Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronikaaaaaaaaaaaaaaaasa

Kochani, jak napisac wstępną bibliografię do pracy licencjackiej?

Polecane posty

Musze napisac plan licencjata i bibliografie, mam duzo artykulow prasowym i teraz nie wiem, czy wypisac kazdy artykul oddzielnie, nawet jesli mam 15 z jednej gazety, tylko z innych numerow, czy wypisac same nazwy gazet? Pozniej w przypisach bede podawala przeciez dokladnie gazete, tytul, autora i strone, to to samo mam powtarzac w bibliografi?

no coz, nie zglebialam trzy lata wiedzy o tym jak napisac licencjat, nikt mi o tym nie powiedzial na zajeciach wiec teraz pytam, to chyba normalne ze nagle z nieba sie nie dowiem.

Gość chdhhd
Myślę że napisanie bibliografii to najmniejszy problem. Ja do mgr pisałam alfabetycznie np Kowalski Jan, (tytuł publikacji), stronę, miejsce i rok wydania. Ale to było dawno więc nie wiem, może coś się pod tym względem zmieniło, pozdrawiam

Gość cgfhgdh
najlepiej to spisz same nazwy gazet i ksiazek, z ktorych bedziesz korzystac, bo artykuly dasz juz w przypisach, i jest tak ze najpierw ksiazki podajesz (tytuł, autor, rok i miejsce wydania itd) a potem gazety (nazwa czasopisma,rok wydania, numer)

juz wyczytalam, ze ta pierwsza bibliografia ma podawac to z czego WYDAJE nam sie, ze sie bedzie korzystalo, wiec po prostu wypisze wszytskie gazety bez wypisywania artykulow, bo tych artykulow jest kilkadziesiat. Tak, bibliografia to najmniejszy problem, tak jak forma zapisu, po prostu musze to zrobic na seminarium. Do klona CarrieBradshaw - studiuje na umiwerku i wyobraz sobie ze nigdy nie pisalam niczego z bibliografia. w zyciu, z zadnego przedmiotu nie musialam pisac pracy odtworczej, korzystajac z cytatow, wole wlasne przemyslenia.