Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauralaura

DOPIERO CO DOWIEDZIALAM SIE ZE JESTEM W CIĄZY!

Polecane posty

Gość czarnowlosa_______
Arszenika chyba nie przeczytalas co napisala laura: "to moze tez są tylko zabobony zeby nie mowic itd" Jesli ma taką wiedzą nt ciąży to chyba nie jest na nią gotowa!!!!

Gość czarnowlosa_______
Ryzyko poronienia jest minimalne w II trym, a w 16: W szesnastym tygodniu jako przyszła matka możesz nieco odetchnąć, gdyż praktycznie po szesnastym tygodniu ryzyko poronienia spada praktycznie do zera. Dziekuje Ci jestescie chore spadam

Gość lauralaura
lubie dawac innym:)nic na to nie poradze:)

Gość przedbojowa
czarnowlosa- kurcze taka oczytana jesteś, a gdzie wyczytałaś że ryzyko poronienia minęło? tak się składa że na topiku gdzie ja piszę, dziewczyny roniły zarówno w pierwszym, drugim jak i trzecim trymestrze ciąży, a nawet rodziły martwe dzieci. ryzyko poronienia po pierwszym trymestrze maleje ale nie mija!!! moja koleżanka poroniła w 6 miesiącu a ciąża roziwjała się książkowo! więc chyba trochę mało wiesz!

Gość lauralaura
czarnowlosa - wiem jakie jesy ryzyko wczesnej ciazy, dla mnie za to az takie "nie mow nikomu" jest zabobonem troche tymbardziej ze powiedzialam tylko rodzinie a Ty zaczelam mni epocuzac "trza bylo nie mowic" ok powiedzialam i koniec. NIEPOWINNAS MOWIC CZEGOS TAKIEGO "JEST NIEGOTOWA DO CIAZY" - mam wrazenie ze Ty i ten szaleniec wypisujacy glupoty to jedna i ta sama osoba. amen.

czarna-> z doswiadczenia wiem, ze i w 7 mc moze przestać bić serce i co??? Do samego porodu praktycznie nie jesteś pewna czy jest ok. A owszem nie poronisz ale słowa przedwczesny poród mówi ci to cos? Szkoda ci, ze dziewczyna się pochawiliła? U mnie też praktycznie w pracy kazdy wiedział od początku, bo przestalam palic... I jakoś nie przejmowałam się tym "a co to będzie'

Gość jestem w ciąży_pomagam
No chyba Was pogięło, skoro dopierdalacie osobie w 16 tygodniu za to, ze napisala ze ktos w 2 tygodniu nie powinien jeszcze mowic o ciazy bo ryzyko jest ogromne! Czarnawlosa chciala ją ustrzec by w razie czego.... tak przyznaje jestescie chore!

Gość anilka
czesc dziewczyny. mialam okres 23.09 i wczoraj robilam test. ale z tych nerwow wropilam na to okienko gdzie maja pokazywac sie kreski:)) hehe potem siepoprawilam i pojawila sie jedna linia normalna, a druga taka no nie wiem sama...taka na boka, rozmazana. i dalej nic nie wiem hehehe

Gość yk yk yk yk
czarnowłosa pisze pod kilkoma nickami gratulujac sobie samej i broniąc siebie samą przed resztą internautek :D moze i ciąża jest urojona? yyy?

Gość *szczęśliważona26*
Ja także sądzę, że czarnowłosa chciała dobrze i miała rację w 100000%

jestem w ciąży-> ale umiesz czytać ze zorzumieniem to co wyzej napisałysmy? Napisałam po 1, że ryzyko poronienia znika - bzudra. żeby nikomu nic nie mówić- ty nie powiedziałaś to twój problem, jak ma się dziać coś złego to to ze komuś powie czy nie, niczego nie zmieni. Ona nie chciala nikomu mówić jej problem, ale niech nie jedzie po dziewczynie, skoro się pochwaliła.

Gość jestem w ciąży_pomagam
Ale to ty nie rozumiesz! Jej chodziło tylko o to, że sie nie mowi, bo jak cos sie stanie, to potem jest ogromny żal i problem w powiadamianiu tych ludzi i odpowiadaniu na dreczace pytania typu ale jak to sie stalo itd. Jej nie chodziło o zabobony a tylko chciala ustrzec! Ludzie, co wy!!!!

Gość przedbojowa
oj czarnowłosa czarnowłosna :) :) :) jak ty musisz byś szalona :) :) :) jak już piszesz pod kilkoma nickami to z głową dziewczyno bo trzeba być ślepym żeby nie wywnioskować że bronisz sama siebie :) :):) nie irytuj się już tak , bo jeśli jesteś w tej ciąży to sobie zaszkodzisz, a właściwie dziecku. uspokój się już, no wdech i wydech :) :) :)

Gość *szczęśliważona26*
Czarnowlosa miala racje. Ryzyko poronienia jest najwieksze w pierwszym trymestrze ciąży, bo wynosi ok 30%, w II trym jest bliskie 0. W trzecim trymestrze to już nie jest poronienie ale przedwczesny poród a obecna medycyna może uratować dziecko juz mniej wiecej od 26-28 tygodnia. Ja aktualnie jestem 4 raz w ciąży ( 37 tydzień). Pamiątajcie jednak o tym by być pod opieką dobrego lekarza do którego macie zaufanie. Pozdrawiam.

Słuchaj, mówi się czy się nie mówi to jest indywidualna sprawa i na pewno nie powód żeby jechać po kimś. I dla mnie - tak to są zabobony. Bo nie ma to żadnego wpływu na przebieg ciąży. A żal? Jest tak czy inaczej. I jeszcze jedno mój zal w razie czego.

Gość przedbojowa
kobieto zrozum, że to jest sprawa autorki a nie Twoja! daj jej spokój i niech się cieszy ciążą, bo widzę że usilnie pragniesz zburzyć jej spokój! jesteś w 16 tc a zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadała! zajmij się sobą i nie martw się co by było gdyby...

Gość *szczęśliważona26*
Przebojowa a do kogo Ty ciągle piszesz i tak sie denerwujesz? Bo chyba nie do mnie? :D Pozdrawiam

Gość przedbojowa
czarnowlosa, jestem w ciaży pomagam, szczęsliważona :) :) :) oj dziewczyno dziewczyno :) :) :) ile ty masz lat?

Gość przedbojowa
piszę do czarnowłosej we wszystkich postaciach pod którymi broni usilnie swoich racji :) :) :)

Gość gośćklaudia
ja wlasnie tez mam taki przypadek bo bylam u ginekologa i powiedzial mi ze cie3szko wyczuc bo to poczotkowa moze byc cioza wyslal mnie na jakies badania mam is w czartek ale sie boje bo mam szkole jeszcze rok a tu cioza a to mnie dobilo ze powiedzial ze moge byc w ciozy 50% pewna ale moze sie mylic bo to za w czas boje sie jak cholela a mldlosci i bul przucha mam i okres sie spuznia