Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaplątana mama

Co kupić 18 miesięcznemu synkowi na gwiazdkę?

Polecane posty

Gość mama na 2 etatach
Wiesz, co mi wpadło do głowy? Siedzę w kuchni i stoi koło mnie a dopiero teraz sobie przypomniałam, co jest największym hitem w moim domu :D Moja siostra zrobiła prezent na Dzień Dziecka http://allegro.pl/auto-jezdzik-policja-little-tikes-nowosc-i1889842076.html Chłopaki za tym szaleją! Na razie drugie autko stoi w piwnicy, bo póki co mamy małe mieszkanie, ale w wakacje jeździli po osiedlu, na działce i teraz na spółkę bawią się w domu. Może coś takiego?

Gość mama na 2 etatach
Wiesz, co mi wpadło do głowy? Siedzę w kuchni i stoi koło mnie a dopiero teraz sobie przypomniałam, co jest największym hitem w moim domu Moja siostra zrobiła prezent na Dzień Dziecka http://allegro.pl/auto-jezdzik-policja-little -tikes-nowosc-i1889842076.html Chłopaki za tym szaleją! Na razie drugie autko stoi w piwnicy, bo póki co mamy małe mieszkanie, ale w wakacje jeździli po osiedlu, na działce i teraz na spółkę bawią się w domu. Może coś takiego? Jeszcze domek odkrywczy Kiddieland jest fajny.

Gość polecam to co mama na 2
też mamy takie tylko czerwone i hicior nr 1. Dobrze wydane 2 stówy bo dzieciaki się tym codziennie bawią. Zawsze któreś w tym jeździ po korytarzu.

Gość Zaplątana mama
zastanowię się nad tym, bo ciekawe, tylko maly ma juz i rowerek, a w zasadzie 2 bo jeden do odpychania i pojazdy pchacze, tez mamy male mieszkanie i nie wiem gdzie to pomiescic, wkrotce wszedzie beda jego zabawki. a to tylko jedno dziecko:) dzięki za pomysl.

Gość mama na 2 etatach
No warto, jak moje pierwszy raz wsiadły, zamknęły drzwi, odpaliły kluczyk i pokręciły kierownicą byłam polana na maksa :D Śmiesznie wyglądali, jak starzy kierowcy ;) Teraz uczą się odpychać (to nie takie proste, autko trochę waży) i jeżdżą do tyłu.

Gość no mój jak wsiadl pierwszy raz
to miała coś 1,5 roku. Jeszcze tego nie zdążyliśmy poskładać do końca a ten wsiadł i nie chciał się stamtąd dać wyjąć. Na silę go wyciągaliśmy żeby skończyć składanie. Potem to auto koło łóżka przez tydzień musiało parkować żeby syn łaskawie poszedł spać.

Gość mama na 2 etatach
No to u nas tak samo! :D Teraz już trochę wyluzowali, ale na początku to była prawie histeria. Tak samo z ciuchcią, dostali takie zwykłe ciuchcie na baterie i wszystko z nią robili, jakby była doklejona do rąk, jak tylko próbowałam wziąć to był płacz i lament. Ja spadam, dzieci wstały. Bawcie sie dobrze z wymyślaniem prezentów ;)

Gość do kaskada
ty tak powaznie z ta zjezdzalnia? Jak sobie jaja robisz to rozumiem, ale jak na serio taki prezent za tysiaka, chyba, ze sie w zerach walnelas??????????????????????????????? nasza cora juz co prawda duza - 6 lat, ale w tym wieku to jej ukochanymi zabawkami bylo wszystko to co mozna bylo rozkladac na czesci. raz zobaczyla u kuzynki zabawke dla starszych dzieci, ale jej sie spodobala. to byl taki ludek na ktorym dzieci z podstawowki mogly uczyc sie nazw czesci ciala, mial wyjmowane serce, nazywalo sie to operacja. mimo ze nie w jej kategorii wiekowej to swietnie sie tym bawila.

Gość kaskadaaa
zero mi się wyrwało:)

Gość myszky
Polecam zabawki firmy Wader są praktycznie niezniszczalne :) Można kupić np. garaż z drogą, albo taką wielką koparkę na której można jeździć, duże auta typu ciężarówka, śmieciara, betoniarka itp... moi chłopcy uwielbiają te zabawki. I przede wszystkim są bezpieczne. Jest jeszcze taki fajny Kubuś Puchatek opowiada bajki i śpiewa piosenki. (Na allegro jest pełno fajnych ofert w przystępnych cenach). No i może sanki jak jeszcze nie ma?

Gość Zaplątana mama
do Myszky mamy giga trucki wadera i klocki i taką układankę z 4 puzli. Mały jeździ na wywrotce i na koparce, kupiliśmy je jak miał kilka miesięcy, zaczął się bawić jak miał z 10 m-cy i bawi się do dziasiaj. potwierdzam niezniszczalne i świetny prezent. Na razie jestem zdecydowana na garaż wadera, warsztat kiddieland tylko nie wiem czy ten grajacy czy w walizce chyba wezmiemy tez zwierzatka kiddieland, niby to od 6 miesiecy, ale w sumie ciekawa zabawka. co wiecej? nie wiem, czekam na pomysly. caly czas zastanawiamy sie nad pojazdem jaki zaproponowala mama na 2 etatach;) Bo jest faktycznie ciekawy, tylko ten ciagly brak przestrzeni...

Gość Zaplątana mama
do kaskadaa zjezdzalni nie lubi pod blokiem jest taka duza i jakos go nie zachwycila, na placu zabaw najbardziej lubi sie wspinac do domkow i bawic w piaskownicy, bujawki i zjezdzalnie go nie interesuja... co do bujaczkow to tak jak pisalam moj nie lubi sie bujac, ma konia na biegunach, takiego z grajacym uchem, bardzo mily wiec maly sie do niego przytula, ale jak dziecko lubi bujaki to super prezent. zastanawiam sie nad ta kosiarka, bo ona w sumie poza tym, ze gra to nic nie robi? ktos ma taka moze?????? Ja bym chciala jakas zabawkę, ktora nie swieci i nie gra, ale za to trzeba cos przekrecic, cos pociagnac, wcisnac jeden element, zeby wysunal sie drugi, taka zabawka rozwijająca zdolności manualne, on takie uwielbia, ale tych, ktore sa proste nie grają i nie swiecą jest bardzo malo.

Gość Zaplątana mama
a moze kupic mu matrioszke? Tylko czy gdzies jeszcze to sprzedają?

Gość Zaplątana mama
bo na allegro tylko używane...

a moze odkurzacz pyłek a moze to odkuzracz no-no ... jakos tak . ja chyba kupie dziecku .syn uwielbia odkurzac moim odkurzaczem a tak mialby swoj ...

Gość mama na 2 etatach
Wpadłam na chwilę zobaczyć, jak się rozwija temat i wiesz co... ta kosiarka zajmie pewnie tyle samo miejsca, co samochód. Samochód starczy na dłużej ;) Wywal te jeździki, tzn. sprzedaj na allegro i zobaczysz, będziesz zadowolona :)

Gość butelkowa mama
Witam. A ja proponuję coś prostego, najlepszą zabawką moich chłopców jest taki duzy plastikowy samochod, ktory można rozkręcać, części są duże do samochodu są klucze do rozkręcania kol, silnika. Zabawka jest dozwolona powyżej 12 miesięcy, więc może być dla półtoraroczniaka. moze byc tez zestaw majsterkowicza, ale taki typowo mechaniczny, nie te wszystkie świecące i grające.

ja mialam taki rozkrecany samochod ..tragedia poprostu ! dzieci moze i sie bawily tylko pozniej te wszystkie czesci ,srubeczki sie gubily a ja WIECZNIE musialam ich szukac :/ te srubki dzieciaki do buzi wkladaly ..gryzly.... porazka jakas. dobrze ze takie auto sie juz rozwalilo!

Gość irminka witaminka
kup taki sAMOCHOD - JEZELI WEZMIESZ DOBREJ JAKOSCI TO SUPER ZABAWKA. U MNIE ZAROWNO CORA JAK I SYNEK SIE BAWILI. A CO DO SZUKANIA, TO WSZYSTKIEGO TRZEBA SZUKAC - KLOCKOW, ELEMENTOW Z SORTEROW, MALYCH SAMOCHODOW Z GARAZY. TAKI JUZ LOS MATKI... JESLI WEZMIESZ DOBREJ JAKOSCI SAMOCHOODZIK A NIE NAJTANSZY Z ALLE TO JAKOSC POWINNA BYC ZADOWALAJACA.

Gość mami454
Osobiście polecam wszelkie edukacyjne zabawki i zabawy, klocki, koraliki, malowanki wyklejanki. Pomysłów na zabawę dostarcza mi strona kidek.pl gdzie znajduję wiele ciekawych inspiracji i zabawek dla córeczki.