Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Estera0904

Jelitówka , a kotlety ziemniaczane - można ?

Polecane posty

Moja córka ma jelitówke . Nie wymiotuje , ale ma biegunkę . Czy mogę jej podać smażone kotlety ziemniaczane ( z jajkiem , obtaczany w bułce tartej)

Gość smażone w w grypie żołądkowej
?? zastanów sie kobieto :o

ja bym smazonego dziecku z biegunka nie dala:O a nie mozesz dac ugotowanej piersi z kurczaka badz indyka,albo jakiegos delikatnego rosolku?

kleik ryżowy, pieczone jabłko, biszkopta, a dzien po ewentualnie banany i dużo picia

rosół to wbrew pozorom cięzka "zupa' dla żołądka można by spróbować delikatnego nie na kosciach krupniku z marchewką

właśnie o to chodzi , że ona nic nie chce jeść . A tak sobie pomyślałam , że jej dam sam środek (bez otoczki) , bo bardzo lubi .

to jest absolutnie wykluczone. nie tylko w przypadku grypy żołądkowej, ale w ogóle przy problemach z układem trawiennym. żadnego smażonego jedzenia, tym bardziej dziecku. zrób jej pure ziemniaczane z odrobiną masła

żołądek jest bardzo podrażniony chcesz w szpitalu z nią wyladować? nie radzę

to niech tylko pije ja nic przełknąc nie mogłam, tylko picie, i to przypadkiej cytryny do herbaty nie dawaj

Gość to niech nie je
nic się jej nie stanie jak pogłodzi się troszkę, zołądek odpocznie dawaj tylko po troszku często pić, np rumianek albo melisę bardzo polecam też zwykły węgiel medyczny, najlepszy na "jelitówkę" bo neutralizuje toksyny

asiamt,bez przesady, ja mowi o delikatnym rosolku ugotowanym np na chudym udku obranym ze skory albo na kawalku fileta, nie wiem co w takiej zupince moze byc ciezkiego...

Gość myszky
Żadnego takiego jedzenia. Chudy rosół z ryżem, gotowane mięso, kleik ryżowy, marchewka ugotowana i starta, Żadnego mleka i pochodnych. I pilnuj żeby się nie odwodniło - musi długo pić i podawaj jakieś leki np. Orsalit

Gość to niech nie je
po co to mięso do zupy na chory układ trawienny ? zwykła jarzynowa, ewentualnie z odrobiną masla najlepiej zmiksowana albo krupnik na jarzynach

jaśminowa, ale ja poważnie mówie wiem od lekarza, ze nawet na chudym udku jest zbyt ciężki, autorko daj małej też orsalit

Gość myszky
I jeszcze świetny jest ENTEROL.

Gość myszky
Tylko że smekta wywołuje odruch wymiotny.

Gość myszky
Wiem, że po ENTEROLU szybko moim przechodzi. Polecili mi go kiedyś w szpitalu jak syn miał krwiste biegunki (jak już nie miał krwi to kazali kupić mu EnTErol).

Gość myszky
To spoko, tylko musisz pilnować tego picia.