Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klyn_

w życiu czegoś podobnego nie widziałem!!! Jasny gwint!

Polecane posty

www.dailymail.co.uk/news/article-2051679/Yue-Yue-dead-Chinese-girl-Wang-Yue-2-run-bystanders-watch-dies.html

Gość marlenkaaaa20zz
to o tej 2 letniej dziewczynce? bo nei chce mi sie wchodzic w linka?

Gość dewjr42htu4
cięzko w to uwierzyć... i niby opublikowali by to? nie baliby sie? nie sądzisz że to wyreżyserowane?

Gość nikotynna
o co chodzi? jest tam filmik ale nie moge go odtworzyc :/ kto mi powie o czym to jest?

Gość wanddaa1
ja mialam sie okazje przekonac na 100 % co to za podle swinie. obejrzyjcie o 18 ta gruba geslerowa. byla w chinskiej restauracji. co w niej sie pod koniec dzialo i bardzo watpie, ze bylo to wyrezyserowane.

tam jest w tym filmiku dziewczynka przechodzaca przez ulice, i przejechana przez auto. okolo 7 minut ludzie przechodza obok niej, miaja ja, nikt ani nie wezmie na bok ulicy, ani nie pomoze, nie zadzwoni po pomoc, po czym dziewczynka jest przejechana przez drugie auto. dopiero wtedy jakas kobieta ja zauwaza i sciaga z ulicy i wzywa pomoc. okolo tydzien dziewczynka zyla, i zmarla.

Gość Summary Is
Materiał odnośnie tej dziewczynki w istocie szokuje.:(:(To poniekąd dowód na to jak "wyprane"mózgi mogą mieć ludzie stanowiący już na tym etapie"owoc"z jednej str. "komunistycznej"a z drugiej krwiożerczo-"kapitalistycznej"inżynierii.I choć nie dotknęła tam wszystkich to czasem na reakcję kogoś kogo stać na odruch człowieczeństwa jest za późno.Nie twierdze,że takich rzeczy nie było wcześniej w "sfeudalizowanych"realiach ale to co widać jest na miarę XXI zatrważające. R+P.

Gość ptasiek nastroszony
czgo duzo to tanie , gdyby tak polowa polactwa przejechana byla przez samochody to moze by sie zaczeli szanowac

to ze ludzie nie pomogli to jedno ale kierowca ktory ja przejechal... widac na filmie ze ona jest na przeciwko niego, musial, po prostu musial ja widziec, nie wyskoczyla mu nagle tylko po prostu stala na ulicy, bo nawet nie szla jak do niej dojechal. a on po prostu ja przejechal. tak, jakby przejechal jakis nie wiem, stary karton walajacy sie po ulicy.

bylo o tym już z tydzien temu w wiadomosciach czy teleekspresie wg mnie to nierealne, przejechał ją samochód i przezyła?! przecież z bolu by umarła...ten samochod dostawczak ważył napewno ponad tone nawet jak jechał wolno to na pewno miałaby organa wewnetrzne mocno zmiazdzone

na zagranicznych serwesach informacyjnych ta wiadomosc byla podawana juz w zeszlym tygodniu. jest tez przytoczona odpowiedz tegoz kierowcy, ktory na pytanie dlaczego sie nie zatrzymal, odpowiedzial, ze gdyby przezyla wypadek musialby na nia lozyc przez cale zycie. gdy umrze zaplaci symboliczna kare, jednorazowe odszkodowanie i po sprawie. . .

Gość Summary Is
Dokładnie tak. Sama obojętność dziecka które cierpi tam leżąc i przecież wyraźnie dostało poważnego uszczerbko to pierwsza sprawa. Zachowanie sprawcy wypadku to sprawa druga nie mniej szokująca.A może i bardziej.Zależy od stanu psychiki kogoś kto jest sprawcą.Ale to tylko jeśli by to był ewidentnie chory umysłowo ktoś.Wg mnie jednak w grę tu wchodzi najgorszy scenariusz.Oziębła premedytacja.Drugi kierowca ciężarówki,który praktycznie przejechał jako następny po dziecku.To po prostu jakaś paranoja. Normalny człowiek by to "przetrawić"potrzebuje czasu ale tego się nie da normalnie wytłumaczyć. Moralna paranoja i paranoidalny wręcz brak empatii plus obojętność.Za wyjątkiem jednej jedynej kobiety jaka podjęła jakieś działanie.A przecież trudno uwierzyć by reszta nie widziała że leży dziecko na ulicy.:O:(Paranoja.

"jest tez przytoczona odpowiedz tegoz kierowcy, ktory na pytanie dlaczego sie nie zatrzymal, odpowiedzial, ze gdyby przezyla wypadek musialby na nia lozyc przez cale zycie. gdy umrze zaplaci symboliczna kare, jednorazowe odszkodowanie i po sprawie. . . " gdyby sie zatrzymal to by jej nie przejechal wiec by lozyc nie musial

Gość Summary Is
To co powiedział ten gość wydaje się wręcz nieprawdopodobne.Zresztą jeśli tak powiedział to w pewnym sensie wydał na siebie gorszy wzrok niż tylko nakaz rekompensaty.Byłoby to dopuszczalne w sytuacji dowodu na to iż był to wypadek.Jego zachowanie tuż po "uderzeniu"w dzieciaka na ulicy i jego późniejsza wypowiedź(o ile to prawda)to dowód na działanie z premedytacja.Nie znam chińskiego prawa ale podejrzewam,że może dostać za coś takiego "czapę".Jest to mimo wszystko dowód na to że "system"wykręca ludziom umysł.Jeśli jego wypowiedź jest prawda do dowód na psychopatyczną wręcz kalkulacje.Możliwe,że to efekt mieszania się dwóch systemów, w których liczy się albo ideologia("komuna") albo pieniądz(kapitalizm rabunkowy wręcz).

Gość Summary is
I to o czym napisał/napisała dzisiaj incognito-owszem też. Niestety też jest praprzyczyną tego co się tam stało.

Gość d4rh43t34
po co istnieją Chiny? zastanawiam się, brzydka to rasa, można by Chiny zaludnic biała i czarną ludnością ale jak sie przypatrzeć bliżej - to czy my bysmy chcieli tak tyrac za grosze? odpowiedz prosta jest. NIE wiec niech sobie beda chiny jakie były beda mordowac zwierzeta, ludzi, dzieci... to roboty a nie ludzie ludzie o miekkiej skórce tłuste wieprzyki amerykanskie może przeżywają tragedie ale nie robia nic , nie tyrają po 18 godzin na dobre. zrozumiejmy chiny