Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia 2666

Kiedy dziecko przesypia całą noc ?

Polecane posty

Gość Asia 2666

Jest różnica jeśli chodzi o dzieci karmione piersią a dzieci karmione butelką ?

Ja miesiac karmiłam piersia później musiałam przejsc na mm. Moje dziecko zaczeło przysypiacz noc miedzy 3 a 4 miesiacem życia a wczesniej wstawałam najwyzej 3 razy ale raczej dwa razy w nocy. Teraz śpi od 19.30 do 6.00 - 7.00 rano. :)

Gość anilka
a moje 2,5 letnie cala noc przesypia od czasu do czasu tylko:) nie ma reguly, kazde dziecko jest inne

Może jest jakaś zależność, ale nie u wszystkich dzieci. Karmiłam dzieci piersia, jedna zaczeła przesypiać noce jak miała 7-8 mc a druga miała 3 mc (nie dokarmiałam mm).

moje dzieci byly od poczatku karmione mlekiem modyfikowanym. pierwszy syn przespal cala noc jak mial 2 lata!!! drugi jak mial pol roku ! widocznie nie ma reguly .....

Gość zależy od dziecka
phiiiiiiiii :O

Gość NiedługoRodząca
Mój synek ma 2 miesiące, od miesiąca śpi jednym ciągiem 6,7 godzin w nocy, jest karmiony piersią.

Gość Asia 2666
Słuszna uwaga-> zależy od dziecka ;-) jak wszystko zresztą. Dziewczyny piszę, bo moim marzeniem ostatnio jest właśnie to żeby się wyspać :-)

Gość mama na 2 etatach
Moje maluchy miały 5-6 m-cy jak zaczęły przesypiać całe noce bez pobudek na karmienie. Pamiętam to dokładnie, bo wtedy przenieśliśmy je do ich własnego pokoju ;) Od początku piły mm.

Gość hajjhhhaa
córka ma 1,5 roku i do dzis nie przespala ani jednej nocy, karmiona byla modyfikowanym syn ma 5 lat i do dzis sie budzi, to na siku,to pic itd przespie cala noc chyba jak beda miec 10 lat :)

Gość mama na 2 etatach
Aaaa no tak, nie uwzględniłam wstawania bo: smoczek spadnie, odkryją się i zmarzną, a to nos się zatka, a to poduszka spadnie ;)

Gość mamama27
mój ma rok - jest na mm caly czas - od 4 m-cy nie je w nocy a i tak wstaje po 15 razy..

Gość Asia 2666
Niektóre z Was to prawdziwe szczęściary ;-) Kiedy zamiast jedzenia w nocy można zacząć podawać np. wodę lub herbatkę ?

Gość każdy w swoim tempie....
mój synek przesypiał noce jak skończył 22 miesiące tak do tej pory jadł jeszcze nad ranem mleko z kleikiem około 5 godz

Gość gość
ja karmię piersią, mój synek jak skończył 2 miesiące zaczął przesypiac w nocy 6-7 godzin, a jak 3 miesiące to ok 8-9 godzin, teraz ma 4 miesiące i śpi róznie ale nigdy krócej niż te 6 godzin, ciągle karmie piersią i niczym innym

mi nawet położna mówiła, ze na to reguły nie ma niestety :( mój ma miesiąc i tydzień, wstaję 2 razy w nocy zazwyczaj

Gość gość
Karmie mm córka przespała całą noc jak miała 14miesięcy

Gość gość
Moja corka ma pół roku. Jak miala 3 m-ce to było kilka dni ze spala od 19 do 5. Niestety tylko kilka dni. Dziś budzi się zazwyczaj 2 razy. Karmione piersią.

Gość gość
Mój ma 7mcy i już nie czekam na przesypianie całych nocy, straciłam na to dawno nadzieję. Nawet podanie kaszki na noc niewiele zmienia. Karmię piersią.

Gość gość
Mój pierwsze 5 miesięcy 2-3 pobudki na mleczko, potem około 1- na herbatkę, potem znów miał fazę nocnego szukania smoczka i ze 2, 3 pobudki robił ;) tak to trwało do około 10 miesiąca, od tamtej pory nocki przespane (9- 11 godzin) wyjątkiem są dni kiedy akurat jakiś ząbek idzie...

Gość gość
Moj karmiony piersia zaczal spac 9 godzin bez przerwy w drugim miesiacu.

Gość matka d
1 córka - karmiona piersią i dokarmiana mm do 6 miesiąca, potem samo mm budziła się w nocy ok 2 razy do roku, potem raz do ok 3 lat, teraz ma 8 i nieraz też się budzi 2 córka ma 11 miesięcy, karmiona piersią, budzi się na jedzenie 305 razy, a pomiędzy karmieniami jest milion pobudek na nie wiadomo co :O

Gość matka d
* miało być 3 do 5 razy

Gość gość
Moja ma 5 miesięcy i budzi się od 2 do 5 razy, sporadycznie raz. Nawet nie jest głodna, ale musi pociamkać, żeby dalej zasnąć. I codziennie mam pobudki między 5, a 6 rano, bo jest wyspanaaaaa ....

Gość gość
moja corka karmiona piersia i dokarmiana MM zaczela przesypiac noce majac 13 miesiecy

Gość gość
mój jako noworodek przesypiał w nocy 6-7h, po zmianie mleka zaczal się budzić co 2h z zegarkiem w reku na jedzenie i tak przez 8 miesięcy:) Dopiero z dniem kiedy przenieslismy łożeczko z sypialni do pokoju dziecięcego przestał sie budzic najpierw na pierwsze karmienie, potem budzil sie tylko 1-2 razy na popicie wody i teraz ( ma roczek) zaczyna spac ladnie całą noc