Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koron

Czy da się przytyc 9kg

Polecane posty

Gość Koron

bez diety tylko na samych Ćwiczeniach na Siłowni??

Nie ma czegos takiego jak 'bez diety', zawsze jakos tam jesz, i to, jak jesz na codzien, bedzie mialo duzy wplyw, skoro nie zmieniasz diety. Wazna kwestia jest tez to, czy jestes dziewczyna czy chlopakiem, ale i tak wydaje mi sie to niemozliwe.

Cześć. Da się przytyć i zrzucić zbędne kilogramy, jeśli zna się podstawy prawidłowego odżywiania. Napisz coś więcej, to postaram się jakoś konkretniej Ci pomóc.

Gość *liliann
Może chodzi o nabranie samej masy bez dodatkowo specjalnej diety?

Gość Koron
Jestem chłopakiem Chodzi mi o to że znalazłem na internecie rozpiskę w której ten ktoś zapewnia ze w 14 dni nabierzemy 9kg czystej masy mięśniowej... Chodzę do 3kl gim i ćwiczę od 2kl gim na początku ćwiczyłem na sile dobra dobiłem sobie do 80kg i postanowiłem poprawić ciało wiec zacząłem ćwiczyć na masę od 3kl ćwiczę juz około 3 miechy a waga rośnie mi praktycznie tylko o 2-3kg na miech a mięśnie zostają praktycznie w miejscu Brałem Gainera kreatynę węgle i mało co dało i staram sie jeść bardzo dużo białka typu Ryż jajka itd... Rozpiskę robił mi brat i 2 jego kolegów zajebiście zbudowanych

Cierpliwości. Jeśli przybywa Ci wagi wolniej niż innym to jeszcze nie powód do zmartwień. Mięśnie są zbudowane w głównej mierze z białka i wody, więc może zaniedbujesz tą drugą sferę budowy mięśni. Poza tym, nie każdy organizm potrafi szybko się regenerować po wysiłku i może zbyt dużo białka pobiera na odbudowę po wysiłkową. Jest na to dosyć prosty sposób. Przed wysiłkiem należy zjeść posiłek wysoko węglowodanowy. Jeśli zjesz garść orzechów z miodem to dostarczysz do organizmu potrzebnej energii, żeby białko i proteiny, które spożywasz były przetwarzane na mięśnie, a nie wykorzystywane do bieżącej regeneracji. To może być batonik snickers, kanapka z żółtym serem, kanapka z miodem lub dżemem. Nie przesadzaj z jajkami, bo nabawisz się zwapnienia żył na dłuższą metę. 1 jajko dziennie to maksimum lepiej je zastąpić mięsem duszonym lub smażonym i obowiązkowo do lepszego przyswajania białka warzywa surowe, bądź duszone jako jeden posiłek. Słodkie mleko to trucizna z dietetycznego punktu widzenia więc, go unikaj, możesz natomiast jeść jego kwaśne przetwory. Nie zapominaj tez o rybach, które są bogatym źródłem zdrowego białka i aminokwasów. Nie stawiaj sobie zbyt wysokiej poprzeczki wagowej, bo w przyszłości sztucznie zbudowane mięśnie ( na dziwnych suplementach) wykazują dużo większą tendencję do błędów genetycznych i różnych chorób. Lepiej zbudować je właściwym jedzeniem. Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że moje dietetyczne wskazówki Ci się przydadzą. Pozdrawiam cieplutko Daga.