Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona_obajwami

7 tydzień jakie miałyście/macie objawy ciąży?

Polecane posty

Zgodnie z kalkulatorem z internetu wychodzi, że zaczęłam 7 tydzień. 3 cykle brałam duphaston ze względu na niski progesteron. Dwa dni po spodziewanej miesiączce test wyszeł pozytywnie- druga kreska bardzo blada. Beta wyszła w okolicach 584 wskazując na 5 tydzień. W 6 tygodniu poszłam na usg lekarz widział tylko pęcherzyk, ponowne usg za dwa dni... jestem przerażona, boję się, że może nie być dzidzi. Czemu nie było jej w 6 tygodniu, obawiam się pustego jaja... tyl się naczytałam o tym. około 4 tygodnia miałam różowawe plamienie. Później zaczęłam brać zgodnie z zaleceniami lekarza duphaston 3 x1 od tej pory brak plamień. Moje objawy to bolące piersi, ból w dole brzucha jak przy okresie oraz ból krzyża. Czy ból krzyża może zwiastować coś niedobrego? niepewność mnie zabija...

Gość mv. .are vb.aer
spokojnie, moze masz troszke mlodsza ciaze. ja mialam podobnie gdzies na przelomie5/6 tygodnia tylko pecherzyk lekarz kazal przyjsc za 2 dni ja na wszelki wypadek poczekalam tydzien i wtedy juz bylo wszystko ladnie widac,chociaz takze wyszlo ze ciaza jakies 5 dni mlodsza. teraz moj maluch ma 6,5 miesiaca:)wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc i odgonic czarne mysli.trzymam kciuki. a i tez mialam plamienie

Gość omegaialfa
nie wiem, zalezy której, 1, 2-giej, 7-dmej?

Dziękuję za dobre słowo - zawsze dodaje otuchy

Gość niuniek12345
kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? zaczynasz siódmy tydzień, czyli jesteś w 7w...d czy 6w...d ? bo na tym etapie to ma znaczenie, jeśli od ostatniej miesiączki minęło dopiero 6 tyg to zarodek może być jeszcze nie widoczn na USG

Wiem, jednak to nie daje spokoju. Czytam, że inne dziewczyny w 6 tygodniu widziały już zarodek. A u mnie nic a nic, stąd moje obawy

ostani @ 13 września

muszę dodać, że mam długie cykle czasem 33 a innym 34

Gość niuniek12345
czyli minęło 7 tyg. skoro masz dłuższe cykle, do zapłodnienia mogło dojść później. nie nakręcaj się na zapas, poczekaj na kolejną wizytę u lekarza.

Gość mv. .are vb.aer
kochana to skoro masz dlugie cykle to naprawde bedzie dobrze.chociaz wiem ze "latwo sie mowi" znam to z autopsji,i naprawde przez ciagle szukanie , myslenie nic nie poradzisz a mozesz tylko zaszkodzic, stres jest niewskazany. lepiej odejdz od netu wez ksiazke i poglaszcz z miloscia brzuszek:) dbaj teraz o malenstwo jestes mama:)

obyście miały rację, postaram się być dobrej myśli. za dwa dni wszystko się wyjaśni. Będę najszczęśliwsza na świecie :)

obyście miały rację, postaram się być dobrej myśli. za dwa dni wszystko się wyjaśni. Będę najszczęśliwsza na świecie :)

Gość niuniuniaaa
Ja teraz jestem obecnie w 7 tygodniu tzn mój zarodek tyle ma bo w piątek bylam u gina to było 6 tydzień i już było tętno . Ale każda ciąża to wiadomo , może u Ciebie pare dni póżniej wystąpiła owu i może dlatego . Nie martw się bo to szkodzi. Ja też jestem na luteinie , a co do objawów to straszne wymioty , sennośc i ból piersi. Zobaczysz wszystko będzie dobrze :)

Gość dwie ciąże i dwa razy
na samym początku nie miałam innych objawów jak brak okresu. w obu w 6t i ok 4d (de facto 7tc) był widoczny zarodek wraz z sercem. Ale dla pociechy dodam że w pierwszej ciąży na pierwszej wizycie byłam w prawie 9tc -dokł. 8tc i któryś tam dzień od okresu a usg wykazało że to 6tc i 4d. Okazało się że do owulacji doszło poźniej i ciąża była młodsza niż wynikało to z OM.