Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamkniety w klatce

Dalem koledze dobra rade! By poszedl do fizycznej pracy to sie zdziwil!

Polecane posty

Gość zamkniety w klatce

Moj kolega ma wyksztalcenie wyzsze. Skonczyl trzy kierunki studiow Administracja, Prawo oraz Ekonomia. Do tej pory ma trudnosci z praca. Ja bez matury mam czysta prace przed komputerem a jemu doradzilem by poszedl gdzies do fabryki, na jakiegos sanitariusza lub na budowe robic.

Gość zamknięty w klatce
Nie chciałem tylko by caly czas narzekal ze pracy nie ma. A ostatnio jest mnostwo przyjec do fabryk w mojej miejsci. Ja zarabiam 1600 na reke i dla mnie to ma byc duzo? Udzielilem mu tylko rady jako dobry przyjaciel.

A czemu sam nie poszedłeś na budowę tylko wolisz "czystą pracę" przed komputerem?

Gość zamknięty w klatce
No bo mi się udało. Jemu też może kiedyś się uda, ja od razu po szkole średniej poszedłem do takiej pracy a nie zajmowałem się takimi bzdurami jak studiowanie.

Gość ddssssskkkkksskkkkkssskkkkksss
Ty, zamkniety w klatce, pewnie jakas telesprzedaz trzaskasz. Ale mi sukces!

Po studiach sprzątałam domy i biura.Wiedziałam ,czego nie chcę w życiu rozbic.To mi dodało "pałera" i założyłam własną firmę,zeby nie myć cudzych kibli:))))) Jemu też radzę, niech idzie do fabryki,niech zobaczy ilu nieudaczników siedzi na wysokich stanowiskach. Wtedy moze się zastanowi nad soba i coś zrobi.Będzie dokladnie wiedział czego szukać i to znajdzie:)

Gość zamknięty w klatce
Ja narazie nie zamierzam zakładac rodziny - nie imprezuje - nie pije - nie pale - mam małe mieszkanie - potrafie sam ugotowac, wysprzątac,wyprac(więc żona mi niepotrzebna) - mieszkam w małym mieście - więc 1600 złotych jak dla mnie wystarczy. Nie rozumiem czemu on się tak uniósł?

no tak,zonę sobie weźmiesz ,jak już ci się znudzi gotowanie ,pranie i sprzątanie----gratuluję toku myślenia,ale to takie typowe dla facetow. Może w ogole się nie żeń.Gosposia wyjdzie taniej:)

Gość fhfdsgsfhs
i dobrze powiedziałeś :D

Gość ssssq4w54
głupi jesteś i wredny!

Gość nie wiem dlaczego
go krytykujecie...i sie wysmiewacie ze zarabia 1600 zl i rodziny za to nie utrzyma..ale rpzeciez zona tez bedzie zarabiala i jakos dadza rade. Nie kazdy zarabia ponad 2 tys zl wiec nie pierdzielcie...teraz w dzisiejszych czasach trzeba sie cieszyc ze ma sie prace a nie mowic, ze nie wezme tej pracy bo 1600 zl na reke to dla mnie za malo. Sami madralinscy tutaj siedza, a pewnie nie zarabiacie wiecej oid niego albo smierdzi od was lenistwem.

Masz bardzo dobre myślenie. Nie zatrute tym całym bełkotem z mediów, itp. Tak trzymać. A z kobietami uważaj bo 2/3 Polek puści cię w skarpetkach i jeszcze pokaże środkowy palec jak będziesz plumkał.

Gość ssssq4w54
chodzi oto że proponuje koledze po studiach by poszedł do fizycznej pracy.

Gość porada była rozsądna
Lepiej pracować za 1600 w fabryce niż wcale. Kolega jest chyba mało przedsiębiorczy, jak to się dziś mówi, bo wykształcenie, o którym piszesz daje szansę w Polsce na całkiem wygodną posadę, ale jak nic nie ma to lepiej iść do tej fabryki. Tyle, ze to rozwiązanie tymczasowe i to trzeba mieć na uwadze. Młodzi ludzie nie myślą o swojej starości, ale wyobraź sobie tego Twojego kolegę w wieku lat 65 po 30 latach pracy w budowlance. Zdrowia nie da się przeliczyć na pieniadze.

Kolega sobie papierków natrzaskał, praktyki nie ma żadnej, a myśli, że będą mu do nóg padać i wciskać 5000zł na start. Takich jak on jest paręset tysięcy. Należy pochylić łeb i wziąć się za robotę. A jak nie pasuje to można sobie oprawić te papierki w ramki, powiesić nad łóżkiem i leżeć cały dzień gapiąc się na nie.