Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjustjeanss

On jest 15lat starszy.

Polecane posty

Gość hajmatlandem
stanie się dla mnie dojczland jak mi pomożesz znależć też jeszcze jako tako samodzielnego helmuta

Gość ad rem czyli w temacie
"trochę ich na to przygotować" jjustjeanss, opowiedz rodzicom historię hercogin z dojczlandu, a zobaczysz jak będą szczęsliwi, że twój wybranek jest michałem.

Gość AgniechaAga
A ja rozumiem ta sytuacje bo jestem w takiej samej sytuacji tyle ze miedzy nami jest 14 lat roznicy. Ale milosc nie wybiera i to jest prawda ;) grunt ze jestesmy szczesliwi a reszta sama sie ulozy ;) moi rodzice rowniez nie wiedza o nim prawie nic.....

Gość taka tostowa
u mnie 16 lat roznicy ja 20 on 36....

Gość taka tostowa
rodzice niewiedza...a jak wyscie to powiedziely? ja planuje jak skoncze studia czyli za 3 lata...

Gość AgniechaAga
no i jak wam sie uklada Taka Tostowa??

Gość AgniechaAga
ja tez nie wiem jak to powiedziec wlasnie, przeciez nie powiem jak spytaja mnie kto to jest ze "no ma 36 lat i corke 12 letnia ale go kocham".....nie wiem jak to rozgryzc wlasnie....;( jedyna rzecz jaka mnie martwi to wlasnie reakcja rodziny

Gość taka tostowa
moj nie ma dzieci.. kawaler.. uklada sie super!!! a wam? jak powiedzielice rodzica ze tyle lat roznicy??jaka reakcja?

Gość AgniechaAga
moi rodzice pytaja owszem ,ale ja wciaz probuje wymijajaco odpowiadac bo nie wiem jak to powiedziec

Gość taka tostowa
a co pytaja?

Gość AgniechaAga
kim jest, co robi.... najprostsze pytania na ktore sa trudne odpowiedzi. a U Ciebie jak to wyglada? Ile trwa wasz zwiazek?

Gość taka tostowa
pol roku a wasz?

Gość ożesz qrwa
Takie świadome swoich wyborów kobiety, a popuszczają w majtki jak dzieci wiedzące, że zrobiły coś idiotycznego i boją się reakcji rodziców. Potrzeba trochę czasu abyście zrozumiały, że to nie wasi rodzice NIE ZNAJOM ŻYCIA.

Gość ożesz qrwa
"milosc nie wybiera i to jest prawda" - NIBY PISZESZ COŚ SENSOWNEGO, ALE ROZUMIESZ INACZEJ. Przecież to nie ty wybierasz starego pryka, ale jakaś trudna do zdefiniowania miłość.

Gość ożesz qrwa
"grunt ze jestesmy szczesliwi" - ludzi ograniczonych umysłowo uszczęśliwia byle co. "reszta sama sie ulozy" - ludziom nieświadomym własnych czynów. Ktoś, kto korzysta z rozumu, układa sam sobie.

Gość AgniechaAga
ale dlaczego mnie oczerniasz skoro nawet nie masz pojecia o czym mowie ?? Sa zwiazki z taka roznica wieku... i to jest normalne, wiec nie rozumiem dlaczego taki brak tolerancji z Twojej strony??

Gość ożesz qrwa
"u mnie 16 lat roznicy ja 20 on 36...." "ja planuje jak skoncze studia czyli za 3 lata..." Co planujesz? Chociaż nie miałaś wpływu na wybór. Specjalizację z geriatrii?

Gość ożesz qrwa
AgniechaAga, nie oczerniam Cię; wypowiadam jedynie swoją opinię opierając ją na twoich wypowiedziach. "Sa zwiazki z taka roznica wieku..." - to jest niezaprzeczalny fakt. "to jest normalne" - tu już nie ma jednomyślności. "moi rodzice rowniez nie wiedza o nim prawie nic....." - czy to taki przypadkowy zbieg okoliczności, czy raczej obawa, że dla nich nie jest to jednak takie normalne? "milosc nie wybiera i to jest prawda" - niezaprzeczalny fakt. Wybierasz sama, świadomie. To czemu się z tym swoim wyborem ukrywasz? "ma 36 lat i corke 12 letnia ale go kocham" - rozumiem, że oszukał Cię, nieświadomą 22 latkę? Kiedy się nim zainteresowałaś nie wiedziałaś tego. Dowiedziałaś się PRZYPADKIEM po .... czasie, kiedy już się zakochalaś? "jedyna rzecz jaka mnie martwi to wlasnie reakcja rodziny" - oczywiście JEGO rodziny. Martwisz się, że nie przyjmą Cię do RODZINY z otwartymi ramionami? Martwisz się, że nie polubi Cię zarówno jego żona jak i córka? "kim jest, co robi.... najprostsze pytania na ktore sa trudne odpowiedzi" - dlaczego trudne? Przecież normalni ludzie znają odpowiedzi na tak proste pytania, zanim zaczną pisać rzeczy tak oczywiste jak ta, że "miłość nie wybiera". Ja Cię nie oczerniam. Ty sama siebie pewnie też nie. Ot taki mały masz rozumek. :(

Gość jak powiedzielice rodzica
TAK SAMO JAK NPISALICA

Gość ALE ONY SOM GUPIOM
ITAK NIEZROZUMIOM

Gość dojczland iber ales
chyba, że PRZYLECOM nachdojczland za GELDYHELMUTA

Gość ożesz qrwa
AgniechaAga, czyżbyś zakończyła oczernianie się? "no ma 36 lat i corke 12 letnia ale go kocham".....nie wiem jak to rozgryzc wlasnie....;( " Przecież to już rozgryzłaś. To o co ci własciwie chodzi? Staredziadki dwudziestoczterolatki....... Ale wy jestescie głupie. Nie znacie życia. Wróóóóćććććććććć.... Trochę może go liznęliście. Ale nie tyle co wasza córka. Toż to jest SAMAMĄDROŚĆ!!!!!! Powiedz im to normalnie. Normalnie to znaczy.... Zobaczcie jaka wasza córka jest mądra. Pomimo braków w wykształceniu, braku poczucia własnej wartości, niskiej samooceny....... Ten USTAWIONY gość zabezpieczy przyszłość waszej córce. A ona? Pomimo, że wg was ma taki mały rozumek, ustawi się lepiej niż wy. Pierdolone, stare zgredy, w przeciwieństwie do was doceniam też tą część mózgu, którą mam między nogami. Trzymajcie ze mną, a bieda was nie dopadnie!!!!!!!!!!

Gość prawdę powiedzieć jest najtrud
kocham go to banalne i łatwo powiedzieć nie są potrzebne żadnedobrzeradzącekafeterie Kłamstwo przechodzi przez usta bardzo łatwo. Problem zaczyna się wtedy, kiedy prawda jest mniej romantyczna.

Gość prawdę powiedzieć jest najtrud
łatwo zrzucać odpowiedzialność za własne czyny na tego DOŚWIADCZONEGO. Chociaż dobrze widziane jest asekurowanie się slowami o miłości. Wszak ona wybacza WSZYSTKO. Nawet BEZDENNĄ GŁUPOTĘ. ????????????????????? Fajne usprawiedliwienie.... każy ciemny to kupi........ oczywiście każdy ciemniejszy niż sprzedający.....

Gość AgniechaAga
Chcemy byc razem to w czym widzicie problem ??

Gość wracając do początku
"Tak jak w temacie; poznałam kilka miesięcy temu niesamowitego mężczyznę. Wszystko byłoby cudownie gdyby nie to, że rodzice nalegaja aby go poznać a ja nie powiedziałam im, że Michał jest 15lat starszy. W sumie nigdy nie pytali więc pewnie założyli że jest w zblizonym do mojego wieku. Boję się ich reakcji, doradźcie; lepiej powiedzieć wcześniej i trochę ich na to przygotować czy rzucić ich odrazu na głęboką wodę?" Bez względu na to czy ich przygotujesz czy nie, ich ocena Ciebie będzie bardzo podobna. Ale nie taka sama. Jeżeli ich uprzedzisz, to będzie znaczyło, że masz świadomość dziwaczności swojego wyboru. Jeżeli nie, mogą to uznać za naturalne dla Ciebie. Jak się nie obrócisz to D U P A Z TYŁU. Albo będziesz "do bólu praktyczną", albo "niezłą manipulantką", ewentualnie "wbrew świadectwu" ciągle jeszcze niedojrzałą. Wniosek i tak będzie jeden "nie tak staralismy się Cię wychować". I będą się zastanawiać, po kim to masz. Niby normalny ojciec i normalna matka. Niby normalne wychowanie. A tu masz!!!!! NIENORMALNE dziecko!!!!! Ale nasze!!!!! I tylko to się liczy. Obok nadziei, że KIEDYŚ W KOŃCU DOROŚNIE. Im wcześniej doprowadzisz do wzajemnego poznania się tym lepiej. TAKŻE DLA CIEBIE!!!!!!!!

Gość ożesz qrwa
AgniechaAga, "Chcemy byc razem to w czym widzicie problem ??" NIKT NIE WIDZI CZEGOŚ CZEGO NIE MA. Jeżeli nie masz problemu, to nie zwracasz się o pomoc do użytkowników jakiejś kafeterii. Jeżeli ktoś jest pewien swoich wyborów, to nie szuka DOBRYCH RAD u anonimowych osób, aby obronić swoje decyzje w dyskusji z osobami sobie najbliższymi. Jeżeli ktoś szuka ROZPACZLIWIE byle gdzie potwierdzenia słuszności swoich decyzji to znaczy, że ma WIELKIE wątpliwości. I BOI SIĘ oceny osób, które ją znają. Najlepiej znają. Tak jak rodzice. jjustjeanss, nie pękaj. Nie słuchaj co powiedzą stare zgredy. Zaufaj tym ANONIMOM na kafeterii. Musisz coś wybrać. Wszak własnego rozumu ci nie staje. Nomen omen.

Gość AgniechaAga
ożesz qrwa zauwaz ze ja nie zwracam sie o jakakolwiek pomoc bo to nie ja zalozylam ten topik ;) ja tylko wyrazilam opinie ze jestem w takim zwiazku tyle ze jestem tego pewna ze chce byc ;) tyle w temacie dlaCIebie ;) nie doszukuj sie rzeczy ktorych nie ma ;)

Gość ożesz qrwa
AgniechaAga, piszesz, że "jestem w takiej samej sytuacji tyle ze...." ----- innej? Napisz jaką masz sytuację i dlaczego zainteresował Cię temat topiku. 15 czy 14 lat różnicy nie świadczy o "różnicy". Czym się różnisz od autorki topicu?

Gość AgniechaAga
Tym ze bedzie co ma byc ;) kochamy sie i nie wiem czy zazdroscisz ze sie tak zloscisz i czepiasz? i doszukujesz dziwnych nieprawdziwych rzecz??Y