Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanillasky..

polskie mamy, czy Wy tez czujecie sie pod presja innych angielskich rodzicow?

Polecane posty

Gość ghfgggfg
ktos tu napisal ze anglicy czuja sie bezpiecznie na swoim terenie i to prawda kazdy sie czuje lepiej na swoim popatrz jak polacy w polsce traktuja obcokrajowcow, malo takich jest ktorzy chca z nimi gadac tak jest w kazdym kraju

Gość a ja uwazamze
Uwazam ze to zalezy od asymilacji. Jesli nie nauczysz sie dobrze jezyka i nie wyrobisz pozycji w spoleczenswie, beda na ciebie patrzeli z gory chocbys nie wiem co. Wychowalam sie w PL majac ojca obcokrajowca i matke polke. Ojciec poznal matke jak mial dwadziesciakilka lat. Gdy bylam mala, mowil po polsku z akcentem, lecz potem gdy dorastalam akcent stal sie prawie nieslyszalny., Ojciec zawsze chodzil na moje wywiadowki, rozmawial z nauczycielami, rodzicami w szkole, mieli oboje z mama duzo znajomych polakow. Odniosl duzy sukces (ma swoja firme) i nikt nigdy nie patrzyl na niego z gory albo rzucal mu dziwnych spojrzen. Ja teraz sama mieszkajac za granica wiem, ze studia i dobra praca dadza ci dobra pozycje w spoleczenstwie dlatego ciezko pracuje zeby cos osiagnac - zeby potem sie za mnie dzieci nie wstydzily ;)