Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twoja m

co myślicie o wyjeździe na kilka lat do Norwegii i pracy w tym kraju?

Polecane posty

Gość twoja m

jak postrzegacie Norwegie i Norwegów?

Gość madziarena_
Z tego co wiem, to Polacy tam nie narzekają. Większość mojej rodziny tam pracowała, teraz obecnie trójka moich kuzynów wyjechała do pracy a dwójka z nich zabrała ze sobą rodzinę i mieszka tam już na stałe. Z doświadczeń moich kuzynów mogę polecić, ale to tylko moje sugestie na podstawie tego co im udało się osiągnąć w tym kraju.

Gość twoja m
ja myślę o Norwegii dlatego że: -nie mam mieszkania, nie stać mnie na nie, bedę musiała wziąść kredyt: W Polsce kredyt musiałabym spłacać 30 lat, w Norwegii 10lat -są tam wysokie zarobki -do 18 roku życia państwo płaci około 1500zł na dzieci -przez chyba 3 lata mam płacone 80 % z urlopu macierzyńskiego -państwo opłaca przeczkole dla dzieci

Gość Przywiązany do mamusi
Wole polską biedę

Gość twoja m
moj kuzyn mieszka w norwegii juz 10 lat. pobudował dom co miesiac odkłada sobie 2500zł. jest bardzo zadowolony. Na początku pojechał tam na prace budowlane na 5 mieisięcy. po 5 miesiącach pracując na budowie z Norwegami załapał ich język. Sprowadził tam rodzine, wybudował dom. Jego dziecie twierdzą że w Norwegii żyje im się lepiej niż w Polsce.

twoja m: Jak dziecko będzie miało krzywą minkę w przedszkolu to go więcej nie zobaczysz... uwierz mi. Oni są chorzy na punkcie odbierania dzieci za byle co i mają ogromne uprawnienia poprzez specjalny urząd.

Gość twoja m
Norwegia jest po Islandii najmniej zaludnionym krajem w Europie

Gość twoja m
chciałabym mieć te 2500zł i odkładć je co miesiąc

Gość sheishe
Przedszkole a nie przeczkole....

Gość hmmmm......
Owszem życie drogie, ale zarobki są duże... Ja w Norwegii zarabiałam min 100zł/h .

Gość twoja m
Kuzyn opowiadał że żyje im się bardzo dobrze. Jak niedawno przyjechał do Polski to zdziwił się że wszystko tak podrożało, był przyzwyczajony do starych cen

Gość Krol Troll V
to jest niewazne niech biera bachora byle tylko tego socjalu nie zabierali co nie nieroby? :classic_cool:

Gość hmmmm......
Można żyć taniej kupując produkty z "frish prize" czy coś w tym stylu nie pamiętam jak się piszę, ale nie są wcale takie złe. Bilet jednorazowy owszem 15 zł, ale lepiej opłaca się miesięczny za 580 koron (ok. 280 zł) :) wtedy jeździsz ile chcesz i czym chcesz.

Gość babaeczki w pl
wynajem 1500 plus kredyt na przykład i też masz 2.200 koszt.Ja polecam rodzina siedzi , kupili dom ,i zostają.Ona pracuje w banku , on jako kierowca.