Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyszykowana do grobu

7lat w uk i na koncie tylko 200f ......

Polecane posty

Gość no to chyba jasne
napisal: Pozdrawiam inżynierów i bankowców nie imigrant a jakim jestes inzynierem? 16:52 [zgłoś do usunięcia] Nie emigrant Inżyniera Oprogramowania i MBA. czyli dziewczyna bedzie bankowcem.....

Gość Elif48
tylko zona ty paskudo nie przystawiaj sie do tego inzyniera bo nie masz szansz i nie udawaj ze tez jest z ciebie inzycnier buhAHAHAHA nastpenym razem jak bedziesz kupowala wino z mego oflajsensa mejk siur ze masz przy sobie gotowke bo ja zaplaty karta nie uwzgleadniam naciagaro jedna

Elif48 Nie masz się czym chwalić :) Bo ja w skarpecie nie trzymam kasy, a mam dom za 380 tysiecy funtów i zaraz w planach zakup następnego. Ja mam kase na swoje wydatki, a mąż zbiera, bo ma z czego, a ja niestety nadal jeszcze na macierzynskim, wiec te 500 funtow miesiecznie to na samo "ja" a i tak mi nie wystarcza, ale wrazie czego konto mi się "samo" doładowywuje :P Pozdrowionka :)

Gość XXXXXXXXXXXXXXANA
ja wprawdzie mieszkam we Francji, od 7 lat na koncie 50 tys E, moja siostra mieszka w Madrycie od 20 lat, mąż dzieci, dom w strefie podmiejskiej Madrytu, dom i samochody swiadczą o bogactwie, a pożyczają kasę od nas miesiąc w miesiąc są winni prawie 12 tys euro ale nie widzę tego by nam tą kasę zwrócili. Natomiast dziwie się ludziom jak można nie mieć centa przy d*** ? nie wyobrażam sobie takiego stanu oszczędności mamy, przy czym nie zaciskamy pasa, wakacje 2 razy w roku, kupiony dom, Do centrum Paryża kolejką 30min

Gość kocia agentka vel malunia
marzenia fajna rzecz, co? :D

Gość XXXXXXXXXXXXXXANA
:) a zadrość ludzka...

Gość XXXXXXXXXXXXXXANA
i powiem wam zanic, absolutnie za nic nie chciałambym mieszkać w Uk

Tak, dokładnie... te marzenia się spełniły 2 lata temu :) wprawdzie pozyczka byla ale tylko 80 tysiecy i wzięta na 8 wiosenek :) także splaci sie szybciutko :P

Gość Nie emigrant
Dziewczyna kończy politechnikę.

Gość huhuih
typowe polactwo - przechwalanie sie kto ma wiecej kasy na koncie i za ile dom:O dlaczego polacy sa tak beznadziejni?:O

Gość Elif48
wypijam kolejnego liskacza za wasze zdrowie marne polczyny siedzace w domach po 380 tys hahahaha ja mam caly moj majatek w skarpecie i planuje go wydac na podroz po ciapatowni i kozarni czyli odwiedze waszych pakolskich facetow

Gość Elif48
czyli tez tez durna palo! srasz w swoje gniazdo, idz sie wymaz pasta do butow i zmien kolor

Gość fffffffffff27
eh u nas podobnie, co miesiąc wychodzi na 0, za to mamy mieszkanie , fakt na kredyt, 2 samochody z 2002 i 2010, w tym roku bylismy 3 x na wakacjach, i dokladnie mamy tą samą sytuacje co ZDZ , mamy dziecko, moj maz zarabia za duzo na dotacje do przedszkola i na inne benefity.. za malo zeby poslac dziecko i placic co miesiac niebotyczne sumy.. ZDZ , z tym awansem to jakbym siebie czytala..u mnie identyczna sytuacja, awans przepadl dlatego ze pracuje tylko 16 gdz tyg..ehh zycie;) przynajmniej zyje sie nam wygodnie:)

Gość kocia agentka vel malunia
a najbardziej beznadziejna to wlasnie ty :D Tobie sie naprawde wydaje, ze ktos wierzy w te twoje bajki? Dziewucho, ty sie poprawnie wyslowic nie umiesz, pracowalas w fabryce i chcesz komus oczy mydlic? :D Opowiedz te bajki swoim psiapsiolom z twojej wiochy, te moze ci uwierza :P

Gość D.BillI
ja się cieszę, że wyzerowałam konto i spełniłam połowę planów, które miałam wyjeżdżając do UK, czyli zapewniłam mamie własny kąt - mojego już mi się nie udało i się nie zanosi, bo przy okazji życie skręciło znacznie z obranej drogi...coż, trzeba się podnieść i iść dalej, ale odkąd wybiłam sobie z głowy, że muszę mieć własny dom to mi lżej:)

Gość co za bzdura LoL
Elif48 inteligencja to ty nie blyszczysz. Nawet poprawnie we wlasnym jezyku nie potrafisz sie wyrazac. Niestety nie wszyscy sie znaja na "RZYCIU" (hahaha) tak jak ty analfabeto. A tak przy okazji to cos mi sie wydaje ze twoja kobieta puscila cie kantem z przyslowiowym "ciapolem" bo cos agresorek ci sie zalaczyl ofiaro losu

d.bill --> pomysl tez w ten sposob.. zamiast placic komus czynsz nie lepiej te pieniadze przenzaczyc na rate kredytu? my mamy w sumie 2 domy, 2-bed i 3-bed, ten 2-bed wynajmujemy i pieniadze z czynszu pokrywaja 2/3 kredytu ktory mamy. para ktora od nas wynajmuje placi miesiecznie wiecej za mieszkanie niz my musimy do tego doplacic zeby splacic w sumie 2 domy naraz. i co najgorsze oni nic z tego nie beda mieli w przyszlosci...

Gość D.BillI
wiem Zdesperowana, ale nie mamy w tej chwili sensownej zdolności kredytowej, jeśli się uda uzbierać na spory depozyt w przeciągu dwóch lat to pomyślę:)

Gość D.BillI
a ja jestem credit freak i takich szpagatów nie robię:)

Ja nie rozumiem ludzi takich jak moja koleżanka, która mieszka w Bristolu. Zyje w UK już 9 lat. Zyje skromnie, mieszka w studioflat ze swoim facetem, pracuje fakt... sprzątając, ale i z tego jakiś zarobek jest i to posiada nie jedną prace. Mowi, ze wyjechala do UK by w PL kupic mieszkanie. Ja nie rozumiem, zeby przez tyle lat na mieszkanie w PL nie uzbierac. Moj facet sam uzbierał przez 5 lat na dom tutaj, a co dopiero na mieszkanie... i to w Polsce.

Gość polii
to chyba zalezy od tego na jakim poziomie chcesz zyc.. owszem sa ludzie co uzbieraja w 5 lat na dom, ale przy sredniej pensji musza sobie ielu rzeczy odmawiac. restauracje, pub,kino, teatr, ladne rzeczy, wkacje 2-3 razyw roku ida w odstawke. Ludzie ci czesto zywia sie skromnie i mocno ograniczaja przyjemnosci. Mialam okazje widac wielu tego rodzaju, znam pare ktora w 3 lata zaoszczedzila ok. 45 000 tys funtow (zarabiali okolice min.wage) Chyba nie musze mowic jak zyli i czym to bylo okupione? Zalosna troche byla z nich para, przez 3 lata nie wysciubili nosa poza miasto chocby na jedna wycieczke, raczej nie chodzili do pubow, kina, jadali najtanszy chlam, praktycznie bez warzyw i owocow. Nie kazdy tak potrafi.

Gość taka sobie młoda żonka
My tez bez pubów, restauracji, wycieczek a na koncie kilkaset funtów. Czemu? Nie mam szczerze pojęcia. Zobowiązania w PL kredytowe są, ale tak to porostu przecieka przez palce .. Prawda jest taka- albo się tu ŻYJE- albo zapierd*** i ciuła każdego pensa by wrocić po kilku latach do PL.

tak sobie was czytam i my tez nie mamy za duzo odlozone,ale z drugiej strony mamy dwoje dzieci, kredyt na dom do splacenia calkeim spory, obydwoje uwielbiamy gadzety, dobrej jakosci sprzety domowe itd wyjscia do kina, teatru czy restauracji, to juz norma u nas. ale chcemy zyc, jestesmy mlodzi i chceby by dzieci mialy fajne dziecinstwo, moze robimy zle wg niektorych z was,ale my jestemy szczeliwi:) niedawno jeszcze zaczelam kurs i juz nie moge sie doczekac jak wyniose sie z tego mojego cholernego biura i pracy od 9-17, to jest dopiero marazm!

polii U mnie to wygladało tak, że moj mężczyzna był 2 lata już w UK zanim ja dojechałam. Ja chciałam mature napisać a on jakoś niedługo po studiach wyjechał. Pracował w firmie, gdzie instalowali komputery do taxówek Londyńskich. Tam pracował dość długo i zarabiał na prawde spore pieniądze. Za mieszkanie, pokoj w domku z bratem i jego zona placił 200 funtow, a nie jadl duzo, bo dieta to wiesz... przychodzil do domu, posiedzielismy na skype i kladł sie spac. Nie jest typem włóczenia się, wiec niczego nie musial sobie odmawiać i nieczego nie musial robic na sile. Dojechalam ja, urodzilam core, chodzilam do szkoly, pracowałam jeszcze przed jej narodzinami. Awansował i troche odłożył. Dziś od jakiś 3 lat pracuje na stanowisku programisty więc zarobki są takie, że można sobie uzbierac w szybkim tempie a i odmawiać wycieczek i wychodnych nie trzeba :) Ale ona wlasnie zauwazylam, ze zywi sie poza domem, restauracje itp.

Gość magazynek
A ja nie odkladam,zyejemy z rodzina z dnia na dzien ,jedynie co konta dziecia pootwieralam na procent,kupuje co chce ,jemy co lubimy i nie mamy zamiaru ciulac,jestesmy tutaj 5 lat i na stale :P

Gość Elfi 48
Dam prace: poszukuje polczyny do obslugiwania klijentow w moim oflajsensie na hakni (to jest we wschodnim londynie glupie cipy jak nei wiecie). polczyna musi znac dobrze 5 jezykow obcych w tym urdu, hindi, gudzarati, parsi i moze byc tez angielski ale neikoniecznie. ma byc k**wa pracowita (zmiany sa 16 gdzinne), nie powinna sie za bardzo wymadrzac, ale musi miec sztuczne paznokcie, stawka taka jak u pakola w kebabie ale za to zaj**ista atmosfera pracy i duze napiwki od klientow( za kurtyna na zapleczu mam pokoik uciech) CIWI przesylac na adres: opalonywlohna wielbladzie@oflajsens.hakni.jukej ps. do ciwi dolaczona ma byc fota waszej twrzy bo inaczej nie bedem czytal tych wypicin