Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lohjoihl

jak szybko po porodzie mozna zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość lohjoihl

czy jak sie nie ma okresu tez mozna zajsc? kochalismy sie z mezem juz klka razy a jestem miesiac po porodzie.nigdy nie skonczyl we mnie to byly bardziej pieszczoty ale teraz mam zawroty glowy i mdlosci i boje sie ze to ciaza

Jesli nie karmisz piersia to mozna zajsc bardzo szybko, moja kolezanka po 3miesiacach od porodu zaszla:) Powodzenia:)

Gość lohjoihl
karmie piersia a jestem dopiero miesiac po.....nie wiem czy tak szybkow ogole mozna

Gość kasia!!!!!
karmienie owszem zmniejsza zajęcie ale nie można tylko na to liczyć.

Karmienie piersią to nie jest metoda antykoncepcyjna! Moja sąsiadka w ten sposób dorobiła się 3 dzieci W ciaze zachodzila juz miesiac po porodzie W rezultacie od ponad 3 lat nie miala okresu Nie mozna przewidziec kiedy zaczyna sie owulacja po porodzie Karmienie nie daje zadnej gwarancji Powinnas to iwedziec

"Nie wolno liczyć na niepłodność laktacyjna jako metodę zapobiegania następnej ciąży. Może się zdarzyć, że zajdziesz znowu w ciążę, nie doczekawszy się pierwszej poporodowej miesiączki. Nie wiadomo bowiem, kiedy nastąpi pierwsza poporodowa miesiączka, jak również, co ważniejsze, kiedy wystąpi poprzedzająca ją owulacja, która czyni Cię znowu płodną."

Niemal 100% pewność jest wtedy gdy: Karmisz wyłącznie piersią - na żądanie dziecka, także w nocy w czasie nieprzekraczającym 6 godzin między kamieniami a dobowa ilość kamień nie jest mniejsza niż 6 i dziecko nie dostaje innych płynów, nie ssie smoczka itp.

Gość nie ma w ogóle takiej pewności
moaj mama karmiła mnie wyłacznie piersią i po 4 miesiącach zaszła w ciążę z moją siostrą..