Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygfrydabbbbbbbbb

III trymestr, co Wam sprawiało najwiekszą trudność?

Polecane posty

Gość wypatruj i lap okazyje
ja ze zgaga daje rade- na poczatku ciazy mialam gorzej, teraz sie uspokoilo- az dziwne. mam termin na 12.11 i juz mam dosc tej ciazy- juz bym chciala zrzucic ten "slodki ciezar". Od kilku dni praktycznie nigdzie nie wychodze bo nie mam sily :O nogi spuchniete, dlonie zreszta tez. Spac nie moge i to nie przez ciagle wstawanie na siku, bo to jeszcze bym zniosla, ja po prostu zasnac nie moge a jak juz zasne to po godzinie sie budze bo sie nie moge przekreic na drugi bok i znow zasnac nie moge. i tak w kolko :( do tego bol pod zebrami, bol plecow i to nie krzyz mnie boli tylko pod lopatkami :O spac na plecach nie moge bo cisnie mnie wszystko, tylko na boku jak juz. W nocy (i nie tylko) mam uderzenia goraca, poce sie jak prosiak a najbardziej stopy! o pedicure i o goleniu miejsc intymnych nie wspomne. zadyszki dostaje nawet wtedy jak troche wiecej mowie- no masakra! no i teraz, od jakiegos tygodnia doszla wieczna sennosc- nie wiem czy to normalne, czy to skutek niewyspania w nocy bo co to za spanie z przerwami takimi :O a niby stan blogoslawiony ;)

Gość oluniamała28
wypatruj i lap okazyje---miałam to wszystko co ty plus bóle bioder. Też dostawałam zadyszki przy szybkim mówieniu:). A co do twojego osłabienia to nie ma się co dziwić bo to osłabienie jest dosłowne, organizm jest już wykończony ciążą więc tak to się objawia, sennością i zmęczeniem.

Gość oluniamała28
Powiem że sama byłam tak senna że zamartwiałam się jak ja będę mieć siły na parcie kiedy ja ciągle jestem śpiąca :D ale nadszedł ten dzień i nadszedł zastrzyk energii :). Stan błogosławiony to to nie jest napewno :D - tylko tak się mówi żeby kobiety nie straciły reszty humoru i nie zaczęły kląć na los i ciążę :D. Szybkiego rozwiązania życzę :)

Gość parvenia
e, dla mnie był błogoslawiony :) Przed ciażą obawiałam sie tych wszystkich sensacji, a okazało się, że wszystko zniosłam fantastycznie! Na poczatku było trochę nudnosci (ale nie wymiotowałam ani raz), na koniec gabaryty i cieżar, ale mimo ze przybyło mi 20 kg - w ogóle tego nie czułam, jak dla mnie to to było jakies 5-7 kilo, na tyle sie czułam. Czułam sie w ciaży tak super, ze aż nie mogłam uwierzyc, że tak dobrze ją można przechodzić

Gość parvenia
Hehe, pamietam, jak trochę sie spiełam na porodówce i w koncu pękłam, zaczęłam sie mazać i nie mogłam sie uspokoić, i chlipałam połoznej w rękaw, że ciąża taka była leciutka, ze aż sobie wyobrażałam, że na porodówkę wskoczę, rozwarcie pójdzie w mog i prawie bez bólu i rach ciach dziecko bedzie ze mną, a tu takie cyrki :)

35 tc :) Ciągły katar od 1 miesiąca a więc zatkany nos + przyciśnieta przepona powodują że ledwie dycham. Problemy z przewróceniem się na drugi bok, najpierw musze brzuch złapać i przenosić rękami z reszta ciała. Oczywiście schody, buty, rwa kulszowa, gorąco a dziś chyba pierwszy raz w życiu mam zgagę ;)