Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkdsdjd

jestem na drugim roku i bardo chcę mieć dziecko

Polecane posty

Gość jkdsdjd

mój problem polega na tym, że mój facet jest tylko 2 lata starszy, rok temu zmienił studia i też jest na drugim roku, nawet nie myśli o dzieciach, twierdzi, że musi studia skończyć, ale z tego co czuję to nigdy ich nie skończy.... ja od jakichś 3 miesięcy bardzo chcę mieć dziecko, o niczym innym nie myślę, nie daje mi to spokoju, nie mogę się kupić na nauce, bo ciągle sobie wyobrażam siebie z dzidziusiem co zrobić w takiej sytuacji?

Gość duuupa nie opalona
przeczekać...bo wynajdujesz sobie rózne preteksty, bule się nie uczyć zapamiętaj sobie: Nie wywołuj wilka z lasu :D

Gość Marek_budowlo
Najlepiej przyjdź do mnie, bo ja che bardzo dziecko, najlepiej syna, mam 33 lata, niezłą prace

Gość jkdsdjd
tylko, że ja wytrzymać już nie mogę, chcę być w ciąży, ale jednocześnie jestem lojalna wobec faceta i łykam sumiennie tabletki antykoncepcyjne... pare razy zdarzyło mi się włożyć poduszkę pod płaszcz by wyglądać jak kobieta w ciąży, ale smutno mi gdy serio widzę takie kobiety wstrzymać się nie mogę bo z całego serca pragnę dziecka, ale też nie chcę robić nic wbrew mojemu chłopakowi. mam lokatę na której jest ponad 20tys zł, zarobione podczas 2 wakacji

Gość prawiczus 29
dziecko to tylko wyjace małe gówno ..

Gość jkdsdjd
Marek skąd jesteś??

Gość lena/#/
kup sobie szczeniaczka

Gość prawiczus 29
dziecko tylko drze morde i nie spokojnie pospać

Gość prawiczus 29
dziecko tylko wydziera mordei nie da człowiekowi spokojnie pospać

Gość ale ile masz lat?
ja mam jeszcze 20, ale za 3 miesiące będzie 21. Mój facet ma 26 i też myślimy o dziecku. Ja nie studiuję, ale i tak uważam, że to za wcześnie. Mimo, że w duchu bym chciała to rozsądek mówi nie teraz. Za 5 lat co najmniej. Dużo rozmawiamy o założeniu rodziny, ale trzeba być rozsądnym. Nie w tym wieku.

Gość prawiczus 29
tyllko głupcy mają dzieci

Gość jkdsdjd
mój facet też pracuje, zarabia jakieś 1800zł miesięcznie, za studia częściowo płacą mu rodzice, ale oni też nie chcą o dziecku słyszeć, bo studia najważniejsze, a oni tylko maturę mają. niestety mój facet jest typem skąpca i twierdzi, że najpierw musi mieć samochód, a potem dziecko, ale przecież nie dam mu moich 20tysięcy żeby kupił sobie samochód, to chciałabym przeznaczyć na wyprawkę i pierwsze miesiące

Gość lena/#/
im więcej piszesz o swoim chłopaku, jego planach, tym bardziej ja odradzam Ci zachodzenie w ciążę żebyś się pewnego dnia nie obudziła z ręką w nocniku, z dzieciakiem, rachunkami za wszystko i sama...

Autorko, jestem od Ciebie 2 lata starsza i ni w ząb nie mogę Cię zrozumieć. Jak można w ogóle chcieć mieć dzieci?

Gość lena/#/
i facetem, który będzie miał do Ciebie pretensje za zmarnowane życie

Gość jkdsdjd
mam 20 lat (rocznik 91) w marcu będę mieć 21. zwierzęta nie wchodzą w gre bo mam alergię w związku jestem od 3 lat i mam wrażenie,że za długo stoimy w miejscu tzn spotykamy się jak gówniarze, a moglibyśmy mieszkać razem, niektórzy po kilku miesiącach podejmują takie decyzje, ślub po roku, a mnie męczy bycie w związku "na bliską odległość" chciałabym się ustatkować, moi rodzice nie mieliby nic przeciwko gdybyśmy wzięli ślub, sfinansowaliby większość, natomiast jego są przeciwni bo studia (a sami pobrali się po 7 miesiącach)

Gość lena/#/
dzieko powinno mieć dom, kochających, odpowiedzialnych rodziców, którzy zapewnią mu normalne warunki życia i przyszłość i bezpieczeństwo Wy mu tego w tym momencie dać nie możecie

Gość lena/#/
a skoro facet nie chce, to nie zmuszaj go do bycia ojcem bo to się odwróci przeciw Tobie

Gość dsja
Ja Ci radzę poopiekuj się jakimś dzieckiem przez dłuższy czas zobaczysz jaki t miód. Ty nie chcesz dziecka. Ty chcesz domek, mężusia, brzuszek, wózeczek i łóżeczko ze śliczną podusią. Dziecko to jest nieustanne zmęczenie bez szans na odpoczynek, wrzaski, krzyki, płacze, fochy i czasem uśmiech. Dobrze Ci radzą-zaczekaj.

Gość lena/#/
chyba że zrobisz dziecko sobie, a Twoi rodzice będą Was( Ciebie i wnuka) utrzymywali. Teściowe stwierdzą, że jesteś głupia i niedojrzała i będą żałowali, że ich syn się z Tobą związał i utrudniasz mu życie.

Ogarnąć się i wstrzymać conajmniej 3 lata. Co możesz teraz dać dziecku? Niewiele. Co może dać potencjalny ojciec - jeszcze mniej. Spełniając swoją "zachciankę" na 100% nie przyczynisz się do tego aby dziecko miało w 100% to na co zasługuje. 3 osoby mają być zadowolone z założenia rodziny: matka, ojciec i dziecko. Sama matka nie wystarczy.