Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rekrutująca_pracowników_

Kłamsta w CV ! Ubaw !!

Polecane posty

Gość praco z dośw
dzięki Rekrutująca :);)🌻

Gość 9p8p8
a jak sie stalo ze bedac prawnikiem zajmujesz sie rekrutacja?

Gość ornolik
nie udało się pracować w zawodzie

smutna minka ludzie wpisuja w CV najrozniejsze rzeczy,ze znaja biegle jezyk niemiecki albo nie znaja w ogole , albo w dodatkowych umiejetnosciach ze ucza sie chińskiego a tak naprawde nigdy na oczy nie widzieli zadnego słowa w tym języku...i nie jest prawdą , że aby dostać prace nalezy miec ukonczone przynajmniej 2 kierunki , jakas bujda w ogole ;)co do tych , ktorzy maja wiecej ukonczonych kierunków to róznie...czasami jest tak ,że pracodawca majacy mniejsze predyspozycje anizeli pracownik czuje sie "zazdrony i niedowartościowany" , ze po prostu nie zatrudnie takiej osoby:D jakis czas temu moja znajoma miala taki przypadek , prowadzila rekrutacje , przyjęła pracownika o bardzo dobrych kwalifikacjach a gdy szef je zobaczył poczekał az przepracuje okres próbny i nie przedłuzył mu umowy ;)mówie Wam , niektóre sytuacje są rodem z cyrku;) praco z doś nie ma sprawy;) Pozdrawiam Was serdecznie !

9p8p napisałam gdzieś na początku , że dorabiam sobie rekrutując ale w wiekszosci przypadków pomagam po prostu znajomym , ktorzy maja własne firmy etc;)dla przyjemnosci...Ok teraz juz naprawde uciekam ;)Pozdrawiam

Gość ornolik
a czy pracujesz w swoim zawodzie? bo jakoś mi się nie widzisz jako prawnik i dziwię się, że udzielasz niby fachowych porad

Gość mlksieg
tylko ze to nie jest wcale smieszne, ze ludzie takie blydy robia z desperacji albo glupoty :o

Gość polnistka
To dziwne, że rekrutujący naśmiewają się z przyszłych pracowników, a sami mają problemy, i to duże, ze znajomością ortografii i interpunkcji. Teraz ja się uśmiałam z nich. "Rekrutująca_pracowników_" - do szkoły!

Gość patrycjusz omnibus
Menager? Kto to taki? Czy to manager? Coś bujasz, Maleńka, bo ani polskiego, ani angielskiego nie znasz, a wymyślasz...

Gość hej piszcie bo tez szukam
i boję się, że nie znajdę i wpadnę w depresję :(

po mojej ostatniej pracy dochodzilam do siebie miesiąc a pracując tam każdy wolny dzień to był odwyk.Teraz ta firma szuka jelenia na moje miejsce.

mam pytanie: czy mozna ostatnie miejsce pracy wpisac do CV nie podajac nazwy tylko napisac je opisowo?

Gość wierzę w was kafe
a czy trzeba podawac ostatnie miejsce pracy z adresem, ulica, konkretnie? czy wystarczy np szpital uniwersytecki w krakowie? i co jesli mi sie nie miesci wszystko na 1 stronie a4?? akurat studiowalam na 4 roznych uczelniach, w tym 2 za granica (wymiany) i w ogole duzo tego mam,,,,,,

Gość ja tez mam pytanie czy
mozna nie umieszczac nazwy ostatniej pracy tylko same obowiazki i daty zatrudnienia?

Gość ksienkaabc........
a ja znów szukam pracy. Jużkolejny raz trafiłam na mobbing i kolejny raz zanim dojdę do siebie to mija dużo czasu:( Mam jakiś defekt w sobie widać, że daję się wykorzystywać. Ale chociaż mi długi nie rosły. Tylko jakim kosztem. Psychiatra mi nie da jeść przecież bo na razie" wiszę" na rodzinie i czuję się jak looser Jakby nie rodzina to.. ech :(

" 09:59 [zgłoś do usunięcia] pytanie ??? Dziękuję autorce za wyczerpującą informację. Bardzo ciekawy temat na kafe. PS. Przeglądając ostatnio ogłoszenia typu - dam pracę/szukam pracy, natknęłam się na ciekawe anonse. Ciekawostka dotyczy między innymi wspomnianych już tu zdjęć. Jakieś biusty wywalone, albo jakieś z wytrzeszczem oczu. Absolutnie nie pasujące do ogłoszenia "szukam pracy", a już na pewno nie biurowej. Bardziej nadają się do portalu randkowego Ja rozumiem, że może innego zdjęcia nie mają, ale może warto zainwestować te 25 zł i mieć profesjonalne zdjęcie do dokumentów. Moja uwaga jest taka, że jeśli ktoś poważnie traktuje szukanie pracy, to i poważnie do tego podejdzie." Ale przecież dla wielu dyrektorów ważne są walory nażebrowe sekretarki:D. Do tego nie ma najmniejszych dowodów na to ze pracownik co ma emaila z nazwą buziaczek jest kiepskim pracownikiem:P.No i to nie ma nic do kłamstwa:P. A co do oszustów-jak dla mnie to nie ma istotnego znaczenia to może nawet bym go wziął do roboty ale bym mu tak dokręcił śruby zeby miu sie odechciało:D.A jakby jakieś problemy były to bym mu przypomniał o kłamstwie:D.

:)

Gość wciąż szukam pracy
do Rekrutująca_pracowników_ czy mogłabyś podać maila? wysłałabym Ci moje cv i zobaczyłabyś czy wszystko z nim w porządku? długo już szukam pracy, wysłałam wiele cv a na rozmowach byłam tylko kilku i nic z nich nie wyszło :( jestem młoda i mam niewielkie doświadczenie...

Gość Doktor Quinn
Widze, ze bardzo dobry temat sie pojawil na kafeterii :) Ja mam dwa pytania odnosnie cv, a mianowicie: 1. Jak to jest dokladnie z ta znajomoscia jezykow obcych? 2. Co wpisac do aplikacji jezeli osoba miala tylko odbyty staz (inst.panstwowa) i pozniej wyjechala za granice. Czy podawac firmy zachodnie? Jezeli chodzi o ten j.obcy, to w moim wypadku jest to znajomosc komunikatywna (rok w UK i 3 lata w USA) nie mam czelnosci napisac, ze biegla bo nie jest. Nie mialam jednak problemu z komunikacja :) Mam 31 lat i chce aplikowac do firm hotelarskich i ..............wstydze sie i boje, ze jestem juz za stara :( Jeszcze jedno pytanko Czy mozna tak poprostu udac sie do hoteli i zostawic cv??

Gość mało zabawne
Szukanie pracy to pełnoetatowe zajęcie, a Polak jest na tyle leniwy, że napisze jedno CV, wydrukuje w stu egzemplarzach i uważa, że zrobił wszystko co w jego mocy, żeby zdobyc pracę. Czytanie tej masówy jest naprawdę męczące, a rozmowy i próba weryfikacji tych bzdór to koszmar. Jeśli ktoś kłamie nawet o swoich zainteresowaniach to naprawdę nie chce się już sprawdzać jego kwalifikacji zawodowych.

Gość mało zabawne
to dopiero napisałam bzdUrę,

Gość szukajaca pracyyy
ja mam inny problem. Pracowałam w jednym miejscu (dla scisłości nie tylko w tym) , pracodawca jak to pracodawca zlecał mi różne zadania, ale wiem, że nie potwierdzi w razie czego, co robiłam. Po prostu nie umieszczam tego miejsca w CV, bo się boję, że mi naświni w innych pracach a z drugiej strony mam przez to dziurę w CV i nie mogę wpisać sobie pewnych rzeczy, które umiem robić.

Witam serdecznie !:-) Niestety dziś nie mam czasu,będę tutaj jutro i odpowiem na wszystkie pytania,te zadane wyżej również...w miarę mozliwości postaram się pomóc. do jutra:-)

Gość szukajaca pracyyy
Rekrutująca:)🖐️ ok, czekamy :)

Gość a ja mam takiproblemik
CV to nic,w porównaniu z rozmowami kwalifikacyjnymi ,jestem zbyt lużna,gadam głupoty(ostatnio powiedziałam ze zrezygnowałam z poprzedniej pracy ponieważ znudziło mi się mówienie w kółko tego samego-- byłam specjalista w duzej firmie)pracodawca na to ,ze w tej firmie także bede mówiła,robiła ciągle to samo:O pomocy ,jak zachować się jak poważny ułożony człowiek?:O

Gość spoko loko
To i ja mam p[ytanie do Ciebie rekrytująca:) roznosząc CV po firmach i instytucjach kogo należy prosić o rozmowę w tej sprawie? Kierownika? A czy ten kierownik czy tam dyrektor ma czas na takie rzeczy i nie bedzie burczał, że jego czas marnuję? Patrzac ogłoszenia jedynie osobiste roznoszenie cos moze dac, bo nia ma u mnie zadnych konkretnych ofert w Internecie np.

Gość a co poradzisz komus kto
co prawda obiektywnie nie ma zlego cv, w koncu prace znajduje, ale wszedzie jest osoba od czarnej roboty, ktora sie taniej zatrudnia i wyrzuca, gdy juz nie jest potrzebna.

Gość Nie zgodziłabym się.
kurde kiedy ona odpowie????? 😠

Gość makaron82
co sądzicie o tak napisanym cv czy coś należałoby w nim poprawić tak żeby stało się atrakcyjne dla potencjalnych pracodawców. Proszę o konstruktywne uwagii E-mail: arek.cwiklinski@op.pl Wykształcenie: 2002-2007Studia magisterskie na Uniwersytecie Humanistyczno-Przyrodniczym w Kielcach. Specjalność: Współczesne stosunki międzynarodowe. 2001-2005Studia inżynieryjne na Akademii Humanistyczno- Ekonomicznej w Łodzi Specjalność: Sieci Komputerowe. 1997-2001Liceum Ogólnokształcące w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 1 w Piotrkowie Tryb. Doświadczenie zawodowe: 09.2010-10.2011Cermag Sp. z o.o.- salon wyposażenia łazienki i płytek ceramicznych, stanowisko Sprzedawca ds. Hurtu i Inwestycji: ofertowanie, pozyskiwanie nowych klientów, kompleksowa obsługa klientów hurtowych. 08.2008-09.2010FH „JACEK lider branży sanitarno-łazienkowej, stanowisko: Specjalista do spraw sprzedaży. -bezpośrednia i telefoniczna obsługa Klientów, sporządzanie i nadzór nad zamówieniami, obsługa reklamacji, fakturowanie, dbanie o stany magazynowe. 01.2008-08.2008PHU „MAR-GO sklep z materiałami wykończeniowymi, stanowisko: Sprzedawca -aktywna sprzedaż, obsługa kasy fiskalnej, fakturowanie, sporządzanie zamówień. 08.2007-01.2008NOMI S.A. stanowisko: Sprzedawca, doradca klienta. Praktyki i staże: 07.2006-09.2006Poczta Polska UP Piotrków Trybunalski 1 pracownik administracyjny. 07.2004-08.2004Agencja Obsługi Biura Piotrków Tryb. Pracownik biurowy. 06.2003-08.2003„BRAWO s.c. Piotrków Tryb. praca na stanowisku serwisanta i sprzedawcy sprzętu komputerowego. Umiejętności: Biegła obsługa komputera (MS Office, środowisko Windows) konfiguracja sprzętowa i programowa prawo jazdy kat. B. Angielski na poziomie podstawowym w mowie i piśmie Umiejętność obsługi urządzeń biurowych. Programy CDN XL, Firma ++, SAP. Uprawnienia do prowadzenia wózków widłowych Szkolenia: Trening asertywności Projektowanie wnętrz Techniki sprzedaży Pierwsza pomoc przedmedyczna Dodatkowe atuty: Intuicja handlowa Obszerna wiedza i doświadczenie z zakresu sprzedaży Odpowiedzialność, umiejętność przewidywania Zainteresowania: historia, wędkarstwo, sport, film.