Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcąca pomóc

jak odstawić dziecko od piersi? 10 miesiecy i nigdy nie pił mm!

Polecane posty

Gość chcąca pomóc

Chce odstawić synka od piersi, ma juz 10 miesięcy i nigdy do tej pory nie pil mm , ma alergię wiec musze mu dać Nutramigen lub Bebilon pepti. Jest niejadkiem, boje się ze mu nie posmakuje. Teraz pierś dostaje tylko przed spaniem i w nocy.

Gość chcąca pomóc
Ktoś mi coś doradzi? Mogę go tak odstawić z dnia na dzień?

Gość D.BillI
mam córkę 9m i podobny problem - zaczęłam od nauki picia z butelki, bo też nie umiała - najpierw jej ściągałam swoje mleko i dawałam dwa razy dziennie, jak się nauczyłą to zaczęłam mieszać z Nutramigenem - kaszki też robię na tym mleku, więc się oswoiła ze smakiem i od dwóch dni już mi pije sam Nutramigen - fakt, że nie dużo i jeszcze nie w nocy, ale jestem dobrej myśli. W tym tygodniu chcę ją odciąć od cycka w nocy:) Spróbuj, podobno zresztą Bebilon jest lepszy w smaku, a ten Nutramigen też nie taki tragiczny jak się nasłuchałam.

Gość Ja też miałam
spory problem w tym temacie z 11 miesięcznym synkiem i pomogło smarowanie brodawek solą (synek zaraz się krzywił i po kilkunastu razach zapamiętał że coś jest nie tak i potem już sam nie chciał a mleko odciągane podawałam w kubku niekapku)

Gość glupie pytanie i odp
po co go chcesz odstawic?do pracu wracasz>

Gość D.BilII
bo może łatwiej będzie sobie z tą alergią poradzić na mm niż na mleku matki - przeciwciał i tak już w nim nie ma

Gość chcąca pomóc
moim zdaniem głupie to jest pytanie po co go chce odstawić. Bo chce i tyle. Najwyższa pora, a co mam do trzech lat cyca wystawiać?? D.bill dzieki za odp. Tez tak wlaśnie myślałam żeby swoje sciagniete dawać, tylko on w ogole z butelki to nie bardzo. Mam nadzieję ze kaszki mi będzie jadl na bebilonie. Zawsze to coś. A ile w jego wieku musi tego mleka wypijac? Takie konieczne minimum.

Gość D.BillI
na opakowaniu Nutramigenu jest napisane, ze dzieci od 7-12 miesięcy powinny pić 2-3 butle po 210ml mleka na dobę. Do butelki kup smoczek trójkę - jak mu mleko będzie łatwo lecieć to może się przekona, a jak będzie ryczał, że chce pierś, a nie chce butli to bądź twarda i nie ulegaj - tylko próbuj butlą nawet po kilka razy, w końcu powinien załapać! Albo może spróbuj od razu w niekapku...

Gość chcąca pomóc
z niekapka on niestety nie umie. Wiem że musze być twarda, chociaz na pewno będzie ciężko.

Mam identyczny problem. Synek jest alergikiem, jest na piersi a ja na diecie. W nocy budzi się co chwilę i do cycka chce, nie jest raczej glodny bo nie je dużo tylko raczej sobie ciumka troszkę. Tak się uspokaja. W ciągu dnia juz od dawna nie dostaje piersi. No i dzisiaj pierwszy krok, zrobiłam mu kaszkę na mleku bebilon pepti 2. Zjadl około 150ml. No i nie dam mu piersi teraz wieczorem do zaśnięcia. Tylko w nocy. Tylko ciekawe jak to będzie z tym zaśnięciem, na razie siedzi sobie w lożeczku.