Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znakzapytania94

włosy, nadmierny apetyt, nadmierne pocenie się

Polecane posty

Gość znakzapytania94

Witam. Mam mały problem. Mam 17 lat. W ostatnim czasie moje włosy strasznie się osłabiły. Nigdy nie miałam super gęstych włosów, ale teraz jest naprawdę źle - nie dość, że jest ich dużo mniej to jeszcze łamią się. Obcinałam 2 razy po 10 cm. Fryzjerzy zalecali mi to i mówili, że jak się obetnie więcej to będą sobie ładnie rosły równo. A moje włosy zamiast rosnąć, wykruszyły się. Gdybym znowu obcięła do wysokości zdrowszych włosów, miałabym krótkie włosy! Mam łuszczycę - nie wiem czy to coś zmienia. Włosy szybko przetłuszczają mi się i myję je codziennie, codziennie też suszę. Staram się zimnym powietrzem. Nie używam nigdy prostownicy. Rozjaśniałam włosy ze 2 razy w życiu, od ponad roku farbowałam je ze 2 razy szamponem zmywalnym bez amoniaku. Staram się nie przemęczać włosów, ale mimo tego nie wyglądają zdrowiej. Mój drugi problem to nadmierne pocenie się pod pachami. Czasami zdążę wyjść z domu, dojechać autobusem do szkoły i już jestem spocona! Nie pocą mi się dłonie, ani twarz, pocę się mocno tylko pod pachami. Jeszcze jeden mój problem to nadmierny apetyt. Jestem stale głodna, a może nawet nie głodna, po prostu mam ochotę jeść. Potrafiłam się chować z jedzeniem. W ciągu ostatniego czasu przytyłam. Moje życie jest raczej bierne - nie uprawiam sportu, nie mam dużo ruchu. Mogłabym stale jeść - martwi mnie to.

1. idz do endokrynologa 2. naloz na wlosy odzywke z nafty kosmetycznej, a pozniej wcieraj w nia co dnia Capitavit balsam pielegnacyjny do wlosow. Kup tez czarna rzepe i wycisnij sok - na glowe

Wlosy jak umyjesz w piatek, nastepnie umyj w pon rano lub jak masz mozliwosc jeszcze pozniej. Nie susz, niech same wyschna

Gość mampytanko444444
Próbowałam belissy i skrzypovity. Używam jedwabiu do końców. Lekarz zalecił mi preparat na łysienie Elpicort-E. Tylko, że bez przesady, nie łysieję. Powiedział, że pomoże też na łusczycę choć w ulotce nic na ten temat nie pisze.

Gość mampytanko444444
znakzapytania94 to wciąż ja.

Gość mampytanko444444
Zastanawiam się, czy te wszystkie objawy nie są objawami jakiejś choroby. Co to może być?

Gość mampytanko444444
Dzięki. A wodą z cytryna spryskać paszki? I to naprawdę pomoże? :)

Nie, pic - o tym tylko czytalam. Kiedys tu byl taki topic gdzie babka opisywala domowe sposoby na wszystko i inni wypowiadali sie czy dziala, byl sposob na pocenie co wcierac, ale niestety nie pamietam :( A co wo wlosow, to sa duze szanse ze to pomoze, osobiscie testowalam

Gość mampytanko444444
Na pewno wypróbuję. :) Bardzo chciałabym mieć blond włosy, ale na razie z tego nici. :( Nie będę ich obciążać.

Gość kamila baksik
To może mieć różne źródła - rozwiązania to lekarz. Miałam podobne objawy będąc bardzo otyłą, radzę zabrać się za siebie. Na początek foreverslim, może wtedy zmienisz dietę, spróbuj się znacznie więcej ruszać, mniej jeść, zadbaj bardziej o higienę. Z czasem powinno być lepiej.