Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhgjghkjhk

usg u ginekologa

Polecane posty

Gość gfhgjghkjhk

czy jesli chcemy sie starac o dziecko i ide profilaktycznie do ginekologa (i pewnie mi bedzie robil usg) to (wiem, pytanie jest tragicznie glupie), ale czy przy usg bede w majtkach czy bez?

Gość coz moge powiedziec hmm
no jak ci ebdzie robil usg przez pochwowe to raczej nie da rady ci wlozyc głowicy przez majtki

Gość pit z zusu
usg jest wykonywane dopochwowo. więc nie, nie będziesz miała bielizny.

Gość gfhgjghkjhk
dopochwowo ? a i nie tak jak np pokazuja kobiety w ciazy, ze po brzuchu na zewnatrz tym usg jezdzi?

Gość pit z zusu
pierwsze usg w ciąży też jest dopochwowe.

Gość gfhgjghkjhk
a bolesne jest takie badanie - dopochwowe usg?

Gość 1234567890987654321
Jest USG dopochwowe i tu bez majtek-i Takie brzuszne i tu nawet w spodniach możesz być tylko brzuch odktywasz i raczej takie robią najczęściej a jeśli coś się dzieje to wtedy to drugie.

Gość 1234567890987654321
absolutnie nie jest bolesne

Gość gfhgjghkjhk
ufff dzieki :)

USG jest dopochwowe. Jest taki patyk, grubości powiedzmy markera, ale ciut dłuższy. Lekarz nakłada na niego prezerwatywę i wprowadza do pochwy i ogląda jajniki, co i jak. Pod pośladki każe włożyć zaciśnięte pięści, co by tyłek podnieść. Spokojnie, badanie jest bezbolesne, bo narzędzie jest cienkie, no i wiadomo, że gardłem nie wyjdzie ;] spokojnie.

Gość pit z zusu
rożnie, mnie pierwsze dopochwowe bolało( poronienie, lekarz nie mógł znaleźć jajnika więc trochę operował tą końcówką) pozostałe raczej nieprzyjemne. Profilaktyczne badanie zawsze miałam dopochwowe.

Gość mamama27
przez brzuch to dopiero tak od 12 tyg ciąży robią

Gość djsghjkhg
w ogole to sie bardzo boje, ze on mi tam zajrzy i opowie, ze nie bede mogla nugdy zajsc w ciaze np. dodam, ze mam w trakcie cyklu nie raz brazowawe plamienia. Nio i zauwazylam tez, ze gdy sobie sama dogadzam, a mam wtedy dosyc silne orgazmy i kilka pod rzad, to czaem wtedy tez mam takie plamienia - czasem brazowawe a czasem czerwone. Do tego mam anemie.... jak myslicie , moze byc dla mnie jakas nadzieja? te plamienia moga byc wynikiem anemii?

Gość djsghjkhg
moze ktos sie wypowie?

USG będzie dopochwowe więc będziesz musiała zdjąć majtki. Następnie Kładziesz się na plecach na leżance i wkładasz zaciśnięte ręce pod pośladki. Lekarz zakłada na końcówkę do usg gumkę, nakłada specjalny żel no i wkłada ją do pochwy. Jak leżysz to masz ugięte nogi (w sensie, że się na nich opierasz). Badanie jest bezbolesne ale do przyjemnych nie należy.

dziewczyny- ale po co te pięści? bo nie rozumiem. ja miałam tych badań od zatrzęsienia a pierwsze słyszę o pięściach

Gość djsghjkhg
kolejny raz powtorze swoje pytanie... w ogole to sie bardzo boje, ze on mi tam zajrzy i opowie, ze nie bede mogla nugdy zajsc w ciaze np. dodam, ze mam w trakcie cyklu nie raz brazowawe plamienia. Nio i zauwazylam tez, ze gdy sobie sama dogadzam, a mam wtedy dosyc silne orgazmy i kilka pod rzad, to czaem wtedy tez mam takie plamienia - czasem brazowawe a czasem czerwone. Do tego mam anemie.... jak myslicie , moze byc dla mnie jakas nadzieja? te plamienia moga byc wynikiem anemii?

Pięści kładzie się pod tyłek żeby podnieść. Mi lekarz zwsze kładzie pod pupę skórzaną poduszeczkę. Ale nie zawsze tak robią.

PO jednym badaniu marne szanse żeby ci powiedział, ze nie będziesz mogła mieć dzieci. No chyba, ze jajników nie masz...