Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobex

czy mam za krótkie wędzidełko? (foto)

Polecane posty

Gość Drazetka
Nie o to chodzi. Kazdy sie poci ;) A ze bakterii nie widac nie oznacza ze ich nie ma. Sama, nigdy nie pozwoliłabym sie wypiescic oralnie facetowi-po całej nocy, czy dniu. I nie smierdze tam... Sa ludzie ktorzy, potrafia kupic hot doga w budzie, i oblizywac palce... :/ ja tak nie potrafie, bez wzgledu jak to jest dziedzina zycia, przygotowanie obiadu, mycie owoców czy seks. To ze nie zobaczysz mastki rano, nie jest wyznacznikiem czystosci, swiezosci partnera. Nigdy w zyciu, nie trafiłam na partnera brudasa-taki facet nie ma u mnie zadnych szans. Wiec, dzienki za analize psychologiczna mojej osoby- ale trafilas jak kula w płot.

Gość jeśli nie ściemniasz i to jest
Bakterie są wszędzie, nie unikniesz ich. Takie tłumaczenie nie przemawia do mnie. Człowiek ma być czysty, ma pachnieć, a nie zastanawiać się, czy zdarł odpowiednio swoje bakterie ze skóry, czy też jeszcze coś zostało ;) I przypadkiem poruszyłaś istotną kwestię - też nie pozwoliłabym na seks oralny zrobiony mnie bez kąpieli, ale to dlatego, że ja wydzielam śluz i to już jest inna kwestia. Jest to dla mnie odpowiednik mastki i dlatego właśnie facetom nieobrzezanym loda się rano nie robi, a obrzezanym można i jest to przyjemność :) Więc zatoczyliśmy koło - obrzezanie ma ogromną zaletę związaną z higieną, co nie znaczy, że należy kogokolwiek do niego namawiać. Amen ;)

Gość 56547856724565835826
obrzezanie :D ciach ciach napletek w piach :D Pamiętam gdy pierwszy raz się dowiedział o obrzezaniu niereligijnym, tzn zawsze wiedziałem że wyznawcy judaizmu i islamu są obrzezywani jako dzieci + stulejka. Ale nigdy nie wiedziałem że ktoś może to robić bez przyczyn religijno-zdrowotnych, aż w tamtym roku przyjechał do Polski mój jakiś stryjek (prawie 50 lat), poznać rodzinę w Polski :D Tak się złożyło że jako jedyny swobodnie władałem angielskim i to byłem tłumaczem jak jeździli po całej rodzinie. Stryjek Jim okazał się bardzo otwartym człowiekiem, jakoś w telewizji leciał u nas jakiś program o seksie, przyjemności z seksu czy coś w tym rodzaju. On mi powiedział, że w Stanach nie ma takich programów, że Ameryka to wbrew pozorom bardzo skryty seksualnie naród i ciągle takich tematów się nie porusza raczej. Trochę mnie to zdziwiło bo co film, co komedia USA to seks, seks i seks, i teledyskach muzycznych nie wspomnę. Jim mówił że możliwe że w ten sposób jest to całe ciśnienie seksualne rozładowywane poprzez sztukę w przypadku filmów muzyki. W między czasie jakoś temat zszedł na religię, stryjek zaimponowal mi wiedza na temat różnych religii, jako było żołnierz był tu i tam. Temat zszedł jakoś na obrzezanie, ten stryjek powiedział mi że jest obrzezany, trochę mnie to zdziwiło, ale jedyne o co go pytałem to jak to się ma do seksu :D Powiedział mi że został obrzezany w wieku 23 lat dość późno ale ma porównanie, nie chciał mi powiedziać dlaczego w takim wieku chodź moim zdaniem było to normalne, wtedy on powiedział że w Stanach robi się to noworodkom i trochę się załamałem. Jednak drążyłem temat seksu i powiedział że po obrzezaniu jako młody mężczyzna nie miał jakiś negatywnych zmian, orgazm to dalej orgazm, mógł trochę dłużej :P ale nie dlatego że mógł to kontrolować tylko że dłużej do niego dochodziło, inną zmianą było to że orgazm jak powiedział był bardziej zaskoczeniem stracił trochę z tego czucia że do niego dojdzie, tzn wytrysk miał później ale bardziej z zaskoczenia. Ale nie było to in minus. Ale przyznał że z wiekiem czyli około 40 jego główka penisa była coraz twardsza i suchsza, bo nie miała już osłony napletka, a on nie mógł już się kochać w takim powolnym romantycznym stylu tzn mógł ale nie mógł dojść w taki sposób. A morał z tego taki uczcie się języków, bo ta rozmowa toczyła się przy rodzinie która nic nie rozumiała LOL

Gość Drazetka
Do mnie w żaden sposób nie przemawia poranne lizanie penisa- tylko dlatego ze jest on obrzezany. U faceta ktora napletek ma, tez rano nie bedzie mastki- ale co to zmienia? Nie jest on czysty. Chyba mija sie z celem przekonywanie kogokolwiek do swoich racji- kazdy jest inny. Sa kobiety, ktore sa w stnie wylizac brudnego, smierdzacego penisa nieznajomego faceta.

ja nie jestem obrzezany )oczywiście :D) i miałem loda z rana sporo razy, nie uważam się za brudnego, jak ktoś dba o higienę to będzie czysty, to nie jest taki organ który robi się obrzydliwy przez noc

Gość Drazetka
Jak dla kogo :) Dla mnie kazda czesc ciała- a intymna najbardziej, staje sie obrzydliwa gdy nie jest myta przez kilka godzin,a do tego poci sie wydziela sluz etc :o

moim zdaniem naturalne wydzieliny, pot, wilgoć to część nas i odgrywa ważną rolę w seksie, może jedni lubią taki seks, czyściutki, sterylny i błyszczący jak z filmów Naughty America, ja nie widzę problemu z robienie dziewczynie dobrze ustami rano a jest duża różnica w "sterylności" po kąpieli a po nocy, specjalnie piszę sterylności, bo dla mnie to że rano jest trochę wilgoci na naszych narządach to nie jest bród, w sumie uważam nawet to ja jestem rano czyściejszy niż moja dziewczyna, która czasem nalega by użyła specjalnych chusteczek zanim się za nią zabiorę, a dla mnie to zupełnie zbędne oczywiście to nie znaczy że rano człowiek nie może być brudny, ale moim zdaniem odpowiednia higiena eliminuje ten problem w stopniu lepszym niż wystarczający

Gość Jagodka99
Te wasze próby udowodnienia jak to obrzezanie nie ma sensu wręcz przeciwnie stają się żałosne. Zajmijcie się czymś konstruktywnym - nikt wam nie każe się obrzezać. A skoro was na to nie stać, to nie wykładajcie herezji, żeby się pocieszać.

Gość Jagodka99
Poza tym z tego co pamiętam, to nawet WHO oficjalnie zaleca obrzezanie mężczyzn. Więc po co te dyskusje pytam?

Gość Usuwacz chwastów
Co do obrzeznia - pamietam kiedys czytalem artykul w ktorym autor pisal, ze natura stworzyla czlowieka z napletkiem, wiec po co go usuwac? Po to, ze natura stworzyla penisa do siusiania i zapladniania, a nie do odczuwania przyjemnosci. Rach ciach ciach - szybki wytrysk zapladniajacy i po sprawie. Czlowiek moze poprzez delikatny zabieg spotegowac przyjemnosc, jaka moze dac wydluzony stosunek. Jak znajde ten artykul, to wkleje.

WHO zaleca to na podstawie najbardziej krytykowanych badań w nowoczesnej medycynie przeprowadzonych w Afryce wielu doktorów którzy w tym uczestniczyło przyznaje że badania były sfałszowane i zupełnie nieprofesjonalne. Żadna inna organizacja tego nie zaleca

Gość Usuwacz chwastów
Wybacz, ale Stowarzyszenie Karmelitanek raczej nie będzie się określać co do obrzezania.

Gość Jagodka99
No tak... Badania sfałszowane... Ludzie są przekupieni... Świat oparty jest na kłamstwie, żeby udowodnić, że obrzezanie ma swoje zalety. To by było na tyle. Pa

Jagodka, nie wiem co do reszty ale te badania były sfałszowane, możesz na do odpowiadać ogólnikami ale to nie jest jakaś tajemnica, wiele renomowanych organizacji odmówiło uznania tych badań z wielu oczywistych przyczyn, m.in. American Podiatric Medical Association czy British Medical Association

Gość Hybdryda
Obrzezanie, obrzezaniem - ale nadal wielu mężczyzn wstydzi się udać do lekarza ze woim problemem stulejki. Ostatno poznałam faceta już sporo po 30stce i w trakcie zbliżenia okazało sie, że ma ten problem - jak można takie coś bagatelizować przez długie lata? Przecież to prowadzi do poważnych zaburzeń! Mój siostrzeniec miał zabieg w szpitalu Luxmedu, a jest jeszcze małym chłopcem, wiec nie wiem czy to niedopatrzenie matki czy co :/ ale żeby dorośli faceci sami o siebie nie zadbali? Siostra wspominała, że jak byla z małym na tym zabiegu, to lekarz wspominał, że wykonuje te zabiegi również u dorosłych... czyli skala tego musi jednak nadal być duża....

Gość aSunsino
Swego czasu miałem podobny problem, podobne pytania i pisanie po forach tylko z perspektywy czasu wiem, że to była strata czasu. W chwili obecnej bez problemu można dokonać zabiegu, który nie jest bolesny, a profesjonalne kliniki raczej nie sprawiają, że osoba szukająca pomocy musi się wstydzić - ja przynajmniej takiego poczucia nie miałem. Po zabiegu po 3-4 tygodniach jest wszystko ok. Odsyłam -https://multiclinic.pl/wykonujemy/urologiczna-terapia-laserowa/laserowa-ablacja-krotkiego-wedzidelka/ do poczytania Centrum Medyczne Multiclinic gdyby ktoś szukał więcej informacji i opini.