Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

dieta dukana, kto ze mna?

Polecane posty

witam :) wlasnie mam 3dzien fazy uderzeniowej robie 5dni uderzeniowki, a pozniej juz wiadomo 2faza :) kto sie dolacza? jest duzo tematow ale dziewczyny juz tam ktorys miesiac z kolei robia diete wiec ciezko sie tak wbic w temat :) ja startuje z 73kg i 169cm nie wygladam jak wieloryb bo ludzie daja mi maksymalnie 62kg ale robie to dla siebie zeby czuc sie lepiej :)

To nie jest "wbijanie się w temat":),po prostu-przychodzisz do bardziej doświadczonej koleżanki:D pozdrawiam🌼

babajka - gratuluje wyniku :) ja bym chciala wazyc ok 58kg i wg wzoru dukana wyliczylam ze przypadnie to na luty nie pamietam kiedy tyle wazylam, zawsze cos bylo ok 65kg ale ostatnimy czasy strasznie sie zapuscilam zamiast normalnego obiadu i w ogole normalnego jedzenia ja zarlam czipsy i lody i mam :o

Gość marcia**
Cześć, chętnie się przyłącze!Ja też trzeci dzień na dukanie:) wzrost 165 a ważę 62,5 (tak było dziś rano) a pamiętam piękne czasy jak było 6 kilo mniej.....

Gość marcia**
To depresja z zeszłej zimy- wpier..... jak szalona i zapijałam piwkiem, masakra

ooo marcia to jestesmy na tym samym etapie :) ja chcialam juz w zeszlym tygodniu zaczac ale powiedzialam sobie ze poczekam do poniedzialku bo co sie robi w poniedzialek, robi sie caly tydzien :P ja dodatkowo lykam rano chrom i belisse, bo paznokcie mi sie lamia a ty bierzesz jakies dodatkowe leki?

Gość phinka88
daj sobie spokoj z ta dieta. mnie została po niej anemia, wypadanie włosow, problemy z oczami.

ja sie przyłączę, zaniedbałam się niesamowicie ostatnimi czasy. Byłam już raz na dukanie i świetnie mi szło, ale niestety finanse spowodowały, ze musiałam przerwać. możecie mi podrzucić test dukana?? najlepiej z tłumaczeniem;)

Gość zugabee
Cześć dziewczyny! I ja się do was dołączam! :D Dzisiaj pierwszy dzień. Nie mam do zrzucenia dużo, bo ok 6kg, mam 170cm i ważę ok 60kg (nie mam w domu wagi więc nie wiem dokładnie :D) ale chcę zrzucić 5-6 kg po to, aby poczuć się lepiej. Mam nieco napuchnietę poliki i balonowy brzuch, więc jest z czego zrzucać :D Trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna, właśnie jem chudy twaróg czosnkiem i pieprzem zawinięty w chudziutką wędlinę :) Pozdrawiam :)

Gość marcia**
Dziewczyny ile macie lat? Ja 29 i zauważyłam, ze zrzucenie teraz kilku kilogramów to nie jest taka prosta sprawa jak kiedyś.... Jakbym ważyła 55 kg było by superowo. Aga ja zawsze od poniedziałku mam samozaparcie, które znika im bliżej łykendu:(

Gość marcia**
A co do supli to na razie nic nie biorę, liczę każdy grosz, bo koniec miesiąca:)

ja mam 22lata i wspollokatorke ktora codziennie je czekolade i zaczyna diete od jutra mnie tez kusi zeby pojsc i kupic slodycze i byc szczesliwa albo chociaz chleb :P ale wczoraj zrobilam sobie placki z otreb, dodalam troche musztardy i smakowalo jak badziewny chleb, ale zawsze jakos smakowalo :P ja kupilam belisse, nie jest droga bo 19zl zaplacilam za 50tabletek a jednak zawsze cos pomoze, a chrom zeby mnie do slodyczy nie ciagnelo ale juz nie kupie, bo widze ze nie ma zadnej roznicy ;)

Gość marcia**
Aga, słodycze to też moje utrapienie.... za to od od kilku lat nie jem chleba, może dla mnie nie istnieć. Ziemniaków też nie, baaardzo rzadko makaron lub ryż. Zugabee ja też mam papuśną twarz, denerwuje mnie to bardzo, poza tym za dużo w biodrach, boczkach i udach.

no ja to samo nie jem ziemniakow., makaronu, ryzu, kaszy slodycze to moja zmora :o a najbardziej cipsy i lody, bez czekolady i ciastek dam rade zyc ;) twarz tez mam okragla chociaz w sierprniu w ciagu 5dni zlecialam 5kg i poliki mialam wklesle, to troche z tego jeszcze zostalo ;) no i wlasnie standardowo boczki, nogi i tylek ale ja mam figure klepsydry wiec u mnie to sie jakos tak rozklada fajnie

Gość marcia**
Fajny ten test na prawidłową wagę, wyszło że powinnam ważyć 57 noooo to do już się robi!!!!

Gość marcia**
Aga, jak to zrobiłaś że w ciągu 5 dni schudłaś 5 kilo??? Gdzie nasze pozostałe towarzyszki?

jak? ja wtedy nie pracowalam, nigdzie nie chodzilam siedzialam glownie w domu zeby kasy nie tracic szlam spac o 3 wnocy, wstawalam o 11 jadlam serek wiejski a np o 17jedno jajko czasami powstrzymywalam sie od jedzenia bo wmawialam sobie ze musze oszczedzac kase i 5kg polecialo koleanka mnie zobaczyla mowila ze jak smierc wygladam, poliki wklesle, zero zycia ale zaczelam pozniej normalnie jesc bo jak siedzialam bylo ok, ale jak wstalam i mialam gdzies isc to takie zawroty glowy ze szok :O to byla glupota i nigdy wiecej tak nie zorbie juz

Właśnie dostałam kopniaka motywacyjnego w postaci nagrody uznaniowej w pracy;) no to dukana czas zacząć;)

Gość marcia**
Campini, gratuluje! Agnieszka, nie łam się wszyscy chudną na dukanie to i Ty schudniesz. Tylko pamiętaj nie można się głodzić bo wtedy się człowiek szybko poddaje. Czytałam że im wiecej się je białka tym bardziej spala sie tłuszcz

u mnie jest ten problem ze mam ksiazke ale nie mam np zamrazalki zeby zrobic lody, ktore by mnie ratowaly zrobie ciasto t zaraz sie hieny z akademika rzuca, bo mieszkam w akademiku kurde zla jestem bo samymi serkami wiejskimi to juz rzygam probuje jakos sobie urozmaicac ale wlasnie boli mnie to ze co zrobie to zawsze sa chetni na to zeby zjesc :(

Gość marcia**
oj kurcze to naprawdę nieciekawie z tym jedzeniem Do jutra dziewczynki, zmykam do domu a tam nie mam neta.

a ja wlasnie po pracy zaraz jade do lidla mieszkam w poznaniu na winogradach, najblizszy lidl jest na szymanowskiego wiec nie tak daleko :) kurde przeczytalam na forum ze mozemy jesc puddingi i jakies budynie na skrobi kukurydzianej jade zobaczyc co lild ma ciekawego bo ani razu nie bylam w lidlu jeszcze ;) dzisiaj mialam zalamke, juz kurde chcialam zrezygnowac, ale jestem trzeci dzien na dukanie a juz widze ze mi sie brzuch zmniejszyl, czuje sie jakas lekka, buzia mi sie ciagle smiac chce! chyba przez to ze wiem ze robie cos dla siebie, ze wiem ze schudne :) pozdrawiam i zycze wytrwalosci!

Gość dieta,dieta
Ta dieta jest destrukcyjna-zwlaszcza uderzeniowka i dni bialkowe-do dzis nie moge sie pozbyc bolu w stawie,a bylam tak krociutko.Na szczescie z nerkami w porzadku.A,na glodowce tez nastepuje kwasica.

witajcie :) moge sie dolaczyc? Jestem na Dukanie od 3 pazdziernika, poczatkowo bylo bardzo ciezko i wydawala mi sie dieta bardzo monotonna, ale jak juz znalazlam przepisy na rozne fajne dania i desery to juz jakos idzie. Tez nie chcialam sie dopisywac do istniejacych juz od dawna topikow, bo to jakos tak niewygodnie, dziewczyny sie znaja od dawna i w ogole.... Pozdrawiam :)

hej dziewczyny, chetnie się do Was przyłączę, nie odchudzałam się jeszcze na tej diecie patrzyłam na kilkanaście stron o tej diecie i co się powinno jeść w tej pierwszej fazie czyli duuzo białka, serki wiejskie, jogurty naturalne - te akurat lubię a jesie mięso? jak tak to w jakiej formie? i zero kawy rozumiem??????????? co zatem pijecie? i jakby któraś była tak miła i napisała co zjada w dzień to byłabym wdzięczna, bo za diabła nie wiem jak podejść do tej diety pomózcie dziewczęta :)

hej babsztylu - kawe mozesz pic, czemu nie? Tylko musi byc z odtluszczonym mlekiem i slodzikiem zamiast cukru, ja akurat pije czarna i gorzka. Mieso mozesz "smazyc" na patelni z odrobina wody, zapiekac, gotowac...byle nie smazyc na tluszczu. Poczytaj tutaj, znajdziesz wiele informacji - http://www.dieta-dukan.pl/ , wejdz na forum, tam jest duzo przepisow na kazda faze diety i wszystko fajnie wyjasnione.