Gość ghfgggfg Napisano Listopad 5, 2011 ktos tu napisal ze anglicy czuja sie bezpiecznie na swoim terenie i to prawda kazdy sie czuje lepiej na swoim popatrz jak polacy w polsce traktuja obcokrajowcow, malo takich jest ktorzy chca z nimi gadac tak jest w kazdym kraju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja uwazamze Napisano Listopad 5, 2011 Uwazam ze to zalezy od asymilacji. Jesli nie nauczysz sie dobrze jezyka i nie wyrobisz pozycji w spoleczenswie, beda na ciebie patrzeli z gory chocbys nie wiem co. Wychowalam sie w PL majac ojca obcokrajowca i matke polke. Ojciec poznal matke jak mial dwadziesciakilka lat. Gdy bylam mala, mowil po polsku z akcentem, lecz potem gdy dorastalam akcent stal sie prawie nieslyszalny., Ojciec zawsze chodzil na moje wywiadowki, rozmawial z nauczycielami, rodzicami w szkole, mieli oboje z mama duzo znajomych polakow. Odniosl duzy sukces (ma swoja firme) i nikt nigdy nie patrzyl na niego z gory albo rzucal mu dziwnych spojrzen. Ja teraz sama mieszkajac za granica wiem, ze studia i dobra praca dadza ci dobra pozycje w spoleczenstwie dlatego ciezko pracuje zeby cos osiagnac - zeby potem sie za mnie dzieci nie wstydzily ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach