Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czerwony przylepiec do myszki

Jakie warunki musi spełnić facet żeby zbudowac udany związek?

Polecane posty

Gość ;pokoko
powiem tak dobrze zeby byl wierny troskliwy dobry dla swojej kobiety i niebrzydki zadbany tyle

Gość mikaMo
musi dbać o mnie i siebie musi kupować kwiaty musi płacić w knajpie musi być oczytany musi grać na fortepianie hm, opisałam mojego i musi być przynajmniej dobry w łóżku

Powinien być prawikiem, a kobieta dziewicą do ślubu. Wtedy związek będzie opierał się na prawdziwej miłości i szacunku.

Gość fikuśny
a ty fikusna wiesz czego chcesz i poznalas juz wszystkich facetow na kafe?

Trochę pojechało banałem. Przecież żadna z was nie związałaby się z facet bo jest niebrzydki, wierny i chodzi rano po ciepłe rogaliki. To zdecydowanie za mało. Stan kroku jako wyznacznik prawdziwości miłości? Niezłe. Brzmi prawie jak temat na pracę dyplomowa na KULu. ;)

Gość fikuśny
fikusna, nie odpowiesz?

Gość moj idealny chlopak jest
mega inteligentny, z zasadami, dojrzaly, zna sie na wszystkim, szczery, wierny, do tanca i do rozanca, zawsze moge liczyc na Niego ❤️

czego chcę? Chcę poążac dalej obraną ścieżka zawodową, chcę w koncu poznac świat, chcę mężczyzny, któy będzie mnei kochał całą, taka jaką jestem, chcę stworzyc rodzinę. nie poznałam wszystkich facetów z kafe

Gość mikiMo
fiku mikuuu - kochać Cię taką jaka jesteś :))) Idealny - tylko, że panów Darcy już nie ma!!! Buuu

musi patrzeć na potrzeby partnerki. Nie może się kierować tylko rzeczami dla niego ważnymi. Musi umieć iść na kompromis. Jeżeli dziewczynie zależy na nim to nie patrzy na wygląd i na stan kieszeni.

Gość fikuśny
skoro nie poznałaś, to nie uogolniaj

Gość dla mnie...
facet musi byc lojalny i uczciwy wobec mnie , powinen okazywać (przynakmniej od czasu do czsu) uczucia- kwaty niekonieczne ale nie może byc tak że musze się domyślać że mu na mnie zależy.

opisuje swojego chlopaka:) dopoki nie poznalam Jego, rowniez myslalam, ze tacy nie istnieja;)

Tylko potem zakochujecie się w przeciwieństwie tego głoszonego ideału. Później jest drama, potem powtórka z rozrywki. Ogólnie dojrzewanie. Przepraszam ale stwierdzenia "nie patrzy na wygląd" to brzmią trochę naiwnie. Do tego sugerują, że autorka ma pewnie problemy z akceptacją fizyczności. Przecież nie da się nie patrzyć na wygląd jak się ma oczy ;). Może jakaś wypowiedź dziewczyny po 25, co już przepracowała parę związków i wyciągnęła wnioski?

Raczej: jakie warunki muszą spełniać partnerzy, by zbudować udany związek. Związek, to dwie osoby a nie jedna.

Gość fikuśny
to wymien tych fajnych skoro jednak uwazasz, ze sa

Gość dla mnie...
na wyglad jednak patrzy ale na szczęście dla każdego coś miłego zawsze sie znajdzie :)

Gość Jan Zbigniew Nowak
To zależy z jaką kobietą i jak długi związek. Jeśli mowa o atrakcyjnych i bardzo atrakcyjnych to: - być towarzyskim, utrzymywać kontakty towarzyskie z więcej niż jedną atrakcyjną kobietą, - odłożyć rycerskość na półkę i korzystać z niej raczej rzadko, - stawiać jej wymagania, - umieć z humorem i wyczuciem jej podokuczać, - swoje cele stawiać nad jej cele, chyba, że to są cele, które nie zwiększą w znacznym stopniu jej statusu społecznego, - dobrze ruchać, - nie przepraszać za swoje postępowanie, - nie przybierać nigdy postawy defensywnej wobec niej, nie tłumaczyć się ze swojego postępowania, - trzymać w przekonaniu, że masz opcje i potrafisz szybko znaleźć inną, atrakcyjną kobietę - nie robić tego wprost i bezpośrednio (patrz pkt. pierwszy) - nie wpadać w rutynę, np. nie przyzwyczajać do regularnych telefonów, utrzymywać kontakt nieregularnie, - im dłuższy związek i wartościowsza kobieta angażować się bardziej, ale zawsze odrobinę niej niż ona, - mieć inne pasje, hobby niż ona, wzajemna znajomość na zasadzie "znamy się jak łyse konie" niszczy napięcie seksualne, - zarabiać na własne utrzymanie, - nie zmieniać własnych decyzji pod jej presją, chyba, że on zmienia decyzję, - być stabilnym emocjonalnie i nie grać wg jej zasad, - odrobina agresji czy kłótni raz na jakiś czas nie zawadzi, ale potem nie przepraszać i nie tłumaczyć się - być w dobrej formie fizycznej, - dawać upominki w najmniej oczekiwanych momentach, a w tych, w których są oczekiwane nie dawać, - na walentynki nie kupować kwiatów tylko olejek do masażu, - nie zatracić się w pracy, kobieta potrzebuje aby poświęcać jej czas, - umieć powiedzieć jej "nie", kiedy się na coś nie zgadzasz lub nie masz na coś ochoty, - od czasu do czasu zorganizować coś niespodziewanego, pełnego mocnych, emocjonalnych wrażeń, - nie traktować jej zbyt serio, szczególnie kiedy jest bardzo atrakcyjna, Im mniej atrakcyjna kobieta, tym więcej komplementów i rycerskości, a mniej kontaktów z innymi kobietami.

Gość khgdwryuj
musi byc przygotowany na spedzanie czasu i gotowy do wyrzeczen,dla partnerki a takrze doceniac wyrzeczenia kobiety. tyle

Spelniam warunek: mam powyzej 25 lat:) Jan Zbigniew Nowak Ty nie znajdziesz dziewczyny i nie wprowadzaj innych w blad:o

Gość dla mnie...
Janie Zbigniewie więc z atrakcyjną kobietą pozostaje ci tylko GRA a to nie jest udany związek (jak w temacie) , w udanym związku można pozostawać SOBĄ

Gość Jan Zbigniew Nowak
"w udanym związku można pozostawać SOBĄ" Problem wielu mężczyzn polega właśnie na tym, że wiążąc się z kobietą zatracają siebie i w większości przypadków stają się spolegliwymi, służalczymi misiami. Całe życie to gra między ludźmi, bez znaczenia jest rodzaj relacji. Jeśli ktoś nie akceptuje rzeczywistości taką jaką jest to rzeczywistość działa przeciwko niemu. Jakie bycie sobą jest lepsze - pozostawanie tym kim się jest i złożenie swoich marzeń, ambicji, oczekiwań na cmentarzu niespełnionych chwil czy bycie sobą - zaakceptowanie istnienia dynamiki społecznej i poznawanie, i korzystanie z jej praw, a w konsekwencji bycia lepszym dla siebie ? W przypadku związku damsko-męskiego oznacza to także więcej szczęścia dla kobiety. Na to pytanie każdy musi sobie może sam odpowiedzieć. Pozdrawiam