Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efccca

Mieszkam za granica i jest tu dzisiaj normalny dzien roboczy.

Polecane posty

Gość efccca

W ogole nie czuje tej atmosfery Swieta Zmarlych. Bylam juz dzisiaj w pracy, po drodze na zakupach. Dzien, jak codzien. Tesknie za Polska, gdzie wszystko jest normalne, takie jak powinno byc.

Gość tez mieszkam za granica
i ide normalnie do pracy :D Ale nie mam z tego powodu zadnej traumy :P

Gość do...oda du hiujuja
a gdzie ty miszkasz i co robisz ze bylas w pracy juz i sklepy otwarte-pewnie jakies sprzatanie w anglii...nie myle sie na bank???my mamy dlugi weekend dzieci zbieraly cukierki...to ze nie stoiii sie w korkach zeby zapalic swieczke nie czyni kraju od razu normalnym...

Gość efccca
A ja mam traume i nie tylko z powodu dzisejszego dnia. Jest tysiac innych powodow, dla ktorych tesknie za Polska.

Gość efccca
Mieszkam w Niemczech i nie sprzatam tylko mam normalna, legalana, calkiem faja prace. Jesli dla ciebie Swieto Zmarlych to stanie w korkach, by zapalic swieczke to szczerze ci wspolczuje.

Gość do...oda du hiujuja
no to wracaj...ja wczesniej bylam na nieudsanej emigracji i wrocilam po 4 miechach...zycie jest za krotkie by je zmarnowac...ja bym sie zastanowila na twoim miejscu....

Tesknić za Swiętem Zmarłych??? dziwne, ja nie cierpie tego święta penie dlatego,że mieszkam blisko cmentarza i szlak mnie trafia jak dojechać do domku nie mogę:(:(

Gość ksennnaaaaa
Ja tez mieszkam w Niemczech i dzis jest wolny dzien od pracy. Znicze juz kupione i wybieram sie z rodzinka po poludniu na cmentarz. To chyba zalezy od regionu w jakim mieszkasz. W Pfalz i Baden-Wuerttembergi jest wolne.

Gość do...oda du hiujuja
ja mieszkam w austrii i myslalam ze w dojczlandach wolne maja ludzie jak u nas...a o ile sie orientuje to jest swieto i sklepy pozamykane..wiec nie pierdziel ze masz super prace.....knajpa, sprzatanie, gazyty...normalne firmy nie pracuja..

Gość ptasiek nastroszony
bo tam na Zachodzie lepiej się zyje i nikt ie umiera i nie potrzebne dni zmarłych

Gość swita,swieta
mi tez sie SWIETO ZMARLYCH kojazy z korkami, bo niby czemu tylko w tym dniu wspominac mamy ukochanych zmarlych.Ja wole isc w kazdy inny dzien na cmentarz niz w ten komercyjny dzien co ceny sa smieszne ,korki na maxa,tlumy na cmentarzach...

Gość efccca
Tesknie za kultura, w ktorej sie wychowalam, za tym, ze wszystko mialo swoj porzadek, swoje tradycje. Otulona snem - ja mieszkam w Hessen, a tutaj jest bartdzo malo swiat koscielnych.

Gość podobno za granica
to sa nawet bary do ktorych mozna podjechac autem i w takim okienku sie placi i dostaje jedzenie i mozna to jesc potem jak sie jedzie dalej

Gość swita,swieta
jakie sklepy i za jaka grnica sa otwarte 24/7 ?

Gość chybadfghnbfvd
zagranicą a nie za granicą dziecinny błąd gimgówien

Gość podobno za granica
i podjezdzasz zamawiasz placisz 10 funtow a potem piszesz na kafe jakim prze chujkiem jestes

Gość podobno za granica
jak sie je w takich barach to wlasnie sie gramatyki nie zna:)

Gość podobno za granica
09:00 [zgłoś do usunięcia] chybadfghnbfvd zagranicą a nie za granicą dziecinny błąd gimgówien nie osmieszaj się :D🖐️

Gość podobno za granica
albo sie zna:)

Gość podobno za granica
ale jestescie pojebani

Gość Lisavietta
Żrecie gówno? :)

Gość ksennnaaaaa
efcca--- to przeprowadz sie do Baden-Wuerttemberg. W jakiej miejscowosci pracujesz?

Gość wszyscy sa swięnci
Tesknić za Swiętem Zmarłych? nie ma takiego święta zmarłych jest swięnto wszystkich świętych czyli nas i tych co sa w niebie a jutro tych co sa w czyscu

Gość ostra tyrka autorki temate
09:27 [zgłoś do usunięcia] wszyscy sa swięnci Tesknić za Swiętem Zmarłych? nie ma takiego święta zmarłych Dia de los Muertos 😴🖐️