Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na 2 etatach

Tablica/sztaluga z Ikei i inne pomysły na prezent dla 2-latka

Polecane posty

Gość mama na 2 etatach

Chcę kupić dla moich maluchów dwustronną tablicę z Ikei. Widać, że sztaluga jest mocna i nie powinna się szybko połamać (moje dzieci są bardzo pomysłowe ;) ) Z jednej strony można malować kredą, z drugiej pisakami (z serii Mala). Czy ktoś z Was ma taką tablicę? Jesteście zadowolone? A może macie jeszcze jakieś inne pomysły na prezent? Chciałabym kupić dzieciakom coś fajnego, rozwijającego. Już za dużo mają samochodów, grających zabawek, chociaż i tak staram się kupować zabawki z głową. Kiedyś w Lidlu i Rossmanie były takie fajne puzzle drewniane z autkami, zwierzątkami. Są w sumie takie wszędzie ale Lidlowskie i Rossmanowskie były grube, mocne. Orientujecie się może, czy są jeszcze w Rossmanie?

Gość ja odradzam ta
tablicę. Pisaki się nie zmazują a kredą źle się muje. Nie widać jej tak dobrze jak na prawdziwej tablicy i ciężko się marze. U nas jest to używane tylko jako sztalugi kiedy rozkładam tą rolkę papieru z ikea i po tym dziecko maluje. Jak dla mnie jest wyjątkowo nieudana.

Gość ja odradzam ta
polecam natomiast zestaw plastyczny z ikea kredki woskowe, ołókowe, farbki. Piękne żywe kolory i ładnie malują. nie trzeba ich mocno dociskać do papieru. Fajne są też zestawy z ciastoliną. Zabawa na wiele godzin. A jak chcesz coś nie brudzacego ale ciekawego to poszukaj kolorowanek do malowania wodą. Super frajda i mało sprzątania.

Gość mama na 2 etatach
O, cholera. Nie wiedziałam. Spotkałam się z tą tablicą w klubie malucha, jak się moje dzieci dopadły to koniec. Nie widziałam, żeby coś było nie tak, chociaż malowały tylko kredą. Zastanawiam się nad kupnem, bo to jednak jest 80 zł.

Mamy ta tablice i jesli chodzi o strone z tablica kredowa to jest Ok,trzeba miec tylko dobra krede, taka cienka do tablicy, a nie np ta chodnikowa, ktora byla latem w sprzedazy w biedronce-jest za twarda... co do strony bialej, to faktycznie mazaki sa do kitu,nie zmazuja sie,zostaja slady: ( ogolnie srednia jakosc....ale moje dziecko uwielbia mazac kreda wiec chociaz tyle dobrego z niej :)

Gość no ja ją mam już 2 lata
w sumie ją teraz zwinełam bo mnie wkurzalą ze stoi i zajmuje przestrzeń. Zabawa fajna ale zmazać tego nie moglam. cifem myłam. Za to pisaki świetne są. Kupuje regularnie. Własnie syn sobie nimi pieczątke na nosi zrobił i przyszedł mi zaprezentować :D:D:D Ja tablice polecam ale tylko z tym papierem w rulonie bo sama jest do d. Ale spróbuj sam papier kupic i pisaki i zobaczysz ze frajdy będzie tyle samo jak nie wiecej.

Gość no ja ją mam już 2 lata
A no to my mieliśmy tą z ikea kredę i też byla bez szalu. Potem dokupilam w OBi jakąś i tą sie już zupelnie nie dalo malować bo się kruszyla a nie malowała. Ale nie ma tego zlego. Wykorzystaliśmy ją na chodniku.

Gość mama na 2 etatach
No właśnie ja chcę coś takiego jak tablica, bo mamy zalecenie ćwiczenia rączek "w powietrzu". Wydawało mi się, że ikeowska tablica jest mocna i porządna. Dzięki za uwagi, teraz mam wątpliwości a tak to się nastawiałam, że pojadę do sklepu i kupię. Może znajdę coś na allegro, podobnego. Zastanawiam się, czy zaryzykować i kupić taką http://allegro.pl/rozkladana-tablica-4w1-marker-kreda-magnes-wa-wa-i1883798352.html Chociaż magnetyczne tablice już mają, ale te literki kuszą... Nie wiem też, czy tablica wytrzyma jak moje maluchy zaczną wariować. Pisaki z Ikei rzeczywiście - ekstra, tak samo zestaw do malowania też mamy i są ekstra :) Chociaż mazaki tak łatwo nie schodzą z rąk. Cały czas rozkładam szary papier i sobie malują do woli, ale właśnie muszę coś kombinować, żeby równocześnie w zabawie prowadzić terapię ręki.

taka tablice mialam ja .. nie sprawdizla sie . jest jakas SLISKA! moje dzieci wola rysowan na drodze ! dodam ze mieszkam w jednorodzinnym domku na uboczu ....

Gość Ann_Kamyk
Bardoz dobry pomysł, ale dlaczego z IKEA? dla mnie sicówki to nie jest dobry pomysł. Wysoką jakość w podobnej cenie o wiele większy wybór znajdziesz na https://tablice-magnetyczne.com

Gość gość
My mieliśmy niedużą, kwadratowa tablice do mazaków,kładło się ja np na biurku lub stole. Nie pamiętam gdzie kupowałam, możliwe że w empiku. Tablica była dodatkowo magnetyczna więc służyła długo, później syn przyczepiał cyferki i literki do niej. Tablica na kredę leżała, fajniejszy był chodnik u babci.