Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgdgsggg

Jego matka ze mna rywalizuje...?

Polecane posty

Gość fgdgsggg

Czasem mi sie wydaje , ze matka mojego PM ze mna rywalizuje... Mam jej serdecznie dosc, najchetniej bym jej juz nigdy nie zobaczyla! Ostatnio nawet powiedzialam o tym ze jej nie lubie coraz bardziej mojemu narzeczonemu - jakos to przelknął... Same powiedzcie czy ona nie zachwouje sie dziecinnie? Moj Pm przyjezdza zza granicy do domu - mamy rozplanowane dni ze pierwsze 3 dni spedzamy razem u niego i zalatwiamy formalnosci zwiazane ze slubem , a potem On sobie zostaje na 3 dni w swoim domu sam, zalatwia co ma zalatwic , robi co ma zrobic itp a potem przyjezdza do mnie na dwa dni i jedziemy znowu do niego na WszystkichSw. A tu jego matka z siostrunia zaraz po naszym przyjezdzie do nich JUZ W PIERWSZY DZIEN, wymysla sobie jazde: - a to trzeba umyc 4 groby, - a to musze do gimny po pieniadze, - a to do MOPSU po wniosek, - a to na zakupy... A to , a tamto ! Wszystko na HURA, a dobrze wiedziala ze On zostanie w domu na trzy dni... I czy nie moga tego zalatwic jak mnie nie bedzie...? Trzy dni to za malo...? Mielismy w pierwsze dni zalatwic nowa sale, fotografa... Zmienic opony w samochodzie i pozalatwiac pare spraw zwiazanych z firma i co? BRAKLO CZASU !!! Bo mamusia musiala byc pierwsza... Mam dosc tego wszystkiego, mam wrazenie ze jego matka ze mna pod kazdym wzgledem chce rywalizowac... Planujemy cos innego - ona zawsze musi przeszkodzic i byc wazniejsza... ;/ Malo tego - pozyczyla sie od Niego 250zl, miala oddac na drugi dzien... Pieniedzy nie oddala juz ponad tydzien a pozyczyla je zieciowi na opony, wiec moj PM musial kolejne 150 zl wyciagnac dla matki ;/ To jakas chora sytuacja ;/ Tyle wydatkow i zalatwien, a matka wazniejsza...

częsta sytuacja. niestety nie masz dużego pola manewru. Ty nie możesz wprost z nimi walczyć bo w nich będziesz mieć wrogów a po co Ci utrudnianie życia przed ślubem, a i Twój narzeczony może krzywo patrzeć bo to w końcu jego matka. Od Wasze sprawy są priorytetowe to jest szansa , że jakoś się to ułoży. niestety jesli on będzie ulegać to gwarantuje Ci, że przez reszte lat będziesz się z tym męczyć. Porozmawiaj delikatnie z nim, zasugeruj ale nie naciskaj. W każdym razie już teraz interweniuj, bo potem wszyscy uznają za normę , że sprawy przyszłej teściowej będa wazniejsze niż Wasze wspólne. Powodzenia! :)

Gość mamusia ma problem
ale narzeczony też, bo nie potrafi powiedzieć "nie" nawet jak ma ewidentnie ważniejsze rzeczy zaplanowane. Ja na twoim miejscu bym pogadała z nim o tym. Takie rzeczy jak zakupy czy czy jakieś wnioski przecież nie potrzebują jego udziału, z tym myciem grobów też nie koniecznie. Jesli rozmowa nie pomoże to może ewentualnie mały szantaż. Trochę to nie fair kazać mu wybierać ale mamusia i siostra nie mają żadnych oporów stawiać go w sytuacjach wyboru. Ja bym na twoim miejscu była nieźle wkurzona jakby dla mojego faceta jakieś wnioski, wybieranie pieniędzy zakupy były ważniejsze od przygotowań ślubnych i na pewno bym tego nie ukrywała że mi jest przykro z tego powodu. Jesli takie akcje powtarzają się nagminnie a twój facet (nie jego matka) nic sobie z tego nie robi to wypadałoby pomyśleć czy chcesz być z gościem który leci na każde zawołanie matki. Wiadomo że są czasami sytuacje że trzeba cos pomóc ale z tego co napisałaś postawił jakieś duperele które mamusia mogła sama spokojnie załatwić ponad sprawy dotyczące waszej przyszłości. Niezbyt dobrze to wróży.

a ja mam wrazenie ze jestes zaborcza, agresywna i przerazona;-))) po pierwsze styl w jakim napisalas o osobach do ktorych rtodziny chcesz wejsc - bez szacunku , po drugie - takie "problemy" maja laski kt calym swiatem jest mezczyna ;/ po trzecie - skoro masz plany z nim to co sie stresujesz ze ktos ma tez inne plany wobec niego - no chyba ze nie jestes pewna ze on dotrzyma waszych planow ....co by potwierdzalo ze jestes strachliwa;-) taka , tak - matka na pewno z toba rywalizuje i poprosila zeby syn umyl 4 groby bo moze myslala ze u ciebie umyl trzy;-))))))))))))))))))))))))))

o i jeszcze przegapilam ze sto ty sie wtracasz w rozliczenia finansowe miedzy matka a synem - pozyczyla od niego nie od ciebie, czyz tak?;-))) to moze zajmiej sie wlasnymi pieniedzmi;-)))))

Gość a nie pomyslałaś, że
Ty z nimi rywalizujesz??? Coś mi tak wygląda, że Twoje powinno być na wierzchu.

Gość kobieto wyluzuj
bo zawału przedwcześnie dostaniesz on, ma obowiązki wzg. rodziców, nie Ciebie [przynajmniej na razie jesteś tylko jego ... wulgaryzmów nie lubię, dopisz sobie te łagodniejsze] I ty chcesz się wpieprzać w rodzinę? On przyjechał do rodziny, nie do Ciebie!!! W stosunku do nich ma jakieś obowiązki... w stosunku do Ciebie również - wyjebać cie! I tylko na tyle możesz liczyć!

Gość autorka jakaś zacofana
Jesteś z chłopem, spełniaj jego wolę, rób co ci każe, ale nie wtrącaj sie w jego zycie rodzinne. Każda nałoznica powinna znać swoje miejsce. To przykre, ale może w końcu niektórzy zrozumieją, że z rodziną się nie walczy

Gość dziewczyna z zachodu
Autorko, spokojnie... Ja przyjeżdżam 3-4 razy do roku do rodzinnego domu, tata nie żyje, jest tylko Mama.I zawsze coś do załatwienia mam, jakieś urzędowe sprawy.., Z niektórymi moja Mama czeka specjalnie na mój przyjazd, ona nie wszystkie pisma urzędowe umie czytać, ja również mam z tym problem, aczkolwiek znam doskonale swój język ojczysty. Ale od czego są dzieci? Właśnie od tego, aby pomogli rodzicom w ich codziennych sprawach. Ze swojej strony robię również wszystko, aby moja Mama podstawowe badania zawsze zrobiła. Ona może zapomnieć, nie chcieć - ja muszę pamiętać. To jest moja Mama, a ja mam taki obowiązek. To samo dotyczy teściów. Razem z mężem mamy kilka dni z urlopu do tyłu - wozimy rodziców na badania, ale taka jest nasza powinność. Moja siostra nie ma z tym problemu, jest tak samo zaangażowana w opiekę nad Mamą i teściami.Gorze przedstawia się sytuacja z moimi teściami - są naprawdę schorowani. Maja 5 synów, a na kogo mogą liczyć?

Gość stara mężatka
wszystko co chciałam napisać to już ROR napisała,