Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lineczka30

zaczerwienienie okolic odbytu i sromu u siedmiolatki

Polecane posty

Witam , mam problem bo u mojej córki zauważyłam zaczerwienienie i podrażnienie okolic odbytu i sromu. Przy myciu i siusianiu no i oczywiście tym drugim, marudzi że szczypie. Od 4 dni smaruje ja Bambino ale rewelki nie ma. Iść do lekarza, może któraś miała podobny problem?

Gość polajna
może kup Sudokrem? jest dobry na małe krostki na pośladkach, to może tez na to pomoże :)

tylko uwazaj! sudocrem naprawde fajnie sie u mnie sprawdzil, jednakze jezeli bedzie po nim jeszcze gorzej, to moze sie okazac ze to cos grzybiczego a sudocrem ma cynk i wysusza i do takichh rzeczy sie nie nadaje, bambino tez ma chyba cynk

ok, dzięki kupie sudo i zobaczymy, ale to jej się pokazało właśnie po antybiotyku i obawiam się że to grzybica. Może spróbować clotrimazolum?

Gość njhgv
ja bym jeszcze spróbowała przemywania zewnętrznych okolic nadmangamianem potasu (jasnoróżowym lekkim) a jak nie to do lekarza(możesz od razu udać się do ginekologa dziecięcego pobiorą wymwz i zobaczą czy to nie infekcja) może okazać się że trzeba będzie zrobić też badanie moczu jeśli posmarujesz clotrimazolem to badania przwdopodobnie nie wyjdą i będą leczyć ją w ciemno choć wtedy przeleczą ją na kompleksowo

Gość njhgv
a grzybica to raczej swędzi szczypanie kojarzy mi się z bakterią chociaż kto wie

Gość lena/#/
a może ma pasożyty? koleżanki córka tak miała i jeszcze ją swędziało tak, że się popłakała miała owsiki i coś tam jeszcze

Gość lena/#/
idz z nią dfo lekarza, niech ją obejrzy, przecież dziecko się męczy da jej leki i po kłopocie

Gość lena/#/
masz chore dziecko a szukasz pomocy na forach zamiast iść z nią do lekarza! na co Ty czekasz?

Gość zerrrro fakturrr
kup azulan - to wyciąg z rumianku i niech się mała podmywa w roztworze azulanu z wodą, albo zaparz jej rumianku, przestudź i niech posiedzi w misce z zaparzonym rumiankiem. Pomoże

Gość a może jest
wykorzystywana sexualnie?

Gość njhgv
to jest fiolet w granulkach bądź w tabletkach kupuje się w aptece bez recepty ja stosowałam to u mojej córci przy podrażnieniach czasem lekarze zalecają kąpiele dzieci w tym preparacie więc na pewno nie zaszkodzi działa odkażająco przyniósł mi ogromną ulgę po porodzie więc polecam

Gość njhgv
ale kał na pasożyty też można by sprawdzić

boże! wykorzystywanie mi do głowy nie przyszło. Dużo rozmawiam z moim dzieckiem i raczej by mi coś podpadło, myśle że to przez antybiotyki zwłaszcza że ona jak w zegarku raz na miesiąc chora i antybiotyk. Ide do lekarza

Gość lena/#/
idź jak najszybciej, niech się dziecko nie męczy

Gość lena/#/
a swoją drogą możesz jej podawać probiotyki, jeśli tak dużo antybiotyków bierze