Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaeea

ręce opadaja pomóżcie

Polecane posty

Gość gaeea

mój synek - 4mce ma problemy z zasypianie. W ciagu dnia śpi max po pół godziny, zasypia w wózku bujany. Im bliżej wieczora tym bardziej marudny się staje i uśpienie go staje się wręcz niemozliwe. Jeśli ok 17 nie uda mi se go uśpić to zaczyna sie koszmar - wrzask nie do wytrzymania. Wieczorem zasypia przy kołysance, w nocy budzi sie2-3 razy. Mam już serdecznie dość.

Moja mala ma 16scie miesiecy i jeszcze zadnej nocy calej nie przespala bez budzenia i jeszcze nigdy sama nie zasnela -tylko na rekach przy butelce mleka lub wody... tez mam dosc...

Gość wredoOotka
moj mlody ma 10 miesiecy i pieknie sam zasypia ale niestety budzi sie ciagle w nocy tez mnie juz to meczy ;)

Gość gaeea
nawet nie chodzi mi o te nocne pobudki, tylko o spanie w dzień; przez to że ma takie trudności ze snem potrafi wieczorem wyć ze zmeczenia i nie idzie go uspokoic;

Gość hjdcgzsfd
pewnie jest głodny, albo ma kolkę podajesz mu espumisan w kroplach ?

Teraz juz ciezko bedzie nauczyc dziecko samodzielnego zasypiania bo wyrobiło juz sobie pewne nawyki. Mój synek pięknie sam zasypia, czy to w wózku na spacerze, czy w dzien w łóżeczku czy na noc. Karmię go i odkładam do łóżeczka i on sobie tam trochę pogada, popatrzy sie na karuzelke i odpływa. Ale tego zasypiania uczyłam go od momentu przywiezienia do domu. Ciezko było ale się opłaciło. Jest to wynik tego ze przy pierwszym dziecku pozwolilam wejsc sobie na głowę i tez bylo noszenie do spania, bujanie po godzinie czasu, bujanie w wozku - koszmar. Moim zdaniem mozesz nauczyc dziecko zasypiania ale będzie max ciezko i musisz byc cierpliwa i konsekwentna. Czyli po karmieniu kładziemy malego do łozeczka, dajemy smoka i niech zasypia sam. Będzie sie darł niesamowicie. Na to trzeba byc przygotowanym. Mozesz go glaskac, mowic do niego, wyjac na chwile by sie uspokoil. I odkładac i tak w kołko. Potrwa to kilka dni taka nauka - stopniowo wycofuj sie z mowienia do niego i glaskania. Az ktoregos pięknego wieczoru dziecko zasnie samo. Ale zaznaczam - moze to byc dla was koszmar.