Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperadka

ATOPOWE ZAPALENIE SKORY..

Polecane posty

Gość dcvbnm,.
mi pomaga physiogel face krem, jest właśnie dla atopików i działa super antyświądowo i w ogóle na zaczerwienienia, łagodzi mi te podrażnienia. co prawda kosztuje ponad 40 zl, ale warto.

Gość kiedys mi sie takie
physiogelu uzywalam tylko tego zelu do mycia. i powiem Ci tak: jak skora byla dobra, to sie sprawdzal, a jak tylko jakiekolwiek podrazenienie bylo czy cos sie zrobilo, to pieklo, szczypalo, i to bylo nieprzyjemne :( dlatego co do kremu to mam obawy. a czy ktoras z was uzywala Hudosil? ciekawa go jestem.

Gość mamadzieckaatopowego
Uleczalne,moja corka to ma. Nie jedz: czekolady,pomidorow,rzeczy zoctem,sosu sojowego, kawy, alkoholu, uwazaj na przegrzania,zmiany temperatur, pierz w proszkach dla dzieci, bierz krotkie letnie prysznice i zmien kosmetyki na hipoalergiczne. Nie mocz sie w goracej wodzie. i idz do alergologa,jest teraz taka skuteczna niesterydowa masc na takie rzeczy, protopic chyba,pomaga.

Gość facetem jestem
mam to samo tylko u mnie dotyczy to twarzy, stosowałem protopic i xyzal i bardzo pomaga pod warunkiem, że trzymasz się tego co zalecił dermatolog pytanie moje brzmi czy istnieje możliwość nabywania tych leków bez recepty bo to ciągłe chodzenie do lekarza to koszmar?

Gość kiedys mi sie takie
chyba nie mozna bez recepty :( "Nie jedz: czekolady,pomidorow,rzeczy zoctem,sosu sojowego, kawy, alkoholu," troche bawia mnie takie rady :) tak jak z alkoholem moge sie zgodzic, tak u mnie by to wygladalo tak: nie jedz pszenicy, jajek, mleka, jablek, marchwi, orzechow ziemnych, ziemniakow, truskawek i dorszy a bedzie git! haha, kazdy na co innego moze miec alergie ;)

Gość kiedys mi sie takie
aha, i co do czekolady moge sie zgodzic w pewnym sensie - kakao podnosi poziom histaminy co jest niewskazane, wiec jego nalezy takze unikac.

Gość uzywala ktora z was kremu
lagodzacego Hudosil? komus pomgl?

Gość z naturalnych polecam oliwe z
oliwek, u mnie lagodzi zmiany na dloniach i stopach. Z dieta optymalna przy chorej skorze to sciema, ta dieta powoduje mocna toksykacje organizmu i wtedy wszystkie zmiany sa silniejsze a czesc zanieczyszczen wyrzucana jest przez skore, jak nerki i watroba nie wyrabiaja. To nie jest smieszny zart pisac takie rzeczy na forum o atopii.

Gość pytam o ten hudosil ponownie
czy ktoras z was miala? uzywala? krem brzozowy jest niezly na atopowa skore, polecam

ja mam i żyję :classic_cool: normalnie da się z tym żyć. trzeba się przyzwyczaić i nie użalać się nad sobą. anusiadanusia czy jak ci tam nie bądź taka mądra. teoria przy azs się chowa. każdy jest indywidualnym przypadkiem.

autorce radzę nie panikować, a baczne poznawać siebie. próbować i obserwować co źle na Ciebie działa. wszelkie ''złote i uniwersalne'' rady, poza tymi ogólnymi o których każdy z azs wie, nie pomogą dopóki nie poznasz reakcji swojego organizmu. SWOJEGO. z kosmetykami przy azs jest podobnie. jednemu pomaga to, drugiemu co innego, a trzeciemu zaszkodzi to co pomaga pierwszemu. powodzenia w poznawaniu siebie :) to jest recepta na azs.

Gość gość
Polecam artykuły o AZSie na www.nazdrowiesposob.com. Dziewczyna, która prowadzi tego bloga, poradziła sobie z choroba naturalnymi metodami. To bardzo inspirujące.

Gość jaguska27
mam i siadło mi już na twarz :( są gorsze i lepsze dni, mieszkałam nad morzem w kraju byłego ZSRR i wtedy bardzooo pogorszyła mi się twarz, wstydziłam się pokazać ludziom w PL jest mi znacznie lepiej, ale nie stać mnie na żele do mycia dla atopików czy różne balsamy, bo na ile wystarcza 200ml za 50zł :/?