Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynaaa18lat

cisnienie

Polecane posty

Gość dziewczynaaa18lat

Witam mam 18 lat i moje cisnienie wynosi 135/85 a puls z rana 88 wieczorem kolo 95 czy to jest dobre cisnienie?? jestem wtedy w spoczynku .

Gość gfdgfd453
a ile wazysz?

Gość jak twierdzi babeczki w kropec
marceli Havranek Trochę za wysokie. A gdzie mierzysz ciśnienie ? puls czyli cisnienie :D

pytam o ciśnienie. I nie chodzi w jakim miejscu anatomicznie, tylko czy w domu, czy w przychodni ?

Gość dziewczynaaa18lat
w domu, na strychu:(

Gość dziewczynaaa18lat
fajnie ze ktos sie podaje za mnie no nic.... mierze w domu ktorys dzien z zrzedu i zawsze to samo czy to rano czy wieczorem

Gość dziewczynaaa18lat
Zauważyłam że po dłuższym drażnieniu łechtaczki bardzo drętwieje mi ręka :(

Gość ptasiek nastroszony
naczyniowe ok. tetnicze ciut wysokie. zacznij jesc tran albo wit e to sie wyrowna. i ogranicz tluszcze zwierzece . zbadaj poziom cholesterolu

Gość jem cukierki
ptasiek nastroszony naczyniowe ok. tetnicze ciut wysokie. zacznij jesc tran albo wit e to sie wyrowna. i ogranicz tluszcze zwierzece . zbadaj poziom cholesterolu Nie sluchaj tego forumowego znachora z bozej laski. Idz jutro do lekarza z tym jesli sie martwisz o zdrowie.

dziewczynaaa18lat gdybyś miała 40tkę, to by uszło, ale że masz 18 lat, to idź jutro do lekarza i weź skierowanie na badania cholesterol i cukier przede wszystkim. Czy masz nadwagę ?

dzisiaj incognito - według jakich norm ? Ona ma 18 lat i powinna mieć min 130, a 85 fakt jeszcze ujdzie.

Ale chyba nie powiesz że 85 na 135 w wieku 18 lat jest wskazanym i książkowym ciśnieniem.

Taaa najlepiej jakby miala 120/80, to ksiazkowy ideal. Niskie cisnienie to ponizej 90/60 a wysokie to powyzej 160/95. Wszystko pomiedzy 90/60 a 160/95 to normalne cisnienie. Nastepny znachor sie znalazl :o

Znam osobe, ktora przez 20 lat zyla z cisnieniem 220/180 (mimo brania lekow na obnizenie, tego sie nie udalo) i nadal zyje. Poza wartoscia, ktora autorka podala to nie wiesz nic. stres, niedobor snu, wejscie po schodach do pokoju by cisnienie zmierzyc.... itd itp. Jest bardzo duzo czynnikow ktore maja wplyw na wartosc tegoz cisnienia. Mysle, ze autorka po prostu przy najblizszej wizycie u lekarza powinna wspomniec o tym... ale nie potrzebuje specjalnie z tym leciec do lekarza.

Poza wartoscia, ktora autorka podala to nie wiesz nic. stres, niedobor snu, wejscie po schodach do pokoju by cisnienie zmierzyc.... itd itp. Jest bardzo duzo czynnikow ktore maja wplyw na wartosc tegoz cisnienia. Tu się z tobą zgadzam. Nie wiem nic. Dlatego zadałem pytanie o nadwadze. Nadwaga mogłaby dużo tłumaczyć. Z drugiej strony ciśnienie nie jest stałe u każdego człowieka, to cecha indywidualna, tak jak i temp. ciała. Może ja odbieram to w innych kategoriach bo zawsze mam ciśnienie rzędu 110/70 120/80, a kiedy mi skacze po stresie na 90/130 czuję ból potylicy i mroczki. Mój ojciec ma ciągle 150/100 i nie czuje żadnych dolegliwości.