Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calluna79

Dopadlo mnie grypsko - jak wyzdrowiec do jutra

Polecane posty

a przynajmniej sie podleczyc? Poki co leze owinieta kocem, na przemian pije gorace herbaty, wapno musuje i ide wziac cieply prysznic bo sie spocilam... Zdycham :( Jakies pomysly?

Gość esmeralde
tylko ten prysznic musi byc koniecznie zimny

ale faktycznie grypa czy po prostu się przeziębiłaś? Skoro leżysz w domu, to proponuję zjeść ze dwa ząbki czosnku (jeśli nie lubisz, to przemycone w jakimś twarożku), i pić goracą herbatę z malinowym lub lipowym sokiem. Jeśli to nie grypa, to jutro bedziesz swieżynka :)

Oj, grypa. Czosnek jem codziennie od wrzesnia, wczoraj mnie "sieklo" - dzis bol gardla, dreszcze, bole miesni, jestem bardzo slaba...

ja w 3 dni się wyleczyłam grzaniem w wyrku, nie zbijaniem gorączki - organizm walczy wtedy z chorobą, piciem herbaty malinowej z miodem, goracego mleka z miodem i masłem, jedzeniem czosnku, poza tym rutinoscorbin i fervex jak gorączka skoczy powyżej 38,5

" Calluna79 ciekawe gdzie mam to kupic, Max 3 dni w lozku nierealne, jutro musze isc do pracy http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid= 19748089" W sklepie chemnicznym:classic_cool:.Litr kosztuje około 20 złotych ale i tak to taniej niż antybiotyki a starczyć może na 1000 dawek:classic_cool:.Poza tym można kupić w aptece ale odradzam bo tam jest czymś zasyfione:O. No i niestety trzeba to pić a smak niestety nie jest zbyt miły:O. No i ten ze sklepu chemicznego trzeba rozcieńczyć bo 30% to za duuże steżenie:O.A 1 dawka to około 1 g 30% czyli czystego to około 0.3 grama:classic_cool:.Ale oczywiście powinno być to rozcińczone:O.

Daj spokoj, perhydrolu bym nie wypila za nic :( moze bakterie by wypalilo ale na pewno bym miala pecherze

" Trudne sprawy 30% to perhydrol weź może jeszcze napisz ile trzeba rozcienczyć, bo ludzie poumierają " Ja czasami piłem około 5% ale na wszelki wypadek polecam rozcieńczyć do 3%:classic_cool:. "Calluna79 Odpada, do sklepu chemicznego mam pewnie z 15km jakies inne rady? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid= 19748089" Nie pleć andronow:P.Jak uważasz że na spacerek 30 km to za daleko to pojedź rowerkiem ewentualnie czymś innym:classic_cool:.No i upewnij się że jest towar w sklepie:P.Moge jeszcze napisać co polecam kupić na przeziębienie:classic_cool:.Azotan strebra-za 100 g około 100 zł:classic_cool:.I chloryny czy chlorany:O.Te 2 są tańsze ale gdzieniegdzie też są drogie:O.Poza tym polecam kupić substraty do produkcji lekarstwa na raka doraźnie i jeszcze coś:classic_cool:.

To już lepsze niż czekać aż sama sie wyleczysz:P.Znam jeszcze inne metody ale niestety nie działają prędko:P.No chyba zer kogoś się spytasz czy by nie skoczył na wycieczkę:classic_cool:.Moż ejakiś małolat w zamiasn za pożyczernie rowerka się pofatygował:P.Oczywiscie jak masz rowerek:P.No i ciekawe gdzie teraz niby jest mróz:P.Chyba nie mieszkasz w Wierchojańsku:D.

Gość Aleksandra34
Następnym razem proponuję Ci szczepienie. Lepiej zapobiegać niż leczyć, a szczepiąc się zapewniasz sobie najskuteczniejszą ochronę. Ja szczepię się metodą śródskórną (boję się zastrzyków, a taka forma szczepienia jest bezbolesna) i nie choruję.

Gość Basilli
Tez mam grype dopiero czuje sie w miare ok po 4 dniu:)

Gość Basili
Grypa mi przeszla dopiero po 5 dniach :)

Gość aneczqa z okieneczka
mi pomaga TABCIN TREND (około 15-20zł opakowanie) 2 tabletki co 3 godziny i jest lepiej, mam nadzieje, że Tobie też pomoże. Pozdrawiam

mi to wyglada na przeziebienie, nie grype. a szczepienie nie ma nic do rzeczy, wrecz jest szkodliwe. nigdy sie nie szczepilam i nie choruje na grype. wez sobie ascorutical jakis forte, 2 tabl 3 razy dziennie. d jutra nie wyzsrowiejesz, nie ma mowy, za pozno sie wzielas za leczenie. wygrzej sie porzadnie i wypoc, nie lataj sie kapac co 5 minut bo sie wychladzasz, musisz sie wygrzac i wypocic.

Gość Desireno
A ja myślę że szczepienia to jednak dobra forma profilkatyki. Ja ją stosuję i do tej pory nie miałam żadnych problemów. Poczytajcie sobie o niej tutaj www.wlaczochrone.pl