobijalo.. Teraz jest w zasadzie ok.. czasem jak łupnie bol glowy to moza pasc ale ogolnie nie jest zle ;) Najgorzej, ze specjalnej energii drugiego trym. nie widze, ale bezsnennosc z czasow przed ciazaowych wrocila :/ nie spie do 3-4 codziennie. ;/

Ja tam cieszyłam sie ciążą, pierwsza mniej bo nie wiedziałąm co mnie czeka ale przy drugiej to wiedziałam jak bedzie i sie cieszyłam. Mdłosci mineły ok 26 tygodnia, zgagi miałam do konca, sennosc mineła ok 12 tyg. bole kręgosłupa i ok miednicy do konca. Niestety nie wierze w ciazę która "nie boli" ale trzeba sie z tego cieszyc bo jest to wyjakowy ból, po porodzie sie skończy a Ty ciesz sie ze rosnie w Tobie dziecko.

Ja czekałam tylko aż skończą się mdłości, i faktycznie minęły momentalnie po I trymestrze, ale duszności (w zamian za latanie do toalety- dziecko uciskało przeponę), bóle kręgosłupa, rąk, głowy, zmienne nastroje, zgaga- to dopiero przyszło ;) Jestem pewna że określenie "stan błogosławiony" wymyślił facet. Miałam w dodatku ciążę podszytą strachem, zagrożoną, leżącą- teraz mówię że wspaniałe dziecko mam w nagrodę :)